21.6 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

«Θρίλερ» για μια θέση σε πλέι οφς και πλέι άουτ, σφραγίζει το ρεκόρ το Περιστέρι

Μια στροφή πριν το τέλος της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποία ομάδα θα κερδίσει την θέση της στα πλέι οφς, και ποια θα αποφύγει τα πλέι άουτ. Σφραγίζει το ρεκόρ το Περιστέρι και την δεύτερη θέση ο Χολαργός.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Νεάπολη (κθ) 17.00 ΑΕ Λάρισας-Ηρακλής Παφίλης-Ευφραιμίδης-Μαντήλας (Μπεκιάρης)

Διαδικαστικό παιχνίδι και για τις δυο ομάδες, το οποίο μάλιστα γίνεται και κεκλεισμένων των θυρών στο μεγάλο κλειστό της Νεάπολης. Η ΑΕΛ κοιτάζει τη νέα σεζόν καθώς είναι ομάδα της Β' Εθνικής ενώ ο Ηρακλής σκέφτεται τα παιχνίδια των πλεί οφς με τον Απόλλωνα Πατρών.

Α. Παπανδρέου (κθ) 17.00 Περιστέρι-Μαρούσι Ζακεστίδης-Αποστολίδης-Αναστασίου (Σταύρου)

Βαθμολογικό ενδιαφέρον έχουν οι φιλοξενούμενοι, αλλά το ρεκόρ που κυνηγάει το Περιστέρι μάλλον θα βαρύνει περισσότερο στο συγκεκριμένο παιχνίδι, το οποίο επίσης δεν θα έχει κόσμο στις κερκίδες. Οι πρωταθλητές θέλουν να φτάσουν στο 28-1. και να γίνουν η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, προσπερνώντας το 24-2 που είχε ο Μακεδονικός από το μακρινό 2002 το οποίο σε πρωτάθλημα 26 ομάδων είχε 92,3%. Αν το Περιστέρι φτάσει σε συνολικό 28-2, θα μετράει μεγαλύτερο ποσοστό και αυτό θα κυνηγήσει. Δεν θα αγωνιστεί ο Μιλόσεβιτς ενώ αμφίβολοι είναι οι Κλαρκ και Κωνσταντακόπουλος.

Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Χολαργός Διαμαντής-Λιότσιος-Λογοθέτης (Γιαλικάρης)

Ο Χολαργός αποτελεί την μοναδική ομάδα που έχει κίνητρο στην Τρίπολη, και αυτή είναι η μαθηματική κατάληψη της 2ης θέσης, και το απόλυτου πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφς. Ο Αρκαδικός από την πλευρά του, μετά την μαθηματική σωτηρία του την προηγούμενη αγωνιστική στο Δαϊς, γνωρίζει ότι θα μπει στα πλέι άουτ με μειονέκτημα έδρας, και απλά περιμένει τον αντίπαλο του.

Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Δούκας Κοτσιμπος-Κοϊμτζόγλου-Παπαγεωργίου (Αγορογιάννης)

Γιορτή αναμένεται να στήσουν στην Αγιά μετά το τέλος της εν λόγω αναμέτρησης, και από την στιγμή που αυτή θα είναι νικηφόρα. Ο Ερμής, ο οποίος δεν δικαιώθηκε από το ΑΣΕΑΔ αναφορικά με τον μηδενισμό του με τον Χολαργό, τρέχει 4 συνεχόμενες νίκες με τον Στέφανο Πέρκο, και θέλει τη νίκη ώστε να σώσει και μαθηματικά την κατηγορία. Ο Δούκας θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν στην Β' Εθνική, και σίγουρα είναι απογοητευμένος από το συγκεκριμένο γεγονός.

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Δόξα Λευκάδας Συμεωνίδης-Λόρτος-Τζιοπάνος (Χλωρός)

Ο ΑΣ Καρδίτσας καλείται να συνέλθει μετά την «σφαλιάρα» που έφαγε στο «Π.Σαλπέας» από τον Εθνικό την προηγούμενη αγωνιστική, και να κυνηγήσει τις τελευταίες πιθανότητες του να ξεφύγει από τα πλέι άουτ ή να κλειδώσει το πλεονέκτημα έδρας σε αυτά. Για να ξεφύγει από αυτά θέλει το 2/2 με Δόξα στην Καρδίτσα και Δούκα στο Δαϊς και παράλληλα δυο ήττες του Ψυχικού που αγωνίζεται στην Πάτρα με τον Απόλλωνα  και υποδέχεται την Καστοριά. Απέναντι του βρίσκεται η Δόξα, η οποία μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ερμή έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για τα πλέι οφς.

Παπάγου 17.00 Παπάγου-Εθνικός Ψαριανός-Τσώνος-Κωνσταντινόπουλος (Άκελ)

Όπως και η Καρδίτσα, και ο Παπάγου προσπαθεί να αποφύγει τα πλέι άουτ, αλλά κάτι τέτοιο πολύ δύσκολα θα συμβεί, καθώς με το Ψυχικό βρίσκονται στο 1-1 και με νίκες με +7 πόντους, ενώ το Ψυχικό έχει καλύτερη διαφορά στο goal average. Έτσι, στου Παπάγου θέλουν τη νίκη απέναντι στον Εθνικό ώστε να πάρουν τον πλεονέκτημα έδρας στα πλέι άουτ, ενώ οι Πειραιώτες θα κυνηγήσουν τις μαθηματικές ελπίδες που έχουν για τα πλέι οφς.

Περιβόλας 17.00 Απόλλων Π.-Ψυχικό Παγώνης-Φακίτσας-Ξέρας (Πίγκας)

Ο Απόλλωνας ετοιμάζεται για τα πλέι οφς, και τα παιχνίδια με τον Ηρακλή, ενώ το Ψυχικό ψάχνει μια νίκη σε δυο παιχνίδια ώστε να σφραγίσει την παραμονή του, ώστε να μην περιμένει τα αποτελέσματα, και κυρίως της Καρδίτσας. Έτσι, το συγκεκριμένο παιχνίδι δείχνει να ενδιαφέρει περισσότερο τους φιλοξενούμενους βαθμολογικά, ενώ θα έχει μια μορφή γιορτής στην Περιβόλα.

Καστοριά 17.00 Καστοριά-Αμύντας Καλογερόπουλος Λ.-Πιτσίλκας-Ζαχαρής (Πλεξίδας)

Μια ανάσα από τα πλέι οφς βρίσκεται η Καστοριά, η οποία ωστόσο ενδέχεται να χρειαστεί και 2/2 αν ο Εθνικός περάσει από το «Σαλούν» και νικήσει τον Παπάγου. Η ομάδα του Γιώργου Σούλιου θέλει να ξεκινήσει κερδίζοντας τον αδιάφορο βαθμολογικά Αμύντα, και δεν αποκλείεται να πανηγυρίσει την είσοδο του στην κορυφαία πεντάδα, στην πρώτη του παρουσία στην Α2.

Η Βαθμολογία (σε 28 αγώνες)

1.Περιστέρι 55 (27-1)
————————————
2.Χολαργός 51 (23-5)
3.Ηρακλής 49 (21-7)
4.Απόλλωνας Πατρών 47 (19-9)
5.ΑΣ Καστοριάς 44 (16-12)
————————————
6.Δόξα Λευκάδας 43 (15-13)
7.Εθνικός 43 (15-13)  
8.Αμύντας 42 (14-14)
9.Ερμής Αγιάς* 41 (14-14-1 μηδ)
10.Ψυχικό 41 (13-15)
————————————
11.ΑΣ Καρδίτσας 39 (11-17)
12.ΑΣ Παπάγου 39 (11-17)
13.Μαρούσι 38 (10-18)
14.Αρκαδικός 35 (7-21)
————————————
15.Δούκας 33 (5-23)
16.ΑΕ Λάρισας 31 (3-25)

*Ο Ερμής Αγιάς έχει ένα μηδενισμό



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ