22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η 8ετία θα βάλει τον Μαργαρίτη στα βιβλία της ιστορίας του ΠΑΟΚ

Η πρόθεση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ να προσφέρει στον Βαγγέλη Μαργαρίτη το 4ο κατά σειρά διετές συμβόλαιο του προκειμένου να τον κρατήσει μέχρι το 2020 και ουσιαστικά μέχρι το τέλος της καριέρας του, είναι δεδομένη και αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο θα βάλει τον 36χρονο φόργουορντ σε κάποιες ξεχωριστές λίστες της ιστορίας του Δικεφάλου.

 

Καταρχήν θα γίνει μόλις ο 3ος παίκτης του ΠΑΟΚ στα χρόνια της Stoiximan.gr Basket League (από το 1992) που θα φτάσει μια 8ετία με τα ασπρόμαυρα. Οι μόνοι που έπαιξαν τουλάχιστον οχτώ χρόνια με τα ασπρόμαυρα σε αυτήν την περίοδο του ελληνικού μπάσκετ, ήταν ο Γιώργος Μπαλογιάννης και ο Κώστας Βασιλειάδης. Κανείς από τους δύο όμως δεν το έκανε χωρίς διακοπές κάτι μπορεί να κάνει ο Μαργαρίτης. Ο “Μοϊκανός” είχε παίξει στον ΠΑΟΚ από το 1992 ως το 2000 και σε ένα μέρος της σεζόν 2004-05 για να κλείσει την καριέρας του ενώ ο “Βάσκος” έπαιξε με τον Δικέφαλο από το 2000 ως το 2006, σε ένα μέρος της σεζόν 2008-09 και στην περίοδο 2015-16.

 

 

Η στιγμή της υπογραφής του πρώτου συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ παρόντος του Μπάνε Πρέλεβιτς το καλοκαίρι του 2012

 

Ο Μαργαρίτης έγινε μέλος της ομάδας της Θεσσαλονίκης το καλοκαίρι του 2012 μέσα από τη διαδικασία try out που μπορεί να μην εξελίχθηκαν σε θεσμό ωστόσο έδωσαν στον ΠΑΟΚ έναν ηγέτη για πολλά, όπως αποδείχτηκε, χρόνια. Εφόσον λοιπόν όλα εξελιχθούν με τον τρόπο που επιθυμεί τόσο η ομάδα όσο και ο ίδιος, θα μείνει στην Πυλαία μέχρι το 2020.

 

 

Συνοδοιπόρος του από την πρώτη μέρα του στον ΠΑΟΚ ο Κώστας Χαραλαμπίδης, αρχικά ως συμπαίκτης και την τελευταία διετία ως προπονητής του

 

Σε αυτήν την περίπτωση θα φτάσει και σε κάποια ακόμη σπουδαία ατομικά επιτεύγματα. Το περασμένο Σάββατο μέσα από το παιχνίδι με τον Κόροιβο, με την 159η εμφάνιση του με τον ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα μπήκε στην πρώτη 5άδα της ιστορίας του στη Stoiximan.gr Basket League. Θεωρητικά δεν προλαβαίνει να βρεθεί στην κορυφή της λίστας στην οποία βρίσκεται ο Γιώργος Μπαλογιάννης με 250 παιχνίδια όμως μπορεί να πάει ακόμη και στη 2η αφού μπροστά του πλέον είναι μόνο ο Κώστας Βασιλειάδης με 187, ο Γιάννης Γιαννούλης με 190 και ο Νίκος Μπουντούρης με 210.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ