23.2 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Η παράδοση ευνοεί τον ΠΑΟΚ, αλλά…

Για να προκριθεί στα προημιτελικά του Basketball Champions League ο ΠΑΟΚ ψάχνει την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ μια νίκη που δεν ισοδυναμεί και με θαύμα. Υπό την έννοια ότι δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο γι' αυτόν να νικά την ΑΕΚ μέσα στο σπίτι της. 

Η ιστορία των αναμετρήσεων μεταξύ των δύο ομάδων δείχνει ακριβώς το αντίθετο. Τα τελευταία δέκα χρόνια ο ΠΑΟΚ έχει φύγει νικητής τις έξι από τις 11 φορές που η ΑΕΚ τον υποδέχθηκε στην έδρα της. Άρα οι πιθανότητές του να πάρει μία ακόμα νίκη είναι βάσει παράδοσης πολλές.

Εκείνο που μοιάζει δύσκολο είναι να πάρει τη διαφορά των 10 πόντων που χρειάζεται, ώστε να ανατρέψει το -9 της Πυλαίας και να προκριθεί. Διότι η τελευταία φορά που κατάφερε να πάρει νίκη με διψήφια διαφορά επί της ΑΕΚ στην Αθήνα ήταν πριν από εννέα ολόκληρα χρόνια. Από τις 17 Απριλίου 2010 όταν ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει με 90-73. Τότε η ΑΕΚ δεν είχε πέσει ακόμα στην Α2. Είχε μεν παρακμάσει, αλλά δεν είχε υποβιβαστεί ακόμα. 

Από τότε ο ΠΑΟΚ έχει νικήσει πέντε φορές στην Αθήνα, τις τέσσερις μετά την επιστροφή της Ένωσης από την Α2 και επί εποχής Αγγελόπουλου, καμία όμως με διψήφια διαφορά. Την πιο ευρεία νίκη του στο ΟΑΚΑ αυτό το διάστημα πέτυχε πέρυσι στο τέλος της κανονικής περιόδου με 81-72.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ