29.1 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Κάντε το… όπως ο «Ίγκι»! (vids)

Οι Σίξερς πέρασαν γύρο στα playoffs για τελευταία φορά πριν από έξι χρόνια με ηγέτη τον Αντρέ Ιγκουοντάλα και είναι πολύ κοντά στο να το επαναλάβουν τώρα, κερδίζοντας για δεύτερη φορά στο Μαϊάμι με 106-102 και κάνοντας το 3-1 στη σειρά με τους Χιτ.

Οι «κατάρες» των Φιλαδέλφεια 76ερς φαίνεται πως... ξορκίζονται μία προς μία. Εκτός του γεγονότος, ότι την τελευταία φορά που παρέστησαν στα playoffs του ΝΒΑ, ήταν τη σεζόν 2011-2012 με αρχηγό τον Αντρέ Ιγκουοντάλα και συνοδοιπόρους παίκτες, όπως ο Έλτον Μπραντ, ο Τζρου Χόλιντεϊ, ο Έβαν Τέρνερ και ο Νίκολα Βούτσεβιτς, τότε ήταν και η τελευταία που πέρασαν στα ημιτελικά της Ανατολής. Οι παίκτες του Μπρετ Μπράουν είναι πολύ κοντά στο να το καταφέρουν ξανά φέτος, καθώς πήραν δεύτερο «διπλό» στην Φλόριντα με 106-102 επί των Μαϊάμι Χιτ και με νίκη στον επόμενο αγώνα στην έδρα τους τελειώνουν την προημιτελική σειρά, προηγούμενοι αυτή τη στιγμή με 3-1.

Για να επιτευχθεί αυτό, οι Σίξερς χρειάστηκαν αρκετούς παίκτες σε εξαιρετική ημέρα, όπως ήταν ο Μπεν Σίμονς με triple double (17 π., 13 ρ., 10 ασ.), ο Τζέι Τζέι Ρέντικ (24 π., 8/18 σουτ, 6/6 β.) και ο Τζόελ Εμπίντ (14 π., 12 ρ.). Κάπως έτσι, ήταν λογικό να κερδίσουν τον τρομερό, μα απομονωμένο στο φινάλε Ντουέιν Ουέιντ, με τον ηγέτη των Χιτ να έχει 25 πόντους με 10/22 σουτ, ενώ 12 πόντοι του σημειώθηκαν στο τελευταίο δωδεκάλεπτο. Οι Γκόραν Ντράγκιτς (20 π., 9/19 σουτ), Τζέιμς Τζόνσον (15 π., 8 ρ., 5 ασ.) και Χασάν Ουάιτσαιντ (13 π., 13 ρ.) ήταν άφαντοι στο κρίσιμο σημείο.

Το παιχνίδι

Έχοντας αρκετές λύσεις στην επίθεσή τους, οι Σίξερς κατάφεραν στα πρώτα οκτώ λεπτά του αγώνα να πάρουν προβάδισμα επτά πόντων, φανερώνοντας εξαρχής πόσο ήθελαν να κάνουν το 3-1 στη σειρά (17-24). Πολύ γρήγορα, όμως, η ανατροπή έγινε για το συγκρότημα του Έρικ Σπόλστρα, με τον Αντεμπάγιο να σημειώνει με τρίποντο το 26-26 της πρώτης περιόδου και τον Ουέιντ να δίνει την απαραίτητη ώθηση, ώστε η ομάδα του να φτάσει εκείνη στο +7 με τρίποντο του Ουίνσλοου λίγο μετά τα μέσα της δεύτερης περιόδου (51-44). Οι «παγκίτες» της Φιλαδέλφεια δεν άφησαν το ματς να ξεφύγει μέχρι την ανάπαυλα, όπου η απόσταση βρισκόταν στους πέντε πόντους (61-56).

Αυτό δεν έγινε ούτε όταν η τρομερή ενέργεια που έβγαλε το Μαϊάμι στο πρώτο μισό του τρίτου δωδεκαλέπτου, οδήγησε σε διαφορά 12 πόντων, με τους Ουάιτσαιντ και Ντράγκιτς να δείχνουν το δρόμο (74-62). Ρέντικ και Μπελινέλι κράτησαν όρθιους τους φιλοξενούμενους, για να έρθει ο Ιλιασόβα με έξι συνεχόμενους πόντους του να διαμορφώσει το 83-79 της περιόδου, ενώ στα εννέα λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης θα είχε ολοκληρωθεί συνολικά ένα επιμέρους σκορ 9-25 μέσα σε διάστημα εννέα λεπτών, για να πάρει το προβάδισμα με 83-87 η Φιλαδέλφεια. Η τριάδα των Σίμονς-Ρέντικ-Εμπίντ είχε πάρει φόρα και με κάτι παραπάνω από δύο λεπτά για το τέλος, το +6 φάνταζε ισχυρό για την ομάδα τους (94-100).

Τότε, ο Ουέιντ προσπάθησε να πάρει μόνος του το ματς για το Μαϊάμι και με λέι απ στα 73" για τη λήξη, σημείωσε με λέι απ το 99-100, που προήλθε από πέντε προσωπικούς του πόντους. Ο Σίμονς και ο Ρέντικ βρήκαν τον τρόπο να κάνουν το κοινό να «σιγήσει», με κάρφωμα του πρώτου και μακρινό δίποντο του δεύτερου, ενώ ο Ουέιντ με το σκορ στο 101-104 και 17.6" να απομένουν, σκόραρε 1/2 σουτ από τη γραμμή των βολών. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον Ρέντικ να «κλειδώσει» το ματς από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, «γράφοντας» από τα 4.5 μέτρα το τελικό σκορ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ