27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Η Χίμκι πήρε το αήττητο της Ρεάλ! (pic, vids)

Αήττητο ήταν και πάει για την Ρεάλ, με την Χίμκι να υποχρεώνει τους Ισπανούς στην πρώτη τους φετινή ήττα (80-86) σε πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα! Οι Ρώσοι ξέφυγαν αρκετές φορές μέσα στο παιχνίδι με διαφορές 8-9 πόντων αλλά οι γηπεδούχοι επέστρεφαν με μπροστάρη τον Ντόντσιτς. Ωστόσο η παρέα του Σβεντ δεν... μάσησε και πήρε ένα τεράστιο διπλό.

Μόνο φοβισμένη δεν μπήκε στο παρκέ του «Παλάθιο Ντε Ντεπόρτες» η Χίμκι. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κοίταξε στα μάτια την Ρεάλ και προηγήθηκε 25-23 στο πρώτο δεκάλεπτο. Γκιλ και Άντερσον  βρήκαν χώρους και χτύπησαν στην ρακέτα των Μαδριλένων ενώ ο Σβεντ είχε ήδη 7 πόντους και 3 ασίστ.

Χωρίς να εκβιάζει προσπάθειες και όντας αρκετά εύστοχη, η Χίμκι είχε τον έλεγχο του αγώνα και στο 16’ βρισκόταν στο +12, 28-40 ύστερα από λέι απ του Σβεντ. Είχε έρθει η ώρα του Ντόντσιτς όμως, που φτάνοντας στους 12 πόντους, μείωσε την διαφορά. Οι Ρώσοι όμως εξακολουθούσαν να έχουν τα ηνία του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο (39-45).

Η άμυνα της Ρεάλ έσφιξε και με σερί 8-2 προηγήθηκε 48-47 αλλά οι βιαστικές επιθέσεις στην συνέχεια της κόστισαν, με την Χίμκι να τρέχει στο ανοιχτό γήπεδο. Το 48-47 έγινε 48-56 και οι γηπεδούχοι βρέθηκαν να κυνηγούν ξανά το σκορ. Παρά την αρχική αντίδραση της «βασίλισσας», τα λάθη στην επίθεση και έδωσαν έξτρα επιθέσεις στους φιλοξενούμενους. Το 59-66 της περιόδου ήρθε απόλυτα φυσιολογικά για την Χίμκι.

Η εικόνα του παιχνιδιού και το σκορ δεν ανταποκρίνονταν πλήρως στα 13 επιθετικά ριμπάουντ της Ρεάλ, που προσπέρασε εκ νέου για το 69-68. Η απάντηση ήρθε άμεσα από Σβεντ και Τόμας που έβαλαν και πάλι μπροστά την Χίμκι με 75-68 στο 35’. Η ομάδα του Λάσο έκανε την τελευταία προσπάθεια για ανατροπή, πιέζοντας σε όλο το γήπεδο και μειώνοντας σε 77-80 στα τελευταία δύο λεπτά, χωρίς αυτή η πίεση να αποφέρει καρπούς. Η Χίμκι πανηγύρισε μια τεράστια νίκη με σκορ 86-80.

Ο ουσιαστικός: Μπορεί ο Αλεξέι Σβεντ να τελείωσε με 20 πόντους (7/18 σουτ) αλλα σπουδαία δουλειά έκανε ο Στέφαν Μάρκοβιτς με 9 πόντους και 8 ασίστ.

Με την γλώσσα των αριθμών: Η Ρεάλ πήρε 14 επιθετικά ριμπάουντ, ήτοι 14 δεύτερες επιθέσεις, έκανε όμως και 19 λάθη. Κι έχασε δίκαια...

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ