23.7 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

Κέρδισε τη Λιετκαμπέλις, έχασε τον Ουλάνοβας η Ζαλγκίρις

Η Ζαλγκίρις πέρασε με 81-74 από το Πανεβέζις, ξεπερνώντας το «εμπόδιο» της Λιετκαμπέλις και δείχνοντας πως δεν πρόκειται να χάσει την κορυφή στη Λιθουανία, με τρία ματς να της απομένουν, αλλά την ίδια ώρα αγωνιά για τον Εντγκάρας Ουλάνοβας, που τραυματίστηκε στο πόδι του και οι προσεχείς εξετάσεις του θα κρίνουν, αν αυτό μπορεί όντως να αποτελέσει κακό νέο, εν όψει Final Four.

Πολύ δύσκολα πια θα χάσει την πρώτη θέση στο λιθουανικό πρωτάθλημα η Ζαλγκίρις, αφού σε δύσκολη έξοδο με αντίπαλο τη Λιετκαμπέλις επικράτησε με 81-74 και πλέον έφτασε στις 29 νίκες. Στα επόμενα τρία παιχνίδια, οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους χρειάζονται τουλάχιστον μία, ώστε να φτάσουν τη Λιέτουβος Ρίτας στις 30, υπερτερώντας στη μεταξύ τους ισοβαθμία, με τα παιχνίδια αυτά να έχουν μετατεθεί λόγω των αγώνων τους με τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα προηγουμένως, ενώ η βασική τους ανταγωνίστρια για τον τίτλο έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Η νταμπλούχος Λιθουανίας έκανε τη «ζημιά» στην αντίπαλό της στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν το επιμέρους σκορ 13-25 φάνηκε να της δίνει διαφορά ασφαλείας στους 12 πόντους (52-64). Αυτό αποδείχθηκε, καθώς στο τέλος δεν ανησύχησαν παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γηπεδούχων για ανατροπή στο φινάλε.

Ο Μπράντον Ντέιβις συνεχίζει να είναι σε εξαιρετική φόρμα και στο ματς αυτό είχε 23 πόντους, με 8/13 δίποντα και πέντε ριμπάουντ, ενώ 19 πόντους με 7/10 σουτ είχε στην αντίπερα όχθη ο Ντάριους Λαβρίνοβιτς. Ο άλλοτε σέντερ του ΠΑΟΚ, Ζάνις Πέινερς, τελείωσε στους 12 πόντους, με 5/9 σουτ και τέσσερα ριμπάουντ.

Ο αγώνας, βέβαια, περνά σε... δεύτερη μοίρα για τη Ζαλγκίρις, αφού προς το τέλος της πρώτης περιόδου τραυματίστηκε στο πόδι του ο Εντγκάρας Ουλάνοβας. Άπαντες στις τάξεις ελπίζουν, ότι δε θα στερηθούν των υπηρεσιών του στο Final Four του Βελιγραδίου.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ