22.8 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η 4άδα, το πλεονέκτημα και στο βάθος το BCL

Η 18η αγωνιστική πέρασε χωρίς απώλειες για τις τρεις ομάδες που φαίνονται να έχουν προβάδισμα στη διεκδίκηση των θέσεων πίσω από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. ΑΕΚ, Λαύριο και Προμηθέας σημείωσαν πολύτιμες εκτός έδρας νίκες σε ματς όπου δυσκολεύτηκαν πολύ (κρίθηκαν με διαφορές 2-6 πόντων).

 

Ο ΠΑΟΚ έχει μαθηματικές αλλά και ουσιαστικές πιθανότητες να μπει σε αυτό το γκρουπ κι έτσι δημιουργείται ένας όμιλος ομάδων που εκτός απροόπτου θα πλασαριστούν από την 3η ως την 6η θέση για να προκύψουν δύο από τα τέσσερα ζευγάρια της 1ης φάσης των πλέι οφ. ΑΕΚ και Λαύριο έχουν πλεονέκτημα έχοντας από 12 νίκες ενώ ο Προμηθέας είναι πίσω τους στις 11. Ο ΠΑΟΚ με εννιά αλλά και ένα παιχνίδι λιγότερο έρχεται πιο πίσω ενώ ο Κολοσσός που είναι επίσης στις εννιά, έχασε χθες μεγάλο μέρος των θεωρητικών πιθανοτήτων του για την 4άδα ή έστω την 5άδα.

 

Η ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

3.ΑΕΚ 12-6

4.ΛΑΥΡΙΟ 12-6

5.ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ 11-7

6.ΠΑΟΚ 9-8

 

 

 

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

 

Η ΑΕΚ δείχνει να έχει στα χέρια της την κατάσταση σε σχέση με την 3η θέση αφού στις τελευταίες αγωνιστικές θα υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ τους υπόλοιπους «μνηστήρες» στις έδρες των οποίων ηττήθηκε όμως στον πρώτο γύρο. Είναι λογικό λοιπόν να κυνηγήσει την κάλυψη των διαφορών τόσο με το Λαύριο (έχασε με 80-72) όσο και με τον Προμηθέα (έχασε με 69-66). Διαφορετικά είναι τα δεδομένα σε σχέση με τον ΠΑΟΚ αφού αφενός είναι πίσω κατά τρεις νίκες κι αφετέρου γιατί η διαφορά του ματς της Θεσσαλονίκης ήταν μεγάλη (86-65).

 

Το Λαύριο έχει δυσκολότερο πρόγραμμα καθώς μεταξύ άλλων θα παίξει στις έδρες της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Προμηθέα. Όλων των ομάδων δηλαδή που εμπλέκονται στο «κάδρο» της 6άδας. Θα πάει σε αυτές έχοντας στα χέρια του το +8 σε σχέση με την ΑΕΚ, το +18 σε σχέση με τον ΠΑΟΚ (90-72) και το +14 (101-87) σε σχέση με τον Προμηθέα.

 

Τα εκτός έδρας παιχνίδια δεν θα είναι εύκολη υπόθεση για τον Προμηθέα ως το τέλος της κανονικής περιόδου αφού θα παίξει με τον Άρη, τον Κολοσσό, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Έχει το πλεονέκτημα έναντι του ΠΑΟΚ τον οποίο νίκησε δύο φορές όμως πέραν του ότι θα παίξει στο ΟΑΚΑ, έχει στην πλάτη του και το -14 έναντι του Λαυρίου.

 

Ο ΠΑΟΚ είναι στη δυσκολότερη θέση. Πέραν του ότι έμεινε πίσω στη βαθμολογία, θα παίξει στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, έχει μειονέκτημα με τις δύο ήττες έναντι του Προμηθέα και περιμένει το Λαύριο με το μειονέκτημα της ήττας με 18 στον πρώτο γύρο. Τα εκτός έδρας παιχνίδια του δε, μοιάζουν με… βουνό αφού ως το τέλος της κανονικής περιόδου θα παίξει με Άρη, Κολοσσό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Πανιώνιο.

 

 

ΠΡΟΦΑΝΗ ΑΛΛΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ

 

Το γκρουπ αυτών των ομάδων διεκδικεί περισσότερους από έναν στόχους…

 

*Το πλεονέκτημα της έδρας στην πρώτη φάση των πλέι οφ που θα πάρουν ο 3ος και ο 4ος που αυτόματα –αν δεν υπάρξουν ανατροπές στα προημιτελικά- τους δίνει το εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Basketball Champions League.

 

*Η 5η θέση δεν είναι αμελητέα. Μπορεί να σημαίνει μειονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των πλέι οφ όμως αν δεν υπάρξουν ανατροπές στα προημιτελικά, θα σημαίνει και ένα εισιτήριο για τους ομίλους του Basketball Champions League.

 

*Η 6η θέση σημαίνει δικαίωμα στο όνειρο αφού η ομάδα που θα την κατακτήσει, θα αποφύγει τουλάχιστον τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Θα πάει με μειονέκτημα έδρας πάνω στον 3ο όμως σε μία σύντομη σειρά «best of three» και με αυτές τις λεπτές ισορροπίες όλα είναι ανοιχτά. Αν ωστόσο η ομάδα που μείνει 6η στην κανονική περίοδο δεν καταφέρει να αλλάξει τη μοίρα της στα πλέι οφ, θα πρέπει να μείνει και εκτός BCL. Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ θα σημαίνει απώλεια των κεκτημένων των τελευταίων χρόνων.

 

Γι’ αυτό και αυτό το μίνι Πρωτάθλημα δείχνει να έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη Stoiximan.gr Basket League.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ