25.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η «πρώτη» του Σβεντ

Το ντεμπούτο του στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 ετοιμάζεται να κάνει το φθινόπωρο, με την Εθνική Ρωσίας, ο Αλεξέι Σβεντ.

Ο 29χρονος γκαρντ της Χίμκι δεν αγωνίστηκε στις αναμετρήσεις της πρώτης προκριματικής φάσης με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, αρχικά εξαιτίας των υποχρεώσεών του στην Ευρωλίγκα με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κι εν συνεχεία επειδή ήθελε να ξεκουραστεί. Πλέον, όμως, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σεργκέι Μπαζάρεβιτς τον περιμένει κανονικά για τους δύο αγώνες με τους οποίους θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση, απέναντι στην Τσεχία του Παρντουμπίτσε (13/09) και τη Βουλγαρία στη Μόσχα (16/09).

Συνολικά, δεκαέξι ονόματα βρίσκονται στην προεπιλογή της Ρωσίας. Οι υπόλοιποι δεκαπέντε παίκτες που κλήθηκαν είναι οι εξής: Σεμέν Αντόνοφ, Πετρ Γκουμπάνοφ, Αρτέμ Κλιμένκο, Τιμοφέι Μοζγκόφ, Εβγκένι Μπαμπούριν, Βλάντιμιρ Ίβλεβ, Ντμίτρι Κουλάγκιν, Νικίτα Μπαλάσοφ, Σεργκέι Καράσεφ, Μικχαΐλ Κουλάγκιν, Ιβάν Ούκxοφ, Βιτάλι Φριντζόν, Ντμίτρι Κβοστόφ, Νικίτα Κουρμπάνοφ και Αντρέι Ζούμπκοφ. 

Εκτός προεπιλογής έμεινε ο Αντρέι Βοροντσέβιτς, ενώ οι Εβγκένι Βάλιεφ και Στάνισλαν Ίλνιτσκι αποτελούν τους δύο αναπληρωματικούς παίκτες, που θα ενσωματωθούν στην Εθνική μόνο στην περίπτωση που θα πρέπει να αντικαταστήσουν κάποιον από τους δεκαέξι «βασικούς» που κλήθηκαν, εφόσον χρειαστεί να απουσιάσουν. Η προετοιμασία, για το επόμενο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας, θα ξεκινήσει στις 26 Αυγούστου στο Νόβογκορσκ, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου οι διεθνείς θα ταξιδέψουν στην Αγία Πετρούπολη, προκειμένου να πάρουν μέρος σε τουρνουά μαζί με το Ισραήλ και την Πολωνία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ