20.1 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Η «ραψωδία» του Νέντοβιτς δεν ήταν αρκετή στο Τελ Αβίβ (vids)

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς χάρισε μία μοναδική μπασκετική παράσταση στο Τελ Αβίβ, όμως δεν αποδείχτηκε αρκετή για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να «δραπετεύσει» με το διπλό από το Ισραήλ. Τελικά υποτάχθηκε στη Μακάμπι με 89-81, «πληρώνοντας» την κακή απόδοση των περισσότερων συμπαικτών του Σέρβου σκόρερ.

Αυτή η ήττα «έριξε» τους πρωταθλητές Ελλάδας στο 5-10, την ώρα που το συγκρότημα του Γιάννη Σφαιρόπουλου πανηγύρισε για τέταρτη φορά στα πέντε πιο πρόσφατα παιχνίδια του κι «ανέβηκε» στο 7-9, πλησιάζοντας την πρώτη οκτάδα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι εμφανώς διαβασμένος στην άμυνά του, όμως στην επίθεση ήταν κάκιστος με λανθασμένες επιλογές και δίχως κίνηση μακριά από την μπάλα. Μετά το 4-4 στο πεντάλεπτο, οι γηπεδούχοι βρήκαν ρυθμό κι εκμεταλλεύτηκαν τις εσφαλμένες επιλογές των αντιπάλων τους, γεγονός που τους βοήθησε να ξεφύγουν με 21-9 και 21-12 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Παρόμοια η εικόνα και στο μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου, καθώς οι «πράσινοι» δεν έπαιζαν ορθολογικά στο μπροστινό μέρος του παρκέ και η έμπνευση του Γιώργου Βόβορα με τις διαδοχικές αλλαγές δεν είχε αποτέλεσμα. Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 16 πόντους (35-19, 17'), όμως σ' εκείνο το σημείο ο Νεμάνια Νέντοβιτς βγήκε μπροστά και βοήθησε τους πρωταθλητές Ελλάδας να μαζέψουν κάπως την κατάσταση, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου, ευρισκόμενοι πίσω στο σκορ με έντεκα πόντους (41-30). Πλέον έπρεπε να ανέβουν ένα «βουνό».

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν αρκετά καλή κι αυτό αποτυπώθηκε και στον πίνακα του σκορ, με το «τριφύλλι» να πλησιάζει στους τέσσερις πόντους (50-46, 26'), έχοντας ηγέτη σε αυτό το σημείο ξανά τον Νέντοβιτς ο οποίος εκτελούσε και δημιούργησε με συνέπεια. Παρ' όλα αυτά η Μακάμπι έβγαλε αντίδραση και στο φινάλε του συγκεκριμένου κομματιού της αναμέτρησης ήταν μπροστά με επτά πόντους (59-52). 

Στην τελευταία περίοδο ο Σέρβος γκαρντ των «πράσινων» ήταν απολαυστικός και προσπάθησε να οδηγήσει μόνος του την ελληνική ομάδα σ' ένα μεγάλο διπλό. Ο Παναθηναϊκός πλησίασε κι άγχωσε τους γηπεδούχους, αλλά ο Ουίλμπεκιν απάντησε με δικά του μεγάλα καλάθια νικώντας στις προσωπικές μονομαχίες τον Σαντ Ρόος. Ο Αμερικανός αποδείχτηκε «δήμιος» για τους πρωταθλητές Ελλάδας που πάλεψαν αλλά δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ήττα με 89-81.

Η «ΜΑΧΗ» ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ: Ο Νεμάνια Νέντοβιτς πραγματοποίησε μία από τις σπουδαιότερες εμφανίσεις ενός παίκτη του Παναθηναϊκού στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Ο Σέρβος σκόρερ σταμάτησε στους 39 πόντους συγκεντρώνοντας 45 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης. Ωστόσο ήταν απελπιστικά μόνος. Στο φινάλε για να σώσει τη Μακάμπι, ο Σκότι Ουίλμπεκιν πήρε την ευθύνη και σημείωσε 22 πόντους, οδηγώντας την αγχωμένη «ομάδα του λαού» στην επικράτηση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν χειρότερος από τη Μακάμπι αλλά «πλήρωσε» επί της ουσίας την κυριαρχία των Ισραηλινών μέσα στη ρακέτα. Οι γηπεδούχοι πέτυχαν 42 πόντους από το «ζωγραφιστό», με τους «πράσινους» να φτάνουν μόλις σε 26, ενώ οι παίκτες του Σφαιρόπουλου κυριάρχησαν και στα ριμπάουντ με 36 έναντι 27. Κάπως έτσι έφτασαν και στο ροζ φύλλο αγώνα.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

Δείτε videos από το παιχνίδι:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ