24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Κέρδισε τη Ζενίτ, έχασε το Μίροτιτς

Πύρρειος αποδείχτηκε η νίκη της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, της οποίας και επικράτησε με 90-72 στο "Παλαού Μπλαουγκράνα", για την 22η στροφή της Euroleague, είδε ωστόσο τον σουπερστάρ της, Νίκολα Μίροτιτς, να νιώθει ενοχλήσεις στον προσαγωγό στα μέσα της τρίτης περιόδου και να μην αγωνίζεται έκτοτε. 

Aυτή ήταν η 16η φετινή νίκη της Μπάρτσα στη διοργάνωση και 9η στην έδρα της. Η ομάδα του Πέσιτς, την διπλή αγωνιστική που ακολουθεί θα αντιμετωπίσει τη Βαλένθια εκτός έδρας (5/02) και την Αρμάνι εντός (7/02), ενώ η Ζενίτ υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε (5/02) και έρχεται στο ΟΑΚΑ για να παίξει με τον Παναθηναϊκό (7/02).

Η Ζενίτ εμφανίστηκε ιδιαιτέρως ανταγωνιστική στο πρώτο δεκάλεπτο. Η ομάδα από την Αγία Πετρούπολη, βρέθηκε να χάνει με 8 πόντους, αλλά έφερε το σκορ στα ίσα, 21-21, κερδίζοντας κατά κράτος τη μάχη των ριμπάουντ, 12 (7 εκ των οποίων επιθετικά) ένατι 4. 

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με 9 συνεχόμενους και αναπάντητους πόντους δια χειρός Κάιλ Κούριτς και αυτό ακριβώς ήταν που έδωσε στην Μπαρτσελόνα την ώθηση να πατήσει το γκάζι και να κλείσει το πρώτο ημίχρονο στο +18, 53-35.

Μετά την ανάπαυλα και δεδομένης της διαφοράς, τόσο στο σκορ, όσο και στη δυναμική των δύο ομάδων, η κατάσταση έμοιαζε δρομολογημένη, με τους παίκτες του Χουάν Πλάθα, να προσπαθούν να σταθούν αξιοπρεπώς μέχρι τέλους. 

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: Ο Τόμας Ερτέλ πάτησε για πρώτη φορά παρκέ τη φετινή σεζόν, αφού ταλαιπωρούταν με τραυματισμό από το καλοκαίρι του 2019 και απέδειξε ότι η τέχνη δεν ξεχνιέται, πετυχαίνοντας 8 πόντους και μοιράζοντας 7 ασίστ σε μόλις 18:17 λεπτά συμμετοχής. 

MΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τον τίτλο του πρώτου σκόρερ μοιράστηκαν Μάλκολμ Ντιλέινι και Κάιλ Κούριτς, πετυχαίνοντας 21 πόντους έκαστος. Από την άλλη πλευρά, Άντριου Αλμπισί και Γκουστάβο Αγιόν διασώθηκαν με 16 πόντους ο καθένας. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ