23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η πιο κρίσιμη εβδομάδα της σεζόν

Γίνεται να μην υπάρχει ούτε ένας αγώνας στην πιο κρίσιμη εβδομάδα μίας ομάδας μέσα στη σεζόν; Κι όμως συμβαίνει!

Η άφιξη του Μάικ Τζέιμς μετά από εκείνη του Άντριαν Πέιν κάνει το προσεχές χρονικό διάστημα κομβικό για τον Παναθηναϊκό. Ο Τσάβι Πασκουάλ θα πρέπει να εντάξει τους δύο παίκτες στην ομάδα του, μέχρι τον κρισιμότατο εκτός έδρας αγώνα της μεθεπόμενης Παρασκευής (23/2) με τη Χίμκι στη Ρωσία. Ο Τζέιμς γνωρίζει καλά και τι θέλει από αυτόν ο προπονητής του, αλλά και τους περισσότερους συμπαίκτες του. Για τον έτερο όμως Αμερικανό δεν ισχύει το ίδιο. Και πιθανότατα να χρειαστεί να πέσει με το... καλησπέρα στα βαθιά, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα επιστρέφει ο Τόμας Ρόμπινσον.

Η απουσία των πρωταθλητών Ελλάδας από τον τελικό Κυπέλλου σίγουρα δεν τους ικανοποιεί. Ωστόσο με βάση τις μεταγραφές που έγιναν δημιουργεί μία ευκαιρία. Από το ξεκίνημα της σεζόν κι έπειτα, το «τριφύλλι» δεν είχε σε καμία στιγμή την ευκαιρία για τόσες διαδοχικές προπονήσεις και δουλειά χωρίς αγώνες ενδιάμεσα. Η καθημερινότητα των ομάδων που παίζουν στην Ευρωλίγκα απαιτεί συχνά ταξίδια, προπονήσεις τακτικής αλλά και... προσοχής για να μην επιβαρυνθεί κάποιος παίκτης και δεν είναι ψέμα ότι τα περισσότερα πράγματα λειτουργούν στον... αυτόματο, εφόσον έχουν μπει οι απαραίτητες βάσεις από το καλοκαίρι.

Πλέον ο Καταλανός τεχνικός θα δουλέψει απερίσπαστος προκειμένου να εμφανιστεί έτοιμη η ομάδα του στα περίχωρα της Μόσχας. Ο Παναθηναϊκός έπειτα από την ήττα στο ΟΑΚΑ από την ΤΣΣΚΑ, αν θέλει το πλεονέκτημα έδρας, θα πρέπει να βρει ένα μεγάλο «διπλό». Κι αν το πετύχει στη Ρωσία, θα είναι τέτοιο. Σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα μπλέξουν αρκετά. Πλέον είναι κατανοητό ότι οι οκτώ ημέρες που μεσολαβούν είναι πάρα πολύ σημαντικές. Θα πρόκειται για μία μίνι προετοιμασία από την έκβαση της οποίας θα κριθούν πολλά...

Όσον αφορά τον Τζέιμς είναι σαφές ότι ορθώς αποκτήθηκε. Ο άλλοτε παίκτης των Σανς, των Πέλικανς, της Μπασκόνια και του Κολοσσού έχει ένα μοναδικό χάρισμα στην επίθεση. Αν αποδώσει δε όπως στους περσινούς τελικούς δεν θα έχει μόνο ρόλο εκτελεστή αλλά και πασέρ. Τέτοιες ευκαιρίες δεν της αφήνει χαμένες μία ομάδα που στοχεύει στην κορυφή της Ευρώπης. Και οι «πράσινοι» αποτελούν μία τέτοια περίπτωση. Το firepower του «τριφυλλιού» πλέον συγκαταλέγεται στα καλύτερα της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο μοναδικός «πονοκέφαλος» λοιπόν είναι ποιος θα «κοπεί» από το ρόστερ όταν άπαντες είναι υγιείς. Ο Πασκουάλ δεν έχει λάβει την τελική του απόφαση και μόνο όταν είναι απόλυτα βέβαιος θα προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση. Αυτό μαρτύρησαν και οι χθεσινές του δηλώσεις μετά την άνετη νίκη επί του ΓΛ Φάρου στο ΟΑΚΑ... Μέχρι τότε, ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει ως έχει κι άπαντες θα παλεύουν για το καλύτερο δυνατό προκειμένου να πείσουν τον 45χρονο κόουτς ότι αξίζουν μία θέση στο ρόστερ και στη δωδεκάδα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ