28.9 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Η προφητεία του Χάρντεν και οι Τζαζ (vids)

Ο Κρις Πολ είχε παίξει χάλια στο πρώτο παιχνίδι των Ρίκετς με τους Τίμπεργουλβς, όμως  ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν ήσυχος. "Στο επόμενο παιχνίδι θα βάλει 30", δήλωσε με σιγουριά και έπεσε μέσα! Δηλαδή σχεδόν μέσα, αφού ο Πολ σκόραρε τελικά 27 πόντους, μοίρασε 8 ασίστ κι έκανε 3 κλεψίματα, τα οποία ήταν αρκετά για να οδηγήσουν τους Ρόκετς σε άνετη νίκη (102-82) και στη σιγουριά που δίνει πλέον το 2-0 στη σειρά. Έπαιξε δε και για τον Χάρντεν, που σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι, το οποίο είχε πάρει μόνος του σκοράροντας 44 πόντους, στο δεύτερο... σερνόταν. Ευστόχησε μόλις σε 2 από τα 18 σουτ που επιχείρησε και σκόραρε με το ζόρι 12 πόντους.

"Είχε σκάσει ο Κρις μετά το πρώτο παιχνίδι, με πήρε τηλέφωνο και μιλήσαμε για κάμποση ώρα. Του είπα ότι δεν έπρεπε να ανησυχεί, γιατί αυτό που μετρούσε ήταν ότι κερδίσαμε. Κι ότι θα έπρεπε να συνεχίσει να παίζει επιθετικά", είπε ο Χάρντεν, που μπορεί να ήταν άστοχος στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά είχε καταφέρει να αναστήσει τον Πολ.

Ο Τζέραλντ Γκριν σκόραρε 21 πόντους για τους Ρόκετς, ενώ από τη Μινεσότα πρώτος σκόρερ ήταν ο Νεμάνια Μπιέλιτσα με 16 πόντους. Ο Καρλ Άντονι Τάουνς δε, ήταν απογοητευτικός και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς. Σκόραρε όλους κι όλους 5 πόντους και βλέπει πλέον πως άλλο πράγμα είναι η κανονική περίοδος και άλλο τα πλέι οφ.

Οι Θάντερ είχαν μια καλή ευκαιρία να κάνουν το 2-0 στη Γιούτα και ουσιαστικά να "καθαρίσουν" τη σειρά, καθώς ο Ντόνοβαν Μίτσελ αποφασίστηκε να παίξει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, αφού πονούσε στο πόδι. Πού να ήξεραν, όμως, ότι ακόμα και σε αυτή την κατάσταση θα τους "σκότωνε"; Κατάφερε να σκοράρει 13 πόντους στην τελευταία περίοδο, τελείωσε τον αγώνα με 28 και οδήγησε τους Τζαζ στη νίκη (102-95), με την οποία ισοφάρισαν 1-1 και θα πάνε τώρα στην Οκλαχόμα Σίτι με αναπτερωμένο ηθικό. 

Ο Μίτσελ είχε 0/7 τρίποντα, αλλά κάποια στιγμή ο συμπαίκτης του, Ρούντι Γκομπέρ, τον ενημέρωσε γι' αυτό και του είπε να σταματήσει να σουτάρει από μακριά, αφού δεν τα έβαζε με τίποτα. Τον άκουσε, άρχισε να επιτίθεται μέσα στη ρακέτα κι αυτή ήταν η αρχή του τέλους των Θάντερ. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Ντέρικ Φέιβορς, ο οποίος σημείωσε ρεκόρ καριέρας για τα πλέι οφ με 20 πόντους και 16 ριμπάουντ, ενώ ο Ρίκι Ρούμπιο πανηγύρισε την πρώτη νίκη της δικής του καριέρας στα πλέι οφ του ΝΒΑ με παρά λίγο τριπλ νταμπλ (22π., 7ρ., 9ασ.).

Παρά λίγο τριπλ νταμπλ σημείωσε και ο Ράσελ Ουέστμπρουκ με 19π., 9ρ., 13ασ., ενώ ο Καρμέλο Άντονι σκόραρε 17 πόντους, αλλά έχασε δύο συνεχόμενα τρίποντα στο 99-95 υπέρ των Τζαζ, που θα μπορούσαν να είχαν γυρίσει το παιχνίδι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ