20.3 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Η πορεία του Προμηθέα προς το όνειρο (pics)

Η κανονική περίοδος του Basketball Champions League φθάνει προς το τέλος της, όχι όμως και η παρουσία του Προμηθέα Πατρών.

Στην πρώτη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκή διοργάνωση οι παίκτες του Μάκη Γιατρά βρίσκονται «αγκαλιά» με την πρόκριση στους «16», δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Το Basketa.gr θυμάται, καρέ καρέ, τη μέχρι στιγμής πορεία του αχαϊκού συγκροτήματος στο BCL από την ιστορική πρεμιέρα στην Οστάνδη μέχρι την τελευταία, σπουδαία, επικράτηση απέναντι στην Μπάμπεργκ στο «Δημήτρης Τόφαλος»

Οστάνδη-Προμηθέας Πατρών 84-93: Η ονειρική πρεμιέρα του «πρωτάρη» Προμηθέα στο Βέλγιο, με τον Πέτρο Γερομιχαλό να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι.

Προμηθέας Πατρών-Ολίμπια Λιουμπλιάνα 79-77: Η Πάτρα γιορτάζει με τον Ευρωπαίο Προμηθέα, καθώς επιστρέφει στις διασυλλογικές διοργανώσεις της γηραιάς ηπείρου μέσω του Basketball Champions League.

Μπαϊρόιτ-Προμηθέας Πατρών 70-75: Οι Αχαιοί έμειναν «όρθιοι» στη Γερμανία κι έκαναν το «τρία στα τρία», δείχνοντας να μην επηρεάζονται από τη «βαριά» ήττα που γνώρισαν από τον ΠΑΟΚ για την Basket League.

Προμηθέας Πατρών-Μπεσίκτας 80-72: Τα προβλήματα της τελευταίας στιγμής (Λίποβι, Έλις) δεν λύγισαν τον Προμηθέα και μαζί με τον κόσμο του -στον οποίο αφιέρωσε τη νίκη, μετά το ματς- έδωσε συνέχεια στην αήττητη πορεία του στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Στρασμπούρ-Προμηθέας Πατρών 83-78: Αν και οι Προμηθείς είχαν το προβάδισμα μέχρι και ενάμισι λεπτό πριν από το τέλος, οι παίκτες του Βενσάν Κολέ έκαναν την ανατροπή στο φινάλε και τους ανάγκασαν στην πρώτη ήττα τους στο BCL. Οι φιλοξενούμενοι πλήρωσαν τις απουσίες τους και την κούραση, καθώς μόλις δύο ημέρες πριν είχαν παίξει με τον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο Ελλάδας.

Νεπτούνας Κλαϊπέντα-Προμηθέας Πατρών 82-83: Η πατρινή ομάδα έδειξε πως αρνείται να υποταχθεί σε κούραση, απουσίες, έναν ποιοτικό αντίπαλο και τη διαιτησία και «άλωσε» τη Λιθουανία, κατακτώντας σπουδαίο «διπλό» κόντρα στη Νεπτούνας Κλάιπεντα.

Προμηθέας Πατρών-Βίρτους Μπολόνια 85-95: Οι αήττητοι Ιταλοί πέρασαν από την Πάτρα, με το Μάκη Γιατρά να μην καταφέρνει να ολοκληρώσει τον αγώνα καθώς αποβλήθηκε από τους διαιτητές εξαιτίας των παραπόνων που εξέφρασε για τα σφυρίγματά τους. Τον αντικατέστησε, στην τελευταία περίοδο, ο Γιάννης Ελευθεριάδης.

Προμηθέας Πατρών-Οστάνδη 84-88: «Στράφι» πήγε η μεγάλη εμφάνιση του Τόνι Μέιερ. Παρά την αναπάντεχη ήττα, οι φίλαθλοι χειροκρότησαν θερμά στο φινάλε παίκτες και τεχνική ηγεσία, αναγνωρίζοντας την προσπάθειά τους.

Ολίμπια Λιουμπλιάνα-Προμηθέας Πατρών 76-80: Επιστροφή στις νίκες με μεγάλη ανατροπή για τους Αχαιούς, που δεν τα παράτησαν όταν βρέθηκαν στο -16, δείχνοντας τα ψυχικά αποθέματά τους απέναντι στους Σλοβένους.

Μπαϊρόιτ-Προμηθέας Πατρών 95-83: Σκορ, ουσία και θέαμα για την ελληνική ομάδα, με το Ρίον Μπράουν να βάζει την υπογραφή του στη νίκη επί των Γερμανών στο «Δημήτρης Τόφαλος».

Μπεσίκτας-Προμηθέας Πατρών 96-74: Κακή βραδιά στην Κωνσταντινούπολη για τους παίκτες του Μάκη Γιατρά, αν και είχαν στο πλευρό τους και τη δυναμική στήριξη του κόσμου τους.

 

Προμηθέας Πατρών-Στρασμπούρ 77-64: Πατρινό «πάρτι» με οδηγό τον αρχηγό, Νίκο Γκίκα, κι ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Basketball Champions League.

Απομένουν, πλέον, οι αναμετρήσεις με τη Νεπτούνας Κλαϊπέντα στο «Δημήτρης Τόφαλος» (30/01) και με τη Βίρτους Μπολόνια στην Ιταλία (06/02), με τον Προμηθέα Πατρών να έχει το πάνω χέρι όσον αφορά στην εξασφάλιση της παρουσίας του στις δεκαέξι καλύτερες ομάδες του BCL.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ