25.4 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Η ταλαιπωρημένη «Βασίλισσα» και ο «Πρίγκιπας» της (vids)

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθεί στο δρόμο του Παναθηναϊκού για το Φάιναλ Φορ του Βερολίνου και το Basketa.gr παρουσιάζει τη «Βασίλισσα».

Από την αρχή της σεζόν το μόνιμο παράπονο του Πάμπλο Λάσο είναι ότι δεν είχε ποτέ όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σέρχιο Γιουλ δεν έχει παίξει καθόλου από την αρχή της χρονιάς, ενώ σοβαρούς τραυματισμούς αντιμετώπισαν επίσης οι Γκουστάβο Αγιόν και Άντονι Ράντολφ. Πλέον ο μοναδικός απών είναι ο Γιουλ ο οποίος θα κάνει αγώνα δρόμου για τα πλέι οφ, ενώ έχει δηλώσει ότι θα είναι σίγουρα παρών σε περίπτωση πρόκρισης στο Βελιγράδι.

Η πορεία

Το ξεκίνημα της σεζόν ήταν εξαιρετικό με τέσσερις διαδοχικές νίκες. Ωστόσο, «χτυπημένη» από τα προβλήματα, η Ρεάλ έχασε τα έξι από τα επτά επόμενα παιχνίδια της. Από τη δωδέκατη αγωνιστική όμως «έτρεξε» ένα εντυπωσιακό σερί επτά νικών το οποίο τη βοήθησε να εδραιωθεί στην πρώτη οκτάδα και μάλιστα με βλέψεις για το πλεονέκτημα έδρας. Μέχρι το φινάλε της κανονικής περιόδου είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Τελείωσε με τρεις διαδοχικές επιτυχίες, αλλά η απρόσμενη εκτός έδρας ήττα από τη Βαλένθια την 27η αγωνιστική ήταν αυτή που τελικά της κόστισε το πλεονέκτημα έδρας.

Το αστέρι

Ο Λούκα Ντόντσιτς αποτελεί το πιο «καυτό» όνομα στην Ευρώπη. Ο 19χρονος γκαρντ κάνει όλες τις δουλειές και παίζει για τελευταία χρονιά στην Ευρωλίγκα, καθώς θα μεταπηδήσει στο ΝΒΑ. Φέτος καλύπτει και το κενό του Γιουλ μετρώντας 16,9 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα, ενώ μαζεύει 4,8 ριμπάουντ και μοιράζει 4,6 ασίστ. Συγκεντρώνει 22,7 πόντους ανά ματς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης και είναι μεταξύ των υποψήφιων για MVP της κανονικής περιόδου.

Ο προπονητής

Ο Πάμπλο Λάσο στην Ελλάδα αμφισβητείται έντονα, αλλά οι ιθύνοντες της Ρεάλ Μαδρίτης τον εμπιστεύονται πλήρως και το έχουν αποδείξει ακόμα και μετά από μεγάλες αποτυχίες. Βρίσκεται για έβδομη σεζόν στον πάγκο της «Βασίλισσας» και η μεγαλύτερή του επιτυχία ήταν η κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2015. Θέλει η ομάδα του να παίζει γρήγορο μπάσκετ και σκληρή άμυνα.

Δείτε βίντεο με highlights της ομάδας...

https://www.youtube.com/watch?v=pIlM7EhNTZ0

https://www.youtube.com/watch?v=OWECvBWom7M

https://www.youtube.com/watch?v=ePLGQF9H-fs

https://www.youtube.com/watch?v=ypZre0-o_A0



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ