23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η παρακαταθήκη του Καλάθη είναι βαριά και στους αριθμούς

22 Οκτωβρίου 2009 – 2 Ιουλίου 2020. Η μέρα που ο Νικ Καλάθης φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα του Παναθηναϊκού και εκείνη στην οποία έπαψε να είναι μέλος του. Είχαν μεσολαβήσει βέβαια και τέσσερα χρόνια στα οποία έμεινε μακριά από το ΟΑΚΑ. Η χθεσινή ανακοίνωση ήρθε να βάλει κι επίσημα τέλος στην 8ετή καριέρα του διεθνή γκαρντ στον Παναθηναϊκό. Μία διαδρομή μέσα από την οποία εξελίχθηκε από έναν ταλαντούχο πλην «άγουρου» παίκτη, σε ΝΒΑερ και φυσικά σούπερσταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

 


Το basketa.gr κάνει τον στατιστικό απολογισμό της παρουσίας του Καλάθη στον Παναθηναϊκό, μετά από εκείνον που έκανε χθες για έναν άλλον παίκτη με μεγάλη διαδρομή στο ΟΑΚΑ που αποτέλεσε παρελθόν την ίδια μέρα, τον Νίκο Παππά.

 


Ο Καλάθης έκανε ντεμπούτο με το τριφύλλι στις 22 Οκτωβρίου 2009. Ήταν στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας της σεζόν 2009-10 απέναντι στη Μιλάνο στην Ιταλία. Σε 17:55 είχε πέντε πόντους, δύο ριμπάουντ και μία ασίστ, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει το διπλό με 75-67. Ήταν η πρώτη από τις συνολικά 485 εμφανίσεις του με τα πράσινα σε όλες τις διοργανώσεις. Η πανδημία του έκοψε τη φόρα προς τις 500. Σε αυτές που πρόλαβε και έκανε πάντως, μέτρησε 4.421 πόντους.

 


Οι αγώνες και οι πόντοι του ανά διοργάνωση...

 

 

Αναλυτικά η διαδρομή από εκείνο το παιχνίδι στο Μιλάνο τον Οκτώβρη του 2009 μέχρι το τελευταίο φετινό παιχνίδι του απέναντι στην ΤΣΣΚΑ στις 5 Μαρτίου -ματς στο οποίο έγινε ο 1ος πασέρ στην ιστορία του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα- με τις συμμετοχές ανά σεζόν και διοργάνωση...

 

 

Πολλά παιχνίδια, σκοράρισμα και βέβαια ασίστ και κλεψίματα. Ο διεθνής γκαρντ έκλεισε την 8ετία όντας πολύ ψηλά στις ιστορικές λίστες του Παναθηναϊκού, τόσο στο Πρωτάθλημα όσο και στην Ευρωλίγκα...

 

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ