22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Θρίαμβος της Εφές και του «ιπτάμενου» Λάρκιν στη Βαρκελώνη

Η Αναντολού Εφές απέδειξε ξανά ότι φέτος έχει φτιαχτεί για μεγάλα πράγματα και νίκησε εκτός έδρας την Μπαρτσελόνα με 86-82.

Η περσινή φιναλίστ της διοργάνωσης με αυτό το τεράστιο διπλό βελτίωσε το ρεκόρ της σε 15-3 και συγκατοικεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι γηπεδούχοι έπεσαν στο 13-5 και είναι μόνοι τους στην τέταρτη θέση, νιώθοντας την ανάσα της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της ΤΣΣΚΑ Μόσχας που ακολουθούν με 12-6. 

Παρά το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής και την απουσία του Βασίλιε Μίτσιτς, η ομάδα του Εργκίν Αταμάν -ο οποίος αποβλήθηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο- δεν μάσησε και πήρε πολύ μεγάλη νίκη. 

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από την αρχή ότι θα έβαζαν δύσκολα στους αντιπάλους τους, αλλά στη συνέχεια η Μπάρτσα βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο... κόλπο και μάλιστα προηγήθηκε 72-66 στα μέσα της τελευταίας περιόδου και φαινόταν να έχει το μομέντουμ. Παρ' όλα αυτά οι Τούρκοι δεν τα παράτησαν και με ψυχραιμία στο τέλος κατόρθωσαν να θριαμβεύσουν με (86-82).

Ο «ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ» ΚΑΙ Ο ΕΚΔΙΚΗΤΗΣ: Οι 26 πόντοι του φοβερού και τρομερού Σέιν Λάρκιν δεν προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση. Ωστόσο αυτοί αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία καθώς δεν είχε στο πλευρό του τον Βασίλιε Μίτσιτς. Από κοντά και ο Κρις Σίνγκλετον των 17 πόντων και των 8 ριμπάουντ ο οποίος πήρε μία μικρή εκδίκηση για το περσινό αποτυχημένο πέρασμά του από τους «μπλαουγκράνα». Ο Μπράντον Ντέιβις ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει η Μπάρτσα, η οποία είχε τον Μίροτιτς σε τραγικό βράδυ με 14 πόντους αλλά μόλις 4/16 σουτ, ενώ ο Ντιλέινι έβαλε πέντε τρίποντα, όμως όλα στο πρώτο μέρος.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Εφές μπορεί να σουτάρει από το τρίποντο εξαιρετικά σε οποιοδήποτε γήπεδο. Αυτό έκανε και στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» με 13/29. Το κομβικό σημείο όμως που της έδωσε το διπλό ήταν η κυριαρχία στα ριμπάουντ με 39, την ώρα που οι γηπεδούχοι «κατέβασαν» δώδεκα λιγότερα (27).

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ