25.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Θέλει να παραμείνει στο… Ζενίτ

Η απογοητευτική εμφάνιση απέναντι στη Βιλερμπάν, έδωσε τη σκυτάλη στην εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στη Βαλένθια. Απέναντι στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, πάλι στο δικό του σπίτι, ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει να σταματήσει αυτό το roller coaster που ξεκίνησε. Βρέθηκε από το Ναδίρ στο Ζενίθ και δεν θέλει να κάνει την αντίστροφη διαδρομή. Απόψε(18/10, 21.30) στο ΣΕΦ, για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να παρουσιάσουν μια εικόνα πιο σταθερή και συμπαγής που θα δώσει και το στίγμα για το υπόλοιπο της σεζόν.

Η αλλαγή προπονητή με τον Κεστούτις Κεμζούρα, όπως συνηθίζεται σε τέτοιες περιπτώσεις, έφερε ενθουσιασμό, κίνητρο, διάθεση και όλα αυτά που συνήθως φέρνει μαζί της μια τέτοια διαδοχή. Ο Λιθουανός μετά το εξαιρετικό δείγμα με τη Βαλένθια παραμένει στον πάγκο και θα ηγηθεί και πάλι της προσπάθειας του Ολυμπιακού. Την περασμένη εβδομάδα προτίμησε να πάει σε μια πιο… παραδοσιακή εικόνα της ομάδας, με τον Βασίλη Σπανούλη απόλυτο ηγέτη, τον Κώστα Παπανικολάου στο δικό του ρόλο, τον Πρίντεζη στην αρχική πεντάδα κλασικά και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ να έχει εξαιρετικές συνεργασίες με τον αρχηγό του. Η συνταγή αναμένεται να παραμείνει η ίδια. Το θετικό για τον Κεμζούρα είναι πως το απουσιολόγιό του είναι λευκό και έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του.

Τα γνωστά ή οικεία ονόματα δεν λείπουν από το ρόστερ της Ζενίτ. Ο Ζοάν Πλάθα έχει «ψωνίσει» από Ισπανία, από παίκτες που ήξερε. Έτσι έφερε στη Ρωσία τον Γκουστάβο Αγιόν που άφησε τη Ρεάλ Μαδρίτης, τον Τιμ Αμπρομάιτις που για χρόνια έκανε όλες τις δουλειές στο γήπεδο για την Ιμπεροστάρ Τενερίφη, τον Άντριου Αλμπισί που αγωνιζόταν στην ACB στη ΜόραΜπανκ Ανδόρρα, τον Μάριους Πονιτκα, επίσης από την Τενερίφη, τον Ουίλ Τόμας που έχει αγωνιστεί σε Μάλαγα και Βαλένθια, τον Άλεξ Ρένφροε, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει θητεία στην Μπαρτσελόνα, την Μπασκόνια, τη Μανρέσα, τη Φόρουμ Βαγιαδολίδ… Υπάρχουν φυσικά και οι Ρώσοι όπως ο Ζούμπκοφ, ο Βορονόφ, ο Τρούσκιν, ο Πονκρασόφ, ο Κβοστόβ και ο Όστιν Χόλινς, από τις ΗΠΑ, στην πρώτη του χρονιά στη Ευρωλίγκα. Η ομάδα που έχει φτιάξει είναι ουσιαστικά ολοκαίνουρια, με πολλά νέα πρόσωπα και σίγουρα ως πρότζεκτ παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Το θέμα είναι πως σίγουρα χρειάζεται χρόνος για να «δέσει» στο παρκέ. Έχει άλλωστε ήδη μια μεγάλη νίκη στο ενεργητικό της με τη νίκη της VTB League επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας!

Λευκή σελίδα για τις ομάδες, όχι για τον Πλάθα

ΟΙ δύο ομάδες δεν έχουν ξαναβρεθεί αντιμέτωπες, καθώς η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα. Ο Ζοάν Πλάθα έχει επισκεφθεί το ΣΕΦ ως προπονητής οχτώ φορές, έχοντας καταφέρει να νικήσει μόλις μία φορά. Έχει ηττηθεί τις τρεις φορές ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, τέσσερις ως προπονητής της Ουνικάχα Μάλαγα και τη μία φορά που νίκησε ήταν με την Ζαλγκίρις Κάουνας, συμπτωματικά πριν από επτά χρόνια παρά μία εβδομάδα (25.10.2012). Η Ζενίτ έχει δαπανήσει πολλά εκατομμύρια, πήρε τη wild card από την Ευρωλίγκα και αναζητά ακόμη την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση μετά από δύο ήττες.

Ένας παίκτης που θα θυμάται το 2012

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης θα έχει στη σύνθεσή της έναν παίκτη που σίγουρα θα θυμάται πολύ καλά το 2012 και τον τελικό της Πόλης. Ο λόγος για τον Εβγκένι Βορονόφ, ο οποίος στην πρώτη του χρονιά στην Ευρωλίγκα τότε, ως μέλος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε γνωρίσει την ήττα από τον Ολυμπιακό με εκείνη την ασίστ του Σπανούλη και το σουτ του Πρίντεζη.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα πάντως έχει κοουτσάρει δύο συμπαίκτες του: Τον Αντόν Πονκρασόφ στην Χϊμκι και τον Αντρέι Ζούμπκοφ στην Λοκομοτίβ Κούμπαν. Ως βοηθός του Ντέιβιντ Μπλατ έχει κοουτσάρει και την ίδια την ομάδα της Αγίας Πετρούπολης την περίοδο 2004-05 κατακτώντας τον τίτλο στο FIBA Europe League.

Έχει και ρεκόρ

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι έτοιμος να προσπεράσει τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Όχι στους σκόρερ, που θα χρειαστεί λίγα παιχνίδια ακόμη, αλλά στα κλεψίματα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού έχει 248 κλεψίματα και ο Ισπανός γκαρντ 249 και είναι στην όγδοη θέση της σχετικής λίστας. Μια θέση πιο ψηλά βρίσκεται ο Γιόνας Ματσιούλις με 250.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ χρειάζεται έξι τάπες για να φτάσει τις 100, ο Παπανικολάου δύο ασίστ να φτάσει τις 300 και 37 πόντους για να φτάσει τους 1.500.

*Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Μπελόσεβιτς, Κόλιενσιτς, Σίλβα



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ