21.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Όλα για την κούπα!

Μόλις άρχισε η συνέντευξη Τύπου τεσσάρων φιναλίστ του φάιναλ φορ του BCL. Πρώτα θα μιλήσουν οι προπονητές.

Τζον Πάτρικ (Λούντβιγκσμπουργκ): "Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι. Ξεκίνησαμε στο Σαράγεβο τον Σεπτέμβρη στα προκριματικά. Ήταν ευλογία η συμμετοχή μας στα προκριματικά, γιατί πήραμε έξτρα παιχνίδια και η ομάδα είχε έξτρα χρόνο για να βρίσκεται μαζί και να αναπτύσσει τις διαπροσωπικές σχέσεις. Έχουμε απολαύσει τη διαδικασία γιατί μας αρέσει να είμαστε μαζί.

Το τι γίνεται μέσα στο γήπεδο και τρι βλέπει ο καθένας εκτός είναι διαφορετικό. Το θέμα είναι να πυροδοτήσεις τους παίκτες κάποιες φορές στα τάιμ άουτ, ή να τους κρατήσεις ψύχραιμους. Το μπάσκετ έχει πολλά συναισθήματα και πρέπει να τα διαχειριστείς.

Πέρυσι χάσαμε την ευκαιρία να παίξουμε στο φάιναλ φορ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του προημιτελικού. Αυτό μας θύμωσε σαν ομάδα. Είχαμε δύο τραυματίες σε εκείνον τον προημιτελικό και δεν μπορέσαμε να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Φέτος χάσαμε τον Σίαρς πριν από λίγες μέρες με σοβαρό τραυματισμό, αλλά πήραμε τον Κουάιλι και όχι μόνο είμαστε πεινασμένοι, αλλά και στην καλύτερη κατάστασή μας. Απλώς εύχομαι όχι άλλοι εφιάλτες.

Παίξαμε στα πλέι οφ τις τελευταίες πέντε σεζόν κι αυτό είναι ορόσημο για το σύλλογο. Εκπροσωπούμε τη Γερμανία και το γερμανικό μπάσκετ και δείχνει όχι μόνο ότι είμαστε ομάδα πλέι οφ, αλλά ότι έχουμε αναπτυχθεί και ως brand name.

Ζβέζνταν Μίτροβιτς (Μονακό): "Είμαστε ευτυχείς γιατί βρίσκομαστε για δεύτερη φορά στο φάιναλ φορ και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ. Είμαστε μια νέα ομάδα γιατί μόνο δύοαίκτες από πέρυσι συνεχίζουν και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο..

Δεν έχουμε σούπερ σταρ. Παίζουμε ομαδικό παιχνίδι. Σε κάθε αγώνα αναδεικνύεται και διαφορετικος παίκτης ως πρωταγωνιστής. Δίνουμε έμφαση πρώτα απ όλα στην άμυνα και σητν πειθαρχία. Υπάρχουν βέβαια και παίκτες που μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω.

Ήταν μια μακρά σεζόν για την ομάδα. Χρειάστηκε πολλή δουελιά για να φτάσουμε εδώ. Είναι πολύ μεγάλη η στιγμή στην καριέρα μου να παίξουμε σε ένα φάιναλ φορ μπροστά σε 18000 φιλάθλους και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο.

Ζούμε ένα παραμύθι τα τελεθταία χρόνια. Είναι η δεύτερη φορά που παίζουμε στο φάιναλ φορ. Αν συνδέσεις τα παραμυθια με την αναγέννηση τότε εμείς έχουμε σε πολύ υψηλό βαθμό αυτό το συνδυασμό. Εκπροσωπούμε καλά τη λίγκα και τη χώρα και δουλεύουμε συνεχώς για να βελτιωνόμαστε.

Ντράγκαν Σάκοτα (ΑΕΚ): "Δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν και οι προσδοκίες ήταν όπως πάντα στην Ελλάδα υψηλές. Θυμάμαι όταν ανέλαβα, η χρονιά ήταν σχεδόν χαμένη, γιατί έπρεπε να κερδίσουμε σχεδόν όλα τα παιχνίδια. Ήταν μια χρονιά γεμάτη δράμα και πήραμε πολλά παιχνιδια με σουτ στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Και η Μούρθια τερμάτισε τέταρτη στον όμιλο, αλλά κατάφερε να φτάσει στο φάιναλ φορ. Τελικά είμαστε εδώ. Ίσως έχουμε μεγαλύτερη υποχρέωση να κερδίσουμε γιατί παίζουμε στην έδρα μας, μπροστά στο κοινό μας, αλλά όλες οι ομάδες που είναι εδώ, είναι πάρα πολύ καλές και δυνατές.

Η αναγέννησή μας άρχισε πριν από 4 χρόνια με τον Μάκη Αγγελόπουλο. Δεν ήταν εύκολο. Όλοι ξέρουν πόσα τρόπαια έχει κερδίσει η ομάδα. Φέτος γιορτάζουμε και τα 50 χρόνια από το 1968. Μπορούμε να μιλάμε για αναγέννηση. Είμαι ικανοποιημένος όχι μόνο για το φάιναλ φορ, που ήταν και ο μεγάλος στόχος, αλλά και για την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας. Χρειάζεται συνέχεια για να μείνουμε σε υψηλό επίπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Ίμπον Ναβάρο (Μούρθια): "Η σεζόν είναι μακρά και η ομάδα χρειάστηκε χρόνο να βρει χημεία, να προσαρμοστούν οι παίκτες στη φιλοσοφία μας κι αυτή η διαδικασία πήρε 3-4 μήνες. Οι πιο ώριμες στιγμές μας ήταν όταν παίξαμε στα πλέι οφ, όταν κάναμε τις καλύτερες φετινές εμφανίσεις μας. Απέναντι σε Τενερίφε και Καρσίγιακα, δύο περίφημες ομάδες, παίξαμε το καλύτερο φετινό μας μπάσκετ. Είμαστε εδώ για να δώσουμε μεγαλύτερη διάρκεια στη σεζόν και να κερδίσουμε το τρόπαιο.

Έχουμε παίξει τα καλύτερα παιχνίδια μας εκτός έδρας κι αυτό είναι καλό, καθώς θα παίξουμε μπροστά σε 18000 φίλους της ΑΕΚ. Θα είναι μεγάλη εμπειερία για μας. Έχουμε κάποιους έμπειρους παίκτες, όπως ο Όλεσον. Πιστεύω ότι θα παίξουμε καλά, γιατί το ίδιο κάναμε και με την Καρσίγιακα, που επίσης είχε θερμή έδρα.

Είναι μια νέα διοργάνωση, που θέλει να είναι σημείο αναφοράς στη συνέχεια. Μπορεί να είναι 20.000 στον τελικό για να παρακολουθήσουν έναν τελικό με την ΑΕΚ, αλλά και χωρίς την ΑΕΚ. Είμαστε στον 21ο αιώνα. Περιμένω 20.000 φιλάθλους στον αυριανό ημιτελικό και να παίξουμε μπάσκετ. Τίποτα άλλο.

Είνα η δεύτερη συμμετοχή μας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση,. Είναι σημαντικό που είμαστε εδώ, γιατί λίγο το περίμεναν. Είναι επίτευγμα όλων, του προέδρου, των παραγόντων κι ενός γκρουπ πεινασμένων παικτών. Είμαστε περήφανοι που μετέχουμε στο φάιναλ φορ κι έχουμε τη δυνατότητα να παίξουμε στα πλέι οφ της ACB. Δεν είναι ακριβώς αναγέννηση, αλλά μέρος διαδικασίας ωρίμανσης. Είμαστε μια από τις ομάδες που προσπαθούν να κάνουν το ποιοτικό άλμα".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ