29.4 C
Athens
Πέμπτη, 27 Ιουνίου, 2024

Θύμισε… ντέρμπι, απόδραση για την ΤΣΣΚΑ

Η Μακάμπι Τελ Αβιβ υποδέχτηκε την ΤΣΣΚΑ για τη 2η αγωνιστική της Euroleague σε ένα παιχνίδι με εξαιρετική δυναμική, που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα. Μπορεί η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να κατάφερε να ξεφύγει «αλώβητη» από την καυτή έδρα της Μακάμπι επικρατώντας με 86-89, οι οικοδεσπότες όμως με μία εξαιρετική εμφάνιση του Σκότι Ουίλμπεκιν αλλά και του Άντζελο Καλοϊάρο, έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Η ΤΣΣΚΑ μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα κερδίζοντας ένα αρχικό προβάδισμα που ήρθε κυρίως από τα συνεχόμενα λάθη της Μακάμπι. Έτσι πολύ σύντομα, ο Νέβεν Σπάχια ζήτησε τάιμ άουτ. Με την επιστροφή της στο παρκέ, η Μακάμπι φάνηκε να μπαίνει περισσότερο στο ρυθμό του παιχνιδιού, μείωσε σημαντικά τη διαφορά και πέτυχε μεγάλα σουτ που την έφεραν μέχρι και την ισοφάριση (17-17, 8’14’’), ενώ στο τέλος της πρώτου περιόδου, μία εύστοχη βολή του Ντι Άντρε Κέιν διαμόρφωσε το τελικό 22-24.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το παιχνίδι συνέχισε να έχει τον ίδιο ρυθμό, με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται και να βρίσκει διαρκώς λύσεις από τα μεγάλα κενά που παρουσίαζε η άμυνα της Μακάμπι. Ωστόσο η Μακάμπι δεν άφησε τους Ρώσους να ξεφύγουν στο σκορ κυρίως μέσα από την εξαιρετική δουλειά που έκανε στην επίθεση ο Σκότι Ουίλμπεκιν, ο  Άντζελο Καλοϊάρο και ο Ντι Άντρε Κέιν. Οι οικοδεσπότες έφτασαν τη διάφορα στο -1, μέσα από δύο εύστοχες βολές Ζόσμαν, ένα αποστομωτικό buzzer beater τρίποντο του Νάντο Ντε Κολό, ανέβασε ξανά τη διαφορά στο +4 για την ΤΣΣΚΑ.

Η εικόνα άλλαξε σημαντικά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Η Μακάμπι βρήκε πατήματα στον εξαιρετικό Καλοϊρο και κατάφερε πολύ νωρίς να περάσει μπροστά στο σκορ, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και στο +4 (63-59, 26’). Στο τέλος της περιόδου ωστόσο η ομάδα του Σπάχια φάνηκε να χάνει ξανά την συγκέντρωσή της, επιτρέποντας έτσι στην ΤΣΣΚΑ να πετύχει εύκολα σουτ και να μειώσει τη διαφορά στο -1, με τη λήξη της περιόδου.

Οι φιλοξενούμενοι πάτησαν «γκάζι» στο τελευταίο δεκάλεπτο καταφέρνοντας να περάσουν ξανά μπροστά (68-69, 30’), ενώ κατάφεραν να κρατήσουν μία σταθερή διαφορά. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε σε 86-89 ο Μάικλ Ρολ με εύστοχο τρίποντο.

 

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ:22-24, 46-50, 68-67, 86-89

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ