22.9 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ΤΣΣΚΑ “γκρέμισε” τη “βασίλισσα” (vids)

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε μεγάλη νίκη στη Μαδρίτη, επικρατώντας επί της Ρεάλ με 88-93 σε μία αναμέτρηση με πολλές ανατροπές και από τις δύο πλευρές και με πολύ υψηλούς ρυθμούς. Πλέον η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας, με τη Ρεάλ να μένει στη δεύτερη θέση.

Η ΤΣΣΚΑ μπήκε "θυμωμένη" στο παιχνίδι, και με ένα επιβλητικό 0-7, έδειξε στη "βασίλισσα" πως εκείνη είναι αυτή που έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Η Ρεάλ αδυνατούσε να αντιδράσει μέχρι και το 4 λεπτό της αναμέτρησης όπου πέτυχε και τον πρώτο της πόντο, με μία εύστοχη βολή του Ουόλτερ Ταβάρες. Πολύ σύντομα η ΤΣΣΚΑ έφτασε τη διαφορά στο +10 (3-13, 5'), αναγκάζοντας τον Πάμπλο Λάσο να ζητήσει τάιμ άουτ, από πολύ νωρίς. Με την επιστροφή των δύο ομάδων, η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να δείξει τα "δόντια" της, και ξεκίνησε να μειώνει τη διαφορά, με το δεκάλεπτο να κλείνει εντυπωσιακά, με ένα εκπληκτικό buzzer beater του Καμπάτσο, από την άλλη άκρη του γηπέδου. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, η γηπεδούχος Ρεάλ "πάγωσε" την ΤΣΣΚΑ με ένα σερί 12-0. Ύστερα από 6.30 λεπτά χωρίς πόντο, ο Χάντερ "έσπασε" το ρόδι για την ΤΣΣΚΑ που ξαναμπήκε στο παιχνίδι και κάλυψε τη διαφορά φτάνοντας το παιχνίδι στα ίσα (35-35, 19'). Το τελικό 41-38 του ημιχρόνου διαμόρφωσε ο Ρούντι Φερνάντεθ με εύστοχο σουτ δύο πόντων.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, η ΤΣΣΚΑ πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα, περνώντας για μία ακόμη φορά μπροστά στο σκορ, παρά τις προσπάθειες των Ρούντι και Ντεκ να το αποτρέψουν. Ηομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ανάγκασε τη Ρεάλ σε πολλά λάθη και φάουλ, που της κόστισαν, με την ΤΣΣΚΑ να φτάνει στο τέλος του δεκαλέπτου στο +10. Ντεκ και Ρούντι έδωσαν και πάλι ανάσες στη Ρεάλ, με τον τελευταίο να διαμορφώνει το τελικό 61-67 του δεκαλέπτου. Οι Ρώσοι όχι μόνο κατάφεραν να διατηρήσουν τη διαφορά τους στο τέταρτο δεκάλεπτο αλλά και να την αυξήσουν. Φτάνοντας στο +11 στο 35ο λεπτό (71-82),  η ΤΣΣΚΑ έβλεπε τη νίκη να πλησιάζει, χωρίς ωστόσο να υπολογίσει τον παράγοντα "Καμπάτσο". Ο Αργεντινός έδωσε λύσεις για τη Ρεάλ η οποία μείωσε στο -5, ωστόσο δεν ήταν αρκετό για να πάρει και το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Το τελικό 88-93 της αναμέτρησης διαμόρφωσε ο Φακούντο Καμπάτσο με μία εύστοχη βολή, ένα δεύτερο πριν τη λήξη του χρόνου.

ΤΟ "ΚΑΥΤΟ" ΔΙΔΥΜΟ:
Γουίλ Κλάιμπερν και Κόρι Χίγκινγκς, ήταν "λυτρωτές" για την ΤΣΣΚΑ. Ο πρώτος σκόραρε συνολικά 18 πόντους, ενώ είχε 6 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Από την άλλη, ο Χίγκινγκς ήταν ο πρώτος σκόρερ του αγώνα με 24 πόντους, ενώ την ίδια στιγμή είχε 4 ασίστ.

Ο ΜΟΙΡΑΙΟΣ:
Ό,τι και να πει κανείς απόψε για τον Φακούντο Καμπάτσο θα είναι λίγο. Ο Αργεντινός φάνηκε να τα έκανε όλα. Σκόραρε, μοίραζε ασίστ έπαιρνε ριμπάουντ, έκλεβε την μπάλα και οδήγησε τη Ρεάλ Μαδρίτης να γυρίσει ένα παιχνίδι στο οποίο φάνηκε να μπαίνει "υπνωτισμένη". Ο Αργεντινός είχε συνολικά 23 πόντους, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα, χωρίς ωστόσο αυτά να είναι αρκετά για να χαρίσουν στη Ρεάλ τη νίκη.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Η ΤΣΣΚΑ βγήκε νικήτρια του ντέρμπι κορυφής, και σημαντικό ρόλο στη νίκη αυτή έπαιξε το μεγάλο ποσοστό της στα σουτ τριών πόντων. Συγκεκριμένα, την ώρα που η Ρεάλ είχε 36,4% από τα 6,75 , η ΤΣΣΚΑ είχε 57,7%, ποσοστό που ήρθε κυρίως από τη μεγάλη ευστοχία του Νάντο ΝτεΚολό και του Κόρι Χίγκινγκς.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Δεκάλεπτα: 20-24, 41-38, 61-67, 88-93

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ