22.8 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Κάλλιο αργά παρά ποτέ

Ο Παναθηναϊκός Superfoods επέστρεψε μετά από τρεις μήνες στις εκτός έδρας επιτυχίες στην Ευρωλίγκα και πλέον μπορεί να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Κανείς -εκτός ομάδας- δεν μπορεί να γνωρίζει τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια του «Μάρτιν Καρπένα» στο ημίχρονο του αγώνα με τη Μάλαγα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στο δεύτερο μέρος της αναμέτρησης εμφανίστηκε ο κανονικός Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ μπορεί να άργησε είκοσι λεπτά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο εμφάνισε ένα αγωνιστικό πρόσωπο αντάξιο του επιπέδου της και πήρε μία πολύτιμη νίκη στην Ανδαλουσία.

Το πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού έμοιαζε βγαλμένο από τα πρόσφατα εφιαλτικά βράδια που είχαν προηγηθεί εκτός συνόρων. Στο τρίτο και το τέταρτο δεκάλεπτο όμως ο διακόπτης γύρισε και δεν μπορούσε τίποτα να σταματήσει τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Καταλανός προπονητής πήρε την απόφαση να μικρύνει το ροτέισον βρίσκοντας τους πέντε «εκλεκτούς» οι οποίοι εν τέλει τον οδήγησαν στο ροζ φύλλο αγώνα.

Ο Κέι Σι Ρίβερς βρήκε τον καλό του εαυτό «πυροβολώντας» ασταμάτητα έξω από τη γραμμή των 6,75μ. Η συνεργασία των Νικ Καλάθη και Τζέιμς Γκιστ θύμισε εκείνες των προηγούμενων μηνών και πλέον οι «πράσινοι» ρόλαραν. Ο Λούκας Λεκαβίτσιους θύμισε τους λόγους για τους οποίους αποκτήθηκε. Ρολίστας πολυτελείας πρέπει να είναι ο Λιθουανός. Ο στόχος του στο παρκέ είναι να αποδιοργανώνει την αντίπαλη άμυνα και να μαρκάρει αποτελεσματικά την μπάλα. Αυτά έκανε και διακρίθηκε.

Η μεγαλύτερη... μετάλλαξη όμως ήταν αυτή του Κρις Σίνγκλετον. Ο Αμερικανός δεν ήταν πλέον νωθρός στο παρκέ. «Σκύλιαζε» σε κάθε άμυνα ψηλά και χαμηλά, στην επίθεση δεν βιαζόταν κι έπαιρνε τις περισσότερες φορές τη σωστή επιλογή δημιουργώντας άλυτα προβλήματα στους παίκτες του Χοάν Πλάθα και στην ουσία ήταν εκείνος ο οποίος γύρισε τον διακόπτη και «καθάρισε». Αν εξαιρεθεί η ανοησία στο δίλεπτο πριν το φινάλε, το δεύτερο ημίχρονο του 28χρονου άσου ήταν με διαφορά ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει εδώ και καιρό. Πλέον πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Όσον αφορά τον Μάικ Τζέιμς, είναι εμφανές ότι ακόμα δεν έχει βρει τα πατήματά του. Ο Αμερικανός εμφανίζεται άλλος παίκτης συγκριτικά με πέρσι και ειδικά στα τρίποντα είναι εξαιρετικά άστοχος. Λόγος ανησυχίας όμως δεν υπάρχει. Όλοι γνωρίζουν τι μπορεί να προσφέρει. Μένει να βρει τον ρόλο του και να αποδώσει όπως μπορεί, χωρίς να έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός τα δικά του... ζογκλερικά. Ότι από το 24' και μετά δεν ξαναπάτησε παρκέ ίσως αποδειχτεί πολύ καλό, προκειμένου να αντιληφθεί ότι δεν χρειάζεται αναγκαστικά να ηγείται για να θεωρείται χρήσιμος.

Αυτή η νίκη των «πράσινων» πάντως απέκτησε μεγαλύτερη σημασία λόγω των απουσιών τους. Συνήθως ο Πασκουάλ δεν ξέρει ποιον να αφήσει εκτός δωδεκάδας και ξαφνικά βρέθηκε δίχως Παππά, Λοτζέσκι και την τελευταία στιγμή έχασε και τον Ντένμον. Το πρόβλημα όμως -έστω και δύσκολα- αντιμετωπίστηκε.

Η συνέχεια για τους πρωταθλητές Ελλάδας δεν είναι εύκολη, αλλά μπορούν να την κάνουν οι ίδιοι βατή. Με δύο εντός έδρας νίκες θα ανέβουν σίγουρα στις 17 και στη συνέχεια θα παίξουν τα... ρέστα τους σε Τελ Αβίβ και Αρμάνι Μιλάνο για το τελικό πλασάρισμα. Αν θα πραγματοποιήσουν ένα δυνατό φίνις όπως και πέρσι θα φανεί, ωστόσο το μεγάλο στοίχημα είναι να βρίσκεται η ομάδα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στα πλέι οφ. Διότι τον Απρίλιο κρίνεται η πρόκριση στο Φάιναλ Φορ και όχι στην κανονική περίοδο κι αυτό θα πρέπει να το έχουν άπαντες στο μυαλό τους...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ