26.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Ισπανοί… προς εξαφάνιση

Η μείωση της παρουσίας των Ισπανών παιχτών στα ρόστερ της ACB είναι πλέον γεγονός, με το φαινόμενο να γιγαντώνεται σεζόν με τη σεζόν. Η φετινή μεταγραφική περίοδος δεν αποτελεί εξέλιξη, αρκεί μόνο να δει κανείς τις κινήσεις των ομάδων στην αγορά.

Από τις 85 επίσημες μεταγραφές που πραγματοποίησαν οι ομάδες της ACB μέχρι σήμερα, μόνο οι 12 είναι μεταγραφές Ισπανών παικτών, δηλαδή λίγο παραπάνω απο το 14%. Μάλιστα, από τις πρώτες έξι ομάδες της περσινής κατάταξης, καμία δεν ενσωμάτωσε στο δυναμικό της κάποιον Ισπανό.

Οι μόνες ομάδες που ενσωμάτωσαν περισσότερους Ισπανούς φέτος, συγκεκριμένα τρεις η κάθε μία, ήταν η Φουενλαμπράδα και η Σαραγόσα.

Από τη μεριά της η Βαλένθια, είναι η ομάδα που μετρά τους περισσότερους Ισπανούς στο ρόστερ της, έξι γεννημένους στην Ισπανία για την ακρίβεια, ενώ στις τελευταίες θέσης βρίσκονται η Μπασκόνια και η Ανδόρα που έχουν μόνον έναν.

Σύμφωνα με στοιχεία της FIBA, το ισπανικό πρωτάθλημα θεωρείται με διαφορά το πρωτάθλημα με τους περισσότερους ξένους παίχτες, με το ποσοστό να φτάνει στα ύψη του τη σεζόν 2016-2017, όταν το 69% της ACB αποτελούνταν από μη Ισπανούς παίχτες. Ακολουθεί το γαλλικό, που την ίδια χρονιά το 57,8 % των παιχτών του δεν ήταν Γάλλοι.

Η σεζόν 2018-2019 υπολογίζεται πως το ποσοστό των ξένων παιχτών ενδέχεται να περάσει το 70% και σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα, ίσως οι αριθμοί αυτοί αποτελέσουν μία προειδοποίηση για την ισπανική ομοσπονδία. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ