26.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Φενέρ… έτοιμη να μείνει στο «θρόνο»! (vids)

Η Φενέρμπαχτσε ήταν επιβλητική στην Χώρα των Βάσκων, επικρατώντας της Μπασκόνια με 92-83 στο Game 4 και παίρνοντας τη θέση της στο Final Four του Βελιγραδίου.

Το δικό της «εισιτήριο» για το Final Four του Βελιγραδίου «τσέκαρε» η Φενέρμπαχτσε, η οποία πέρασε στον τέταρτο προημιτελικό από την «Fernando Buesa Arena», επικρατώντας της Μπασκόνια με 92-83 και συναντώντας, πλέον, τη Ζαλγκίρις μπροστά της, στο δρόμο για να κρατήσει το «στέμμα» της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Και με την εμφάνισή της, που για μεγάλο διάστημα του αγώνα ήταν απόλυτη κόντρα στους Βάσκους, έπειθε για την ικανότητά της να το κάνει.

Εξαιρετική ήταν η τριάδα των Μάρκο Γκούντουριτς (22 π., 3 ασ.), Νικολό Μέλι (21 π., 3 ρ., 3 ασ.) και Νίκολα Κάλινιτς (13 π.) για τους νικητές, με τον Κώστα Σλούκα να έχει πέντε πόντους με οκτώ ασίστ και μόλις ένα λάθος, σε 26 λεπτά. Στην αντίπερα όχθη, μπορεί έξι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνεθ να είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, με πρώτο σκόρερ των Βενσάν Πουαριέ με 14 πόντους, μαζί με πέντε ριμπάουντ, αλλά αυτό δεν αρκούσε.

Το παιχνίδι

Η Μπασκόνια, πάντως, ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυναμικά, για να στείλει... μήνυμα πως μπορούσε να επιστρέψει τη σειρά στην Πόλη, με τα τρίποντα του Βόιτμαν να ανοίγουν την άμυνα της Φενέρ και στο 7ο λεπτό η ομάδα του να προηγείται με 16-12. Κάπου εκεί, το γήπεδο άρχιζε να γίνεται κατηφορικό... για τους ίδιους τους γηπεδούχους, με τους Τούρκους να απαντούν... με το ίδιο νόμισμα έξω από τη γραμμή των 6.75, για να προηγηθούν στην πρώτη περίοδο με 19-25.

Αυτό, πάντως, δε σταμάτησε εκεί, με τους Γκούντουριτς-Μέλι να έχουν βρει ρυθμό και την απίσταση να μην αργεί να φτάσει σε διψήφιο νούμερο, χάρη σε καλάθι του Κάλινιτς (26-37 στο 16'). Ο Σλούκας μπήκε επίσης στην «εξίσωση» του σκοραρίσματος και το +16 του ημιχρόνου έμοιαζε πολύ δύσκολο για τους παίκτες του Μαρτίνεθ να ανατραπεί (32-48).

Λύσεις δόθηκαν ακόμη και από τον Ντουβερίογλου σε σκορ και δημιουργία, για να φτάσει η διαφορά στα πρόθυρα των 20 πόντων στα πρώτα δύο λεπτά της τρίτης περιόδου (36-55) και, εν τέλει, θα έφτανε στην υψηλότερη τιμή της στο +21, αφού οι συνεργασίες των Μπομπουά-Πουαριέ δε θα ήταν σε καμία περίπτωση ικανές να βοηθήσουν την Μπασκόνια, με τον Σενγκέλια «εκμηδενισμένο» από την άμυνα της Φενέρ (47-68 στο 26'). Σε εκείνο το σημείο, ο Γκαρίνο και ο Βόιτμαν έπιασαν για λίγο... στον ύπνο τους αντιπάλους τους και με δικά τους τρίποντα έμοιαζαν να βάζουν στο παιχνίδι την ομάδα τους, που σημείωνε επιμέρους σκορ 15-4 μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου (62-72). 

Σε καμία περίπτωση, όμως, δε θα τους άφηναν οι παίκτες του Ομπράντοβιτς να... χαρούν. Μία η συνεργασία των Σλούκα-Βέσελι και μία οι επιθετικές λύσεις του Κάλινιτς, κράτησαν γερά το διψήφιο προβάδισμα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, που κατάφερε με βολές του Γκούντουριτς να φέρει την απόσταση ξανά αρκετά υψηλά και συγκεκριμένα στο +17, με 80" για το φινάλε (75-92), πριν πια χαλαρώσει και αυτή μειωθεί, έχοντας βεβαιωθεί πως είχε περάσει στο Final Four.

Δεκάλεπτα: 19-25, 32-48, 62-72, 83-92

ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΙ... ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟΙ: Η διάθεση των Μάρκο Γκούντουριτς και Νικολό Μέλι να παίξουν στο Final Four για πρώτη φορά στη ζωή τους, αποτυπώθηκε ξεκάθαρα, ειδικά σε αυτό το ματς. Ο πρώτος είχε 22 πόντους (3/4 δ., 3/5 τρ., 7/8 β.) με τρεις ασίστ και ο δεύτερος 21 πόντους (2/4 δ., 3/4 τρ., 8/8 β.) με τρία ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, με αμφότερους να δείχνουν το δρόμο στους... πιο έμπειρους.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η διαφορά 11 κατοχών υπέρ της Φενέρ (έξι παραπάνω ριμπάουντ, πέντε λιγότερα λάθη), εξηγεί ξεκάθαρα το +17 υπέρ της στα 80" πριν από το φινάλε της αναμέτρησης. Σε αυτά τα υπολοιπόμενα δευτερόλεπτα, η τουρκική ομάδα χαλάρωσε και η διαφορά μειώθηκε στο +9, άρα σωστό θα ήταν να δούμε ποια ήταν η επίδραση των περισσότερων κατοχών όσο εκείνη... έπαιζε.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ