24.9 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Θα παλέψει με «νυχτερίδες»

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην Ισπανία, όπου θα δώσει και τα δύο παιχνίδια της «διαβολoβδομάδας» της Euroleague. Πρώτη του αντίπαλος η Βαλένθια (17/11, 22:00) η οποία θα παραταχθεί στη «La Fonteta» χωρίς τους Τζον Σάστρε, Βάνια Μαρίνκοβιτς και Σαμ Βαν Ρόσομ.

Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από ήττα και ελπίζουν να επιστρέψουν στα νικηφόρα αποτελέσματα. Η γηπεδούχος δεν τα κατάφερε την περασμένη εβδομάδα απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, ενώ οι «πράσινοι» έχουν δύο αρνητικά αποτελέσματα κόντρα σε Αναντολού Εφές και ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέσα στην έδρα τους.

Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς (12.7 πόντοι κατά μέσο όρο), Νίκολα Κάλινιτς (11.1 πόντοι μ.ο) και Κλέμεν Πρέπελιτς (10.1 πόντοι μ.ο) είναι μέχρι στιγμής τα βαριά επιθετικά «όπλα» της ομάδας του Χάουμε Πονσαρνάου.

Από πλευράς Παναθηναϊκού πρώτος σκόρερ είναι ο Νεμάνια Νέντοβιτς με 15.6 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ ο ακολουθεί ο αρχηγός Ιωάννης Παπαπέτρου με 12.6 και ο πολυδιάστατος Γιώργος Παπαγιάννης με 8.0 πόντους, 5.3 ριμπάουντ και 1.5 τάπες ανά συμμετοχή.

Ο Νέντοβιτς έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της Βαλένθια τη σεζόν 2014-15, οπότε θα βρεθεί σε γνώριμο έδαφος, αμφίβολη ωστόσο παραμένει η συμμετοχή του στο εν λόγω ματς. Απόφαση που θα παρθεί τελευταία στιγμή. 

Οι προϊστορία δεν γέρνει προς κάποια πλευρά, αφού οι δύο ομάδες είναι ισόπαλες στο 3-3 σε προηγούμενες αναμετρήσεις τους στη διοργάνωση.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι 2 κλεψίματα μακριά από τα 100 στην καριέρα του στην Euroleague, ενώ ο Χάουρντ Σαντ Ρος μετράει 92 πόντους και μπορεί μετά από αυτό παιχνίδι να τους έχει εκατοστήσει.

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι οι «νυχτερίδες» έχουν ρεκόρ στο 4-3, ενώ ο Παναθηναϊκός μετράει δύο νίκες και τέσσερις ήττες, έχοντας μάλιστα βάλει συνολικά 466 πόντους και έχοντας δεχτεί 466 πόντους!

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ