13.9 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Θέλει BCL η Πάρμα Περμ

Η Πάρμα Περμ κατέκτησε την έκτη θέση στο φετινό πρωτάθλημα της VTB League και θέλει, τώρα, να αγωνιστεί στην Ευρώπη, δηλώνοντας συμμετοχή στο Basketball Champions League.

Το ρωσικό συγκρότημα ολοκλήρωσε τη σεζόν 2019-2020, που διακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, με απολογισμό οκτώ νίκες και δέκα ήττες, όσες είχε και η Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης. Η θέση της στο βαθμολογικό πίνακα τής δίνει το δικαίωμα να παίξει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και, μάλιστα, όπως παραδέχθηκε ο πρόεδρός της, Σεργκέι Μπογκουλάβσκι, κατέθεσαν ήδη αίτημα συμμετοχής στο BCL.

«Κάναμε αίτηση για τη συμμετοχή μας στο Basketball Champions League και περιμένουμε να γίνει αποδεκτή. Έχουμε καλή ευκαιρία να πάρουμε θέση στη διοργάνωση, αλλά η κατάσταση είναι περίπλοκη. Πολλά πρωταθλήματα της αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα και κάποιοι σύλλογοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εν μέσω της πανδημίας του COVID-19. Θα δούμε τι θα γίνει. Προς το παρόν, κοιτάμε την αγορά για να ενισχυθούμε», ανέφερε σχετικά ο ισχυρός άνδρας της Πάρμα Περμ.

Η ρωσική ομάδα ιδρύθηκε μόλις πριν από εφτά χρόνια και αγωνίζεται στο «Universal Sports Palace Molot», χωρητικότητας 7.000 θέσεων. Το 2017-2018 συμμετείχε στο FIBA Europe Cup, στα προκριματικά, φθάνοντας μέχρι και το δεύτερο γύρο, αφού αποκλείστηκε από τη Λε Πορτέλ κι έτσι δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στους ομίλους. Όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ συμβόλαιο και για την καινούρια χρονιά έχουν οι Μπόρις Σάβοβιτς και Ρόμπερτ Τζόνσον, ενώ υπάρχει ήδη συμφωνία για επέκταση της συνεργασίας με τους Άντας Γιουσκεβίτσιους και Μάρεκς Μέγερις.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ