30.3 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Ιστορική Μεγάλη Τετάρτη για το Περιστέρι, κρίσιμα παιχνίδια σε Αγιά και Καρδίτσα

Με εμβόλιμη αγωνιστική μεσούσης της Μεγάλης Εβδομάδας συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α2, στην 25η αγωνιστική του οποίου δεσπόζει η αναμέτρηση του Περιστερίου με τον Χολαργό, με τον ΓΣΠ να έχει την ευκαιρία να φτάσει στο 25-0 και να κατακτήσει μαθηματικά το πρωτάθλημα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΕΑΚ Λάρισας-Αλκαζάρ 17:00 ΑΕ Λάρισας-Εθνικός Γεωργιάδης-Σιμητόπουλος-Θεοδώρου (Βαρνάς)

Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον, και αυτό βρίσκεται στην πλευρά των φιλοξενούμενων οι οποίοι θέλουν να κρατήσουν ζωντανή την προσπάθεια που κάνουν ώστε να πλησιάσουν στην 5η θέση, και στα πλέι οφς. Η ΑΕΛ από την πλευρά της αγωνίζεται για την χαρά του παιχνιδιού, και σε περίπτωση που ηττηθεί και επικρατήσει ο Αρκαδικός του Ψυχικού θα υποβιβαστεί και μαθηματικά, έχοντας χειρότερο συντελεστή στο βαθμολογικό άθροισμα, με τις δυο ομάδες να έχουν από μια νίκη με +2 πόντους διαφορά.

Αγ. Θωμά 17:00 Μαρούσι-Δόξα Λευκάδας Δεσλής-Κοτσίμπος-Ζαχαρής (Σταύρου)

Κομβικό παιχνίδι και για τις δυο πλευρές, αναφορικά με τους στόχους τους, οι οποίοι αν δεν προσέξουν οι φιλοξενούμενοι δεν αποκλείεται να είναι και κοινοί, αν και κάτι τέτοιο προς το παρών φαντάζει μακρινό. Το Μαρούσι προσπάθησε ιδιαίτερα να πάρει το διπλό στο «Π.Σαλπέας» από τον Εθνικό, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρει, και ψάχνει εναγωνίως τη νίκη έχοντας μπλέξει σε σενάρια πλέι άουτ. Η Δόξα ηττήθηκε στην έδρα της από τον Ηρακλή στις λεπτομέρειες, και βλέπει πλέον με μεγάλη δυσκολία την γραμμή των πλέι οφς, ενώ ο Κώστας Κατωπόδης και οι παίκτες του θα πρέπει να έχουν το νου τους και στην κάτω ζώνη. Στον πρώτο γύροι οι «νησιώτες» είχαν επικρατήσει με το οριακό 58-58.

Ιβανώφειο (κ.θ.) 17:00 Ηρακλής-Δούκας Γερακίνης-Ξέρας-Δημάδης (Παπαγεωργίου)

Την δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του αναμένεται να εκτίσει ο Ηρακλής, ο οποίος υποδέχεται χωρίς την παρουσία του κόσμου του τον Δούκα, θέλοντας να συνεχίσει με νίκες μετά το σπουδαίο διπλό στην Λευκάδα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Λευτέρης Χατζηκυριακίδης γνωρίζοντας ότι ο Χολαργός δοκιμάζεται στο Περιστέρι, γνωρίζει ότι ενδέχεται να πλησιάσει στη μία νίκη την ομάδα των Βορείων προαστίων. Ο Δούκας δύσκολα θα αποφύγει τον άμεσο υποβιβασμό, και εδώ και καιρό παίζει ελεύθερα.

Α. Παπανδρέου 17:00 Περιστέρι-Χολαργός Μάνος-Ανδρικόπουλος-Καλδίρης (Ελευθεριάδης)

Ιστορικό παιχνίδι για το Περιστέρι, στο οποίο δεν χωράει ιδιαίτερη ανάλυση. Μπορεί να αγωνίζεται ο πρώτος με τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα, αλλά η διαφορά της ομάδας του Νίκου Καραγιάννη από τους αντιπάλους του είναι μεγάλη, και αυτό το δείχνει το 24-0 στο οποίο βρίσκεται. Αν το συγκρότημα της Δυτικής Αθήνας επικρατήσει κατακτάει μαθηματικά το πρωτάθλημα, και όλα φαντάζουν έτοιμα στο κλειστό της οδού Τζον Κένεντι. Απέναντι του φυσικά δεν βρίσκεται κάποια τυχαία ομάδα, με τον Χολαργό να κάνει πρωταθλητισμό, και να δείχνει ικανή να ακολουθήσει τον ΓΣΠ στην Stoiximan.gr BASKET LEAGUE.

Τρίπολης 17:00 Αρκαδικός-Ψυχικό Βαρδάλος-Δημόπουλος-Κωνσταντινίδου (Μακαρούνης)

Ο Αρκαδικός μάχεται ώστε να βρεθεί και μαθηματικά στα πλέι άουτ, γνωρίζοντας φυσικά ότι οι ομάδες που ακολουθούν δύσκολα θα μπορέσουν να τον φτάσουν βαθμολογικά. Φυσικά η ομάδα του Μάριου Δεσποτάκη γνωρίζει ότι θα έχει πολύ δύσκολο έργο ώστε να σώσει την παρτίδα με μειονέκτημα έδρας, αλλά αυτό το αφήνουν για την ώρα του στην Τρίπολη. Το Ψυχικό προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες, και αγωνιστική άνοδο, και θέλει τη νίκη ώστε να αρχίζει να ξεμπερδεύει με σενάρια πλέι άουτ.

Αγιάς 17:00 Ερμής Αγιάς-Αμύντας Ταρενίδης Στ.-Ευφραιμίδης-Ταρενίδης Κ. (Μπεκιάρης)

Μετά από 5 χρόνια στον πάγκο του Ερμή δεν θα κάθεται ο Γρηγόρης Γιασσάρης, αλλά ο Στέφανος Πέρκος , γεγονός που σίγουρα θα φέρει και να ανάλογα συναισθήματα τους φίλους των γηπεδούχων. Ωστόσο, οι Θεσσαλοί έχοντας μπλέξει για τα καλά στην ζώνη των πλέι άουτ ψάχνουν νίκη-βάλσαμο στην προσπάθεια τους να απεμπλακούν από αυτά. Φυσικά, μόνο εύκολο έργο δεν θα έχουν, με τον Αμύντα να ορέγεται τα πλέι οφς, και να δείχνει ικανός να πετύχει τον στόχο του.

Καρδίτσας 17:00 Καρδίτσα-Καστοριά Παντελίδης-Λόρτος-Κοϊμτζόγλου (Τέγα)

Ο ΑΣ Καρδίτσας προέρχεται από μεγάλης σημασίας διπλό στην Περιβόλα επί του Απόλλωνα, και θέλει να συνεχίσει νικηφόρα, εξαργυρώνοντας την συγκεκριμένη επιτυχία. Κανείς στην Θεσσαλική πόλη δεν ξεχνάει το παιχνίδι της 16ης Δεκεμβρίου και το 67-66 στην Καστοριά, αλλά και τον τρόπο που αυτό ήρθε. Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι θέλουν να δέσουν την συμμετοχή τους στα πλέι οφς ανόδου.

ΕΑΚ Παπάγου 17:00 Παπάγου-Απόλλων Πάτρας Παγώνης-Μαλαμάς-Καλογερόπουλος Λ. (Δούκας)

Ο Παπάγου ηττήθηκε την προηγούμενη αγωνιστική στο «Σαλούν» από το Περιστέρι, αλλά ποιος δεν το έχει κάνει ; Έτσι, έχοντας μια ημέρα παραπάνω ξεκούρασης (αγωνίστηκε την Παρασκευή 31/3) θέλει να επιστρέψει στις νίκες, και να παραμείνει εκτός της ζώνης των πλέι άουτ. Απέναντι της θα βρεθεί ο αποδεκατισμένος Απόλλων, με τον Νίκο Οικονόμου να έχει εκτός τους Άκερ, Μαστρογιαννόπουλο, και με πρόβλημα τον Ματαλών.


Η Βαθμολογία (σε 24 αγώνες)

1.Περιστέρι 48 (24-0)
————————————
2.Χολαργός 44 (20-4)
3.Ηρακλής 42 (18-6)
4.Απόλλωνας Πατρών 40 (16-8)
5.ΑΣ Καστοριάς 39 (15-9)
————————————
6.Αμύντας 38 (14-10)
7.Εθνικός 37 (13-11)
8.Ψυχικό 36 (12-12)
9.Δόξα Λευκάδας 36 (12-12)
10.ΑΣ Παπάγου 34 (10-14)
————————————
11.Μαρούσι 33 (9-15)
12.Ερμής Αγιάς* 33 (10-14-1 μηδ)
13.ΑΣ Καρδίτσας 32 (8-16)
14.Αρκαδικός 30 (6-18)
————————————
15.Δούκας 27 (3-21)
16.ΑΕ Λάρισας 26 (2-22)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ