25.2 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ιδού ο νέος Κόμπι Μπράιαντ! (vids)

Πολλές φορές για να τραβήξουμε την προσοχή σας και να σας αναγκάσουμε να διαβάσετε αυτά που έχουμε γράψει, καταφεύγουμε σε υπερβολές. Ειδικά αυτές οι συγκρίσεις ταλαντούχων, πλην όμως νεαρών και άγουρων μειρακίων, με φτασμένους και εγνωσμένης αξίας σούπερ σταρ του τύπου "ο νέος τάδε" κι ο "καινούριος δείνα", είναι τραβηγμένες από τα μαλλιά. Πολύ απλά, διότι κανείς από εμάς δεν είναι μάντης για προβλέψει τα μελλούμενα. Το ομολογούμε και αμαρτία εξομολογουμένη ουκ έστιν αμαρτία...

Όμως αυτός ο Τζέιλεν Γκριν είναι πραγματικά εξαιρετική περίπτωση. Πριν από λίγες μέρες έγινε 17 ετών. Γεννήθηκε το 2002 όταν ο Κόμπι Μπράιαντ κέρδιζε το τρίτο του πρωτάθλημα με τους Λέικερς. Και δεν είναι λίγοι αυτοί στις ΗΠΑ που έχουν αρχίσει να τον συγκρίνουν μαζί του!

Η αλήθεια είναι πως έχει ήδη αρκετά κοινά με τον θρυλικό "Black Mamba". Κατ' αρχάς έχουν πάνω κάτω το ίδιο μπόι. Ο Γκριν είναι 1,96 και μπορεί να ψηλώσει λίγο ακόμα. Παίζει στην ίδια θέση, σούτινγκ γκαρντ, κι έχει κι αυτός τον ίδιο εθισμό στη δουλειά. Είναι αυτό που λένε στην Αμερική gym rat, πού τον χάνεις, πού τον βρίσκεις δηλαδή, σε ένα γυμναστήριο θα βρίσκεται. Κι έχει εξίσου σπουδαία αθλητικά προσόντα.

Ο Τζέιλεν Γκριν κάρφωσε για πρώτη φορά την μπάλα στο καλάθι σε ηλικία 13 ετών. Από τότε δούλεψε πολύ στο γήπεδο, τον βοήθησε κι η φύση, που του χάρισε μερικά εκατοστά ακόμα, κι έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο θεαματικούς παίκτες στην ηλικία του σε ολόκληρη τη χώρα. Το κάρφωμα που βλέπετε παρακάτω, το οποίο είχε πάνω από 65.000 views στο instagram, το έκανε σε έναν αγώνα πέρυσι τέτοια εποχή. Σε ηλικία 16 ετών!

Όμως δεν φημίζεται μόνο για τις αθλητικές ικανότητές του. Είναι σπουδαίος σκόρερ και ριμπάουντερ, φέτος μάλιστα στην ομάδα Σαν Χοακίν Μεμόριαλ του Φρέσνο στην Καλιφόρνια σκόραρε κατά μέσο όρο 33 πόντους και μάζευε 8 ριμπάουντ ανά αγώνα. Είναι εξαιρετικός αμυντικός και αρκετά καλός πασέρ, έχοντας φυσικά πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Και έχει νοοτροπία νικητή. 

Σε αυτό συμφωνούν όλοι στις ΗΠΑ. Και οι περισσότερες εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι θα βρεθεί στο νούμερο 1 του ντραφτ του 2021! Ή μπορεί και του 2020, αν καταργηθεί τελικά ο κανόνας one-and-done και επιτραπεί στους 18χρονους να παίξουν στο ΝΒΑ, αντί να πάνε για ένα χρόνο στο κολέγιο. Διότι δεν έχει κανείς αμφιβολία πως αν μπορέσει να δηλώσει του χρόνου συμμετοχή στο ντραφτ, αμέσως μετά το γυμνάσιο, θα το κάνει. Όπως ακριβώς είχε κάνει ο Κόμπι

Ο Γκριν θα γίνει 18 του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι η επόμενη σεζόν του θα είναι η τελευταία στο high school. Πρόσφατα μάλιστα αποφάσισε να φύγει από το Σαν Χοακίν Μεμόριαλ, όπου φοίτησε για τρία χρόνια, για να πάει στο Προλίφικ Πρεπ της Νάπα, επίσης στην Καλιφόρνια, όπου εκτιμά ότι θα έχει τη δυνατότητα να προετοιμαστεί καλύτερα για το ΝΒΑ. Ή για το κολέγιο, αν χρειαστεί να φοιτήσει για μια χρονιά. Ήδη έχει στα χέρια του προσφορές από 18 πανεπιστήμια! Ανάμεσά τους το Κεντάκι, το Κάνσας, το Μέμφις, το Αριζόνα, το UCLA, το Βιλανόβα... Η αφρόκρεμα δηλαδή.

Ο Τζέιλεν Γκριν είναι μισός Φιλιππινέζος. Η μητέρα του κατάγεται από εκεί, ωστόσο αυτός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια κι έχει ήδη εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ σε μεγάλες διοργανώσεις. Ήταν μέλος των εθνικών ομάδων U-16 και U-17 στα παγκόσμια πρωταθλήματα και φόρεσε και τις δύο φορές το χρυσό μετάλλιο στο στήθος. Στη διοργάνωση των U-17, μάλιστα, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά με 15,5 πόντους κατά μέσο όρο. 

Και κάτι τελευταίο. Στα 17 του χρόνια έχει ήδη 294 χιλιάδες ακόλουθους στο instagram! Πράγμα που σημαίνει ότι το αστέρι του έχει ήδη αρχίσει να ανατέλλει...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ