22.7 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024

Θέλουν πρωτάθλημα μέσα στα “παράθυρα”!

Η επέκταση του καλενταριού της Ευρωλίγκας κατά δύο εβδομάδες (θα αρχίζει εφεξής μία εβδομάδα νωρίτερα και θα τελειώνει μία εβδομάδα αργότερα σε σχέση με φέτος) και κυρίως η διεξαγωγή του φάιναλ φορ το τριήμερο 22-24 Μαΐου 2020, αναμένεται να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στα εθνικά πρωταθλήματα, που εκπροσωπούνται από ομάδες τους στην Ευρωλίγκα.

Και τούτο διότι ειδικά η επόμενη σεζόν θα πρέπει, κατόπιν εντολής της FIBA, να έχει ολοκληρωθεί ως τις 8 Ιουνίου (η ACB πήρε μια μικρή παράταση ως τις 12 Ιουνίου), διότι το διάστημα από 23 έως 28 Ιουνίου 2020 είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν τα προολυμπιακά τουρνουά, που θα δώσουν τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Αυτό σημαίνει ότι τα πλέι οφ των πρωταθλημάτων, όπου μετέχουν οι ομάδες-φιναλίστ του φάιναλ φορ, είτε θα πρέπει να έχουν τελειώσει ως τις 22 Μαΐου, πράγμα σχεδόν αδύνατο, είτε θα πρέπει να διακοπούν και να συνεχιστούν μετά τις 24 Μαΐου, είτε θα πρέπει να αρχίσουν μετά τις 24 Μαΐου και να ολοκληρωθούν ως τις 12 Ιουνίου! Πράγμα επίσης αδύνατον.

Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για την ισπανική ACB, που έχει 18 ομάδες και είναι εξαιρετικά πιθανό να διαθέτει και τουλάχιστον μία εκπρόσωπο στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Τα πλέι οφ της ACB δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να έχουν τελειώσει στις 22 Μαΐου ούτε να αρχίσουν στις 24 Μαΐου και να τελειώσουν στις 12 Ιουνίου. Η διακοπή για να γίνει το φάιναλ φορ δεν αρέσει σε κανέναν και ειδικά στο τηλεοπτικό κανάλι Movistar, που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα, διότι πιστεύει ότι θα χαθεί το ενδιαφέρον για το ισπανικό πρωτάθλημα αν παρεμβληθεί το φάιναλ φορ.

Ως εκ τούτου έχει αρχίσει ήδη μια συζήτηση στην Ισπανία για το πώς θα βρεθούν ημερομηνίες. Η ACB είναι ασφαλώς σφόδρα δυσαρεστημένη από την Ευρωλίγκα, ενώ οι τρεις ομάδες που έχουν δεκαετές συμβόλαιο με την τελευταία, οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα και Μπασκόνια δηλαδή, φέρεται να προτείνουν να μην υπάρξει διακοπή του πρωταθλήματος στις ημερομηνίες του Νοεμβρίου και του Φεβρουαρίου, οπότε θα διεξαχθούν τα "παράθυρα" των εθνικών ομάδων για την πρόκριση στο επόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος!

Η λύση αυτή, βέβαια, δεν έχει νόημα, αφού και πάλι θα πρέπει να διακοπούν τα πλέι οφ για να γίνει το φάιναλ φορ στις 22 και 24 Μαΐου. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του φάιναλ φορ είναι το πραγματικό πρόβλημα, όμως όπως συνήθως συμβαίνει, η Ευρωλίγκα κωφεύει και σε αυτή την περίπτωση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ