14.6 C
Athens
Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024

Η συγκινητική αφιέρωση του Σιάκαμ και το Top 5 (vids)

Ο Πασκάλ Σιάκαμ έβαλε την… υπογραφή του στη νίκη των Τορόντο Ράπτορς επί των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στη «Scotiabank Arena» και αφιέρωσε την εμφάνισή του στη μνήμη του πατέρα του.

Οι «πτερόσαυροι» έκαναν το 1-0 στις νίκες απέναντι στους «πολεμιστές», στους φετινούς τελικούς του ΝΒΑ, με τον 25άχρονο φόργουορντ να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ τους με 32π. Ο Καμερουνέζος βρίσκεται στον Καναδά από το 2016 και στις ΗΠΑ από το 2010, ενώ τον Οκτώβριο του 2014 «έχασε» τον πατέρα του Τσάμο σε αυτοκινητικό δυστύχημα, με τον ίδιο να μην μπορεί να πάει στην κηδεία του εξαιτίας προβλήματος στην έκδοση της βίζας του.

Ο πατέρας του ήταν εκείνος που τον παρότρυνε να παίξει μπάσκετ και σχεδόν πέντε χρόνια μετά το θάνατό του, φανερά συγκινημένος μετά την εμφάνισή του απέναντι στους περσινούς πρωταθλητές, ανέφερε: «Δεν μπορώ να το περιγράψω με λόγια. Περάσαμε πολλά με το θάνατο του πατέρα μου. Ήθελε πολύ να τα καταφέρω και το ότι τα κατάφερα το κάνει όλο αυτό ιδιαίτερο. Εγώ είμαι απλά πολύ χαρούμενος που έβαλα ξανά την οικογένειά μου στο χάρτη, κάνοντας πραγματικότητα τα όνειρά μου, αλλά και τα όνειρα της οικογένειάς μου. Όλο αυτό που συμβαίνει για εμένα είναι μεγαλύτερο από το μπάσκετ. Είναι σαν να έχω έναν ανώτερο σκοπό».

Ο Πασκάλ Σιάκαμ πρόσφερε και θέαμα στη «Scotiabank Arena» και, μάλιστα, καταλαμβάνει δύο θέσεις στο ημερήσιο Top 5 του ΝΒΑ, όπως και ο συμπαίκτης του στους «πτερόσαυρους», Φρεντ Βαν Βλιτ. Τους «πολεμιστές» εκπροσωπεί -στο νούμερο 5- ο Κλέι Τόμπσον.

https://www.youtube.com/watch?v=FlREse4m8sc

Παράλληλα, έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία των τελικών με τουλάχιστον 30π. στον πρώτο τελικό με τρία χρόνια πορείας στη λίγκα, μετά τους Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (1971), Τζούλιους Έρβινγκ (1997), Χακίμ Ολάζουον (1986) και Τιμ Ντάνκαν (1999). Τα στατιστικά μετρούν από το 1970 κι έπειτα.

https://www.youtube.com/watch?v=3ugrYiEl9gg



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ