22.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ΤΣΣΚΑ ήθελε τον Γερμανό της

Η 15η νίκη της ΤΣΣΚΑ, τέταρτη συνεχόμενη και έβδομη στα οκτώ τελευταία παιχνίδι, ήρθε πιο δύσκολα από όσο δείχνει το τελικό 81-70 επί της Βαλένθια. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ζορίστηκε ιδιαίτερα για τρία δεκάλεπτα, αλλά στο τελευταίο πιστοποίησε την ανωτερότητάς της έναντι των Ισπανών που μετά από δύο νίκες στην Ρωσία, στις έδρες της Χίμκι και της Ζενίτ τις αγωνιστικές που προηγήθηκαν, γνώρισαν την ήττα που μάλλον ήταν εντός προγράμματος πάντως και δεν τους βγάζει από την τροχιά πρόκρισης που έχουν μπει το τελευταίο δίμηνο.

 Απόλυτη ισορροπία επικράτησε στο πρώτο ημίχρονο, με την ΤΣΣΚΑ να προηγείται στην λήξη και των δύο δεκαλέπτων με διαφορά τριών πόντων (20-17 και 42-39), αλλά να έχει αγκομαχήσει. Η Βαλένθια σούταρε πολύ (17 τρίποντα επιχείρησε έναντι 15 δίποντων), είχε μυαλό και έλεγξε τον ρυθμό, με Βαν Ρόσομ και Κολόμ να κάνουν την δουλειά και οργανωτικά και στο σκορ και να δημιουργούν συνθήκες ντέρμπι.

Η πτώση των ποσοστών της Βαλένθια στην τέταρτη περίοδο, έδωσε την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να πάρει ριμπάουντ και να τρέξει βρίσκοντας μερικά εύκολα καλάθια, έφτασε για πρώτη φορά στο +8, 60-52, αλλά η περίοδος έκλεισε με το ρευστό 60-56, αφού οι Ισπανοί το είχαν πιστέψει και δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδώσουν τα όπλα.

Η ΤΣΣΚΑ είχε βρει ρυθμό, στο 33' πήρε την πρώτη διψήφια διαφορά, 68-58, την σταθεροποίησε λίγο πάνω από τους δέκα πόντους και δεν άφησε άλλο περιθώριο αντίδρασης στην Βαλένθια.

ΚΡΥΦΟ ΧΑΡΤΙ: Το ρόστερ της ΤΣΣΚΑ είναι... πυρηνικό οπλοστάσιο και σήμερα ήταν ο Γιοχάνες Φόιτμαν αυτός που οδήγησε την ομάδα στη νίκη, κρατώντας την στο δύσκολο πρώτο ημίχρονο και κάνοντας μια χορταστική εμφάνιση, σε ουσία και αριθμούς όπως μαρτυρά το double double που πέτυχε.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Βαλένθια είχε 6/17 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο και ήταν σε απόσταση βολής. Με 1/9 στο δεύτερο, απλά έχασε την επαφή της με το σκορ.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ