19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Καββαδάς: “Η ΑΕΚ ενδιαφέρθηκε αληθινά για μένα…” (vid)

Ο Βασίλης Καββαδάς είναι ένας νέος άνθρωπος που τα έχει όλα τακτοποιημένα στο μυαλό του και δεν του αρέσουν οι πολλές κουβέντες. Ευχαριστιέται το μπάσκετ, γνωρίζοντας όμως ότι δεν είναι το μοναδικό πράγμα που θέλει να κάνει στη ζωή του, και ζει στο σήμερα. Ξεχνάει το χθες, δεν θέλει να σκέφτεται το αύριο.

Το σήμερα τον βρίσκει στην ΑΕΚ, μια ομάδα που τον σκλάβωσε με το ενδιαφέρον που του έδειξε και του δημιούργησε την ανάγκη να της το ανταποδώσει. Με το να γίνει καλύτερος παίκτης και να την βοηθήσει ουσιαστικά στο παρκέ να πετύχει τους στόχους της. Ίσως και με έναν τίτλο, όπως λέει ο ίδιος στην κουβέντα που έκανε με το basketa.gr και η οποία κλείνει με μια ευχή. Από τον Βασίλη προς όλους. Μέρες που είναι...

-Ήταν πεπρωμένο για σένα η ΑΕΚ;
"Η αλήθεια είναι ότι είχαμε αρχίσει από πέρυσι να κάνουμε κάποιες κουβέντες. Και φέτος το καλοκαίρι νωρίς ήρθαμε ξανά σε επαφή, αλλά εγώ είχα τα διαδικαστικά θέματα με τον Άρη, οπότε δεν μπορούσα να κάνω κάποια κίνηση. Τελικά, μόλις ξεμπέρδεψα με το θέμα του Άρη και έμεινα ελεύθερος, η ΑΕΚ ήρθε ξανά, μιλήσαμε κι αυτή τη φορά έγινε η δουλειά".

-Από τον Άρη γιατί έφυγες;
"Ο λόγος που έφυγα ήταν καθαρά και μόνον οικονομικός. Δεν είχα κανένα άλλο πρόβλημα. Είχα διετές συμβόλαιο από πέρυσι και ήθελα να ελευθερωθώ. Αυτό ήταν που με ένοιαζε πρώτα απ’ όλα. Και μετά να διεκδικήσω τα δεδουλευμένα μου".

-Πώς στράβωσε το κλίμα εκεί; Στράβωσε το καλοκαίρι, ήταν στραβό από πριν;
"Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό και στη Θεσσαλονίκη και στον Άρη. Το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζαμε ήταν οικονομικό. Υπήρχαν καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων".

-Από το αγωνιστικό κομμάτι ήσουν ευχαριστημένος;
"Γενικά, ναι. Η συνεργασία μου με τους ανθρώπους της ομάδας ήταν άψογη. Αλλά θα μπορούσα να έχω μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής".

-Το καλοκαίρι ο Παναγιώτης Γιαννάκης έκανε μια προσπάθεια να σε πείσει να μείνεις. Τι σου έλεγε;
"Λέγαμε κι οι δύο ξεκάθαρα πράγματα. Κι εγώ ήμουν ξεκάθαρος από την αρχή. Ήθελα τα χρήματά μου. Δεν είχα κάποιο άλλο πρόβλημα. Αλλά αυτά τα έχω διαγράψει από τη μνήμη μου πλέον. Τα έχω ξεχάσει. Τώρα βρίσκομαι στην ΑΕΚ κι είμαι πολύ χαρούμενος που οι άνθρωποί της με διεκδίκησαν και με έφεραν εδώ".

-Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική σου επιλογή από τη στιγμή που έμεινες ελεύθερος από τον Άρη;
"Υπήρχε ενδιαφέρον και από ομάδες του εξωτερικού, αλλά η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή περίπτωση για κάθε νέο αθλητή. Χώρια που ενδιαφέρθηκε αληθινά, πραγματικά και το έδειξε με τρόπο που δεν χρειάζεται να αναφέρω τώρα. Όταν συμβαίνει αυτό, όταν βλέπεις να ενδιαφέρονται έτσι για σένα, σκέφτεσαι κι άλλα πράγματα. Με έπεισαν. Είχαμε και ένα θεματάκι, που το προσπεράσαμε κι αυτό. Ο πρόεδρος, ο Μάκης Αγγελόπουλος, και οι άνθρωποι της ΑΕΚ έδειξαν μεγάλη κατανόηση κι εγώ το εκτιμώ".

-Τι θεματάκι;
"Άσε καλύτερα..."

-Νιώθεις ότι η ΑΕΚ σου δίνει μια δεύτερη ευκαιρία να καθιερωθείς στο υψηλό επίπεδο μετά το πέρασμά σου από τον Ολυμπιακό;
"Η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος, με μεγάλη ιστορία. Θέλω να μείνω εδώ. Νιώθω καλά. Θέλω να συνεχίσω να νιώθω καλά και να βοηθάω την ομάδα, να προσφέρω όσο περισσότερα γίνεται εντός και εκτός παρκέ…"

-Ναι, αλλά παίρνεις μια δεύτερη ευκαιρία;
"Εντάξει. Πήγα και πέρυσι στον Άρη… Σημασία έχει ότι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Τι ευκαιρίες μου λες τώρα…"

-Ρωτάω, γιατί στην ζωή του ο καθένας κάνει πράγματα. Άλλα βγαίνουν, άλλα δεν βγαίνουν. Εσύ αναζητάς δεύτερες ευκαιρίες για όσα δεν σου βγουν; Για να αποδείξεις ότι μπορείς...
"Εγώ δεν τα βλέπω έτσι τα πράγματα. Θέλω να είμαι χαρούμενος στη ζωή μου, να ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω κάθε στιγμή και να προχωράω. Δεν κοιτάζω πίσω. Μόνο μπροστά".

-Στην ΑΕΚ ήρθες σε μια περίεργη συγκυρία. Ήρθες με άλλον προπονητή, με άλλον είσαι τώρα, πώς αντιδράς σε όλο αυτό;
"Πράγματι, ήρθα με προπονητή τον Μανωλόπουλο και τον ευχαριστώ που, μαζί με τη διοίκηση, με επέλεξαν και με έφεραν εδώ. Αλλά αυτά συμβαίνουν. Οι αλλαγές σε μια ομάδα στη διάρκεια τη σεζόν δεν είναι κάτι σπάνιο, τα βλέπετε κι εσείς τόσα χρόνια να γίνονται συνέχεια. Τώρα έχουμε ένα νέο προπονητή, που προσπαθεί να περάσει τη φιλοσοφία του στην ομάδα…"

-Έχεις προλάβει να εντοπίσεις διαφορές;
"Κάθε προπονητής έχει τη δική του άποψη και φιλοσοφία για το μπάσκετ. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εμείς οι παίκτες πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι στο στόχο μας, να είμαστε σεμνοί και να ακολουθούμε τις οδηγίες του προπονητή ώστε να πετύχει η ομάδα και να είναι ο κόσμος χαρούμενος. Γιατί όταν η ομάδα πετυχαίνει και ο κόσμος χαίρεται, τότε είναι και ο παίκτης χαρούμενος".

-Τι περιμένει η ΑΕΚ από σένα κι εσύ από την ΑΕΚ;
"Είναι γνωστός ο τρόπος που παίζω κι αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Γνωρίζουν οι προπονητές τι παίκτης είμαι και τι μπορώ να δώσω. Από εκεί και πέρα ήρθα σε ένα μεγάλο σύλλογο, που δουλεύει πολύ καλά και μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό. Όλοι οι άνθρωποι εδώ δείχνουν το ενδιαφέρον τους για μένα και θα ήθελα πολύ να τους το ανταποδώσω και να καθιερωθώ. Έχω υπογράψει δύο χρόνια συμβόλαιο και μακάρι να πάνε όλα καλά και φέτος και του χρόνου. Δεν έχω να σκέφτομαι κάτι άλλο".

-Στην ΑΕΚ πάντως δεν είσαι εντελώς άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Ήξερες, για παράδειγμα, από πριν τον Βασίλη Ξανθόπουλο…
"Ναι, παίξαμε μαζί στον Πανιώνιο το 2012 και στον Άρη πέρυσι. Είναι ένα παιδί που γνωρίζω χρόνια, με βοηθά. Μένουμε και στο ίδιο δωμάτιο. Είναι και συμπαίκτης και φίλος".

-Στον Πανιώνιο ήσουν συμπαίκτης και με έναν άλλο τωρινό συμπαίκτη σου, τον Ελονού.
"Ναι, ήμαστε για ένα ή ενάμιση μήνα συμπαίκτες. Είχε έρθει από την αρχή της σεζόν ο Τζούνιορ-έτσι τον φωνάζουμε-αλλά έφυγε γρήγορα".

-Σε θυμόταν;
"Ναι, βέβαια. Από πέρυσι, όταν ήμουν εγώ στον Άρη και παίξαμε αντίπαλοι, είχαμε μιλήσει. Αυτός με ρώτησε αν τον θυμόμουν από τότε που παίζαμε μαζί στον Πανιώνιο. Ήμαστε πιο μικροί τότε…"

-Από τους καινούριους συμπαίκτες σου στην ΑΕΚ ποιους ξεχωρίζεις;
"Το ρόστερ είναι γεμάτο, έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Από τον μεγαλύτερο ως τον μικρότερο είναι όλοι πολύ καλοί, έχουν παίξει σε καλά πρωταθλήματα, σε δυνατές ομάδες, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο τους κι αυτά που έχουν καταφέρει. Σε κάθε θέση βρίσκονται δυο και τρεις παίκτες. Δεν μπορώ να πω αν κάποιος είναι καλύτερος ή χειρότερος, τους σέβομαι όλους".

-Από το 2018 τι περιμένεις;
"Να μου κάνουν κανένα ωραίο δώρο την Πρωτοχρονιά, που έχω τη γιορτή μου (γέλια)… Πάνω απ’ όλα όμως να έχω υγεία. Να έχουμε υγεία όλοι ως ομάδα σε όλους τους τομείς. Να έχει υγεία η οικογένειά μου και όλος ο κόσμος και να πετύχει η ομάδα τους στόχους της".

-Ποιοι είναι αυτοί οι στόχοι πλέον;
"Αρχικά, να έχουμε οικογενειακό κλίμα και να καταφέρουμε να διεκδικήσουμε έναν τίτλο, γιατί όχι; Ξέρω ότι το πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο και στο Basketball Champions League, παρόλο που είναι ανοικτό ακόμα, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο τελικός του Κυπέλλου όμως είναι ένα παιχνίδι…"

-Και κόντρα στον Ολυμπιακό, έτσι; Αυτό μεγαλώνει το κίνητρό σου; Όταν παίζεις απέναντι σε πρώην ομάδα σου, έχεις αυξημένο κίνητρο;
"Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία τώρα. Κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ, όποια ομάδα κι αν έχω απέναντί μου, όποιας δυναμικότητας κι αν είναι αυτή, εγώ κοιτάζω να κάνω σωστά τη δουλειά μου, να είμαι ανταγωνιστικός. Αυτή είναι η λογική μου".

-Η Εθνική ομάδα; Η επιστροφή σε αυτήν είναι κάτι που μπορείς να περιμένεις μέσα στο 2018;
"Σίγουρα, γιατί όχι; Αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι ακόμα κάτι τέτοιο. Προς το παρόν κοιτάζω να προσαρμοστώ στην ΑΕΚ. Βρίσκομαι μόνο λίγες εβδομάδες εδώ. Θέλω να είμαι καλά με την ομάδα μου, να είμαι συνεπής με αυτήν, διότι όλες οι ατομικές διακρίσεις έρχονται μόνο μέσα από την ομάδα. Αν πάντως έρθει μια πρόσκληση, καλώς να έρθει".

-Όταν κάθεσαι χαλαρός στον καναπέ του σπιτιού σου και σκέφτεσαι, πώς φαντάζεσαι την καριέρα σου;
"Όταν κάθομαι στον καναπέ μου, δεν σκέφτομαι το μπάσκετ. Υπάρχουν κι άλλα πράγματα. Έχω τους φίλους μου, τις παρέες μου, την οικογένειά μου. Δεν είναι το μπάσκετ όλη μου η ζωή. Υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω. Το μπάσκετ είναι ένα χόμπι, που κατάφερα να το κάνω επάγγελμα και θέλω να το ευχαριστιέμαι την κάθε στιγμή που ασχολούμαι με αυτό. Αυτό με νοιάζει μόνο…"

-Ναι, αλλά δεν σκέφτεσαι καθόλου πώς μπορεί να εξελιχθεί η καριέρα σου. Τι άλλο θέλεις να κάνεις, τι άλλο να πετύχεις;
"Θέλω να ζω το τώρα, να είμαι ευχαριστημένος και χαρούμενος με το σήμερα, με αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή. Η σκέψη μου τώρα βρίσκεται αποκλειστικά στην ΑΕΚ, πώς θα τη βοηθήσω και πώς εγώ θα μπορέσω να εξελιχθώ ως παίκτης δουλεύοντας περισσότερο. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα κάνω το επόμενο καλοκαίρι, πού θα πάω ή τι παίκτης θα γίνω. Το καθένα από αυτά έχει την ώρα του. Τώρα στο μυαλό μου έχω μόνο το πώς θα βοηθήσω την ΑΕΚ για να μείνει ικανοποιημένος ο κόσμος, αλλά και οι άνθρωποι που με έφεραν εδώ. Όταν θα έρθει η ώρα, αν έρθει ποτέ, για κάτι άλλο, βλέπουμε..."

-Και τώρα, κάνε μια ευχή μέρες που είναι...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ