21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ιωνικός – Λάρισα 83-76: Ο Χουγκάζ άναψε το αστέρι (pic+vid)

Ο Ιωνικός έκανε μεγάλη αντεπίθεση στο δεύτερο ημίχρονο του εντός έδρας με τη Λάρισα, γύρισε το ματς ενώ είχε βρεθεί να χάνει μέχρι και 15 πόντους και με το 83-76 δεν έχει πια παρά να στοχεύσει στα πλέι οφ στους τέσσερις αγώνες που μένουν. Εκπληκτικό παιχνίδι από τον Νίκο Χουγκάζ, που είχε 23 πόντους με 7/7 τρίποντα(!), άριστος στην οργάνωση ο Βασίλης Τολιόπουλος. Η Λάρισα που έπαιξε χωρίς τον Τζέρι Σμιθ, ο οποίος υποβλήθηκε σε επέμβαση στο μετακάρπιο και ήδη αναζητείται ο αντικαταστάτης της, αλλά και τον Ουές Ουάσπουν, συνεχίζει τη μάχη για την παραμονή. Αυτή πιθανότατα θα κριθεί στην 20η αγωνιστική στο εκτός έδρας ματς με το Μεσολόγγι.

Η Λάρισα καθοδηγούμενη από τον Μπράντον Ρας έκανε ένα ονειρεμένο πρώτο ημίχρονο. Ειδικά στο τρίποντο έδωσε ρεσιτάλ, κλείνοντας το 20λεπτο με το εκπληκτικό 9/17, ενώ στο ίδιο διάστημα είχε επιχειρήσει μόλις 12 δίποντα.

Το 6-16 του 5ου λεπτού είχε ήδη 3/5 τρίποντα από τον Ρας. Η άμυνα του Ιωνικού συνολικά ήταν... αφύλακτη διάβαση, η Λάρισα είχε επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό της και το δεκάλεπτο έκλεισε στο 20-28

Το ίδιο σκηνικό διατηρήθηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με τον Ιωνικό μάλιστα να είναι τελείως ασύνδετος στην επίθεση και να περιμένει από ατομικές ενέργειες λύσεις, η διαφορά πήρε και διαστάσεις. Στο 18'30'' έφτασε στο +15 για τη Λάρισα, 34-49 και το ημίχρονο έκλεισε στο 38-49

Ο Ιωνικός έκρινε ότι το ματς μπορούσε να γυρίσει μόνο από την άμυνά του και πίσω από νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο. Από εκεί βρήκε ισορροπία, δυσκόλεψε τη ζωή της Λάρισας που ήταν λογικό να μη μπορεί να σουτάρει στον ίδιο ρυθμό και το ματς άρχισε να γυρίζει. Ο Νίκος Χουγκάζ... ντύθηκε πρωταγωνιστής, άρχισε να «βομβαρδίζει» έξω από το τρίποντο και ο Ιωνικός έφτασε για πρώτη φορά σε απόσταση σουτ, 58-60 στο 29'. Το δεκάλεπτο έληξε 58-63, αλλά πλέον είχαν αλλάξει τα πάντα.

Με σερί 11-0 μέχρι το 35', ο Ιωνικός πήγε στο 69-63 και φαινόταν ότι είχε βγάλει από το παιχνίδι τους αντιπάλους. Στο 36' η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά τους 10 πόντους, για τον Ιωνικό, στο 74-64 και το παιχνίδι είχε κριθεί. 

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Λάρισα δεν είχε καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία και τα 19 της λάθη το επιβεβαιώνουν και είναι ένας πολύ μεγάλος αριθμός για να πάρει εκτός έδρας παιχνίδι.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Πριν από το τζάμπολ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για να τιμηθεί η μνήμη της μητέρας του Λουκά Μαυροκεφαλίδη που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες μέρες. 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ