26.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ουσία μένει για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν εντυπωσίασε ούτε κι έπεισε για τη δυναμική της, με την απόδοση απέναντι στον Χολαργό, βλέποντας και τον Ξαβιέ Ρατάν Μέις να τραυματίζεται, αλλά πήρε το αποτέλεσμα με 73-63 απέναντι στον Χολαργό και επανήλθε στις επιτυχίες στην Basket League, με τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη, ύστερα από την επικράτηση επί της Φουενλαμπράδα για το BCL, να φέρνει προς το παρόν... λίγη ηρεμία.

Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ μπήκε... με άγριες διαθέσεις και πήρε το προβάδισμα με 6-0 στα πρώτα τρία λεπτά, αλλά ο Λαβ έδειξε πως ο Χολαργός είχε σφυγμό με δυο μακρινά του σουτ, ενώ ο ίδιος μετά τις σπουδαίες βοήθειες του Αγκμπελέζε χαμηλά θα έδινε το προβάδισμα με νέο τρίποντο στο 6ο λεπτό (11-12). Κώττας και Χόκινς έδωσαν συνέχεια, μαζί με την άμυνα των φιλοξενούμενων, για το 15-18 της πρώτης περιόδου.

Ο Καμπερίδης μπήκε στην «εξίσωση» και μέσα σε δύο λεπτά ο Χολαργός πήρε προβάδισμα οκτώ πόντων, θέτοντας έντονο προβληματισμό, ειδικά για τη δυστοκία της Ένωσης (15-23). Η αντίδραση, όμως, θα ερχόταν με... τους Έλληνες και τον Μέις για ένα επιμέρους σκορ 10-2, που θα έφερνε το ματς στα ίσια στα επόμενα τέσσερα λεπτά (25-25), με την ευστοχία από τη γραμμή των βολών και τον Γκρίφιν να δίνουν συνέχεια. Κάπως έτσι, με τον Χολαργό αυτή την φορά να είναι... πελαγωμένος επιθετικά, το επιμέρους σκορ έφτασε στο 16-2, με αποτέλεσμα το 31-25 του ημιχρόνου για μια όχι και τόσο πειστική ΑΕΚ.

Με τον Χάντερ να αναλαμβάνει δράση στις δύο ρακέτες, η διαφορά σύντομα θα έφτανε και σε διψήφιο νούμερο (39-28 στο 24'), με τον Τσαλμπούρη στη συνέχεια να εντυπωσιάζει και να γίνεται «παράγοντας Χ», ώστε η ΑΕΚ να την «εκτοξεύσει» στο +16 (50-34 στο 28'). Κάπου εκεί, επήλθε μια μικρή χαλάρωση, με τον Μπάνκι να τα... ψέλνει στους παίκτες του βλέποντας τον Χόκινς να κάνει... ό,τι θέλει και την απόσταση να μειώνεται στους 10 πόντους στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, αν και ο «Δικέφαλος» κρατούσε ξεκάθαρα τα ηνία (54-44).

Ο Ντόρσεϊ και ο Χόκινς προσπάθησαν να δείξουν σημεία ζωής για τον Χολαργό, αλλά οι δραστήριοι Ματσιούλις και Γιαννόπουλος έδωσαν το διψήφιο προβάδισμα, για να μπει η ομάδα τους στο τελευταίο τετράλεπτο με το 64-52, σε ένα νευρικό διάστημα πριν από το τάιμ άουτ σε εκείνο το σημείο. Η απερισκεψία, όμως, που έφερε αντίστοιχα κλεψίματα του Χολαργού και λύσεις στον αιφνιδιασμό για το 64-56, ανάγκασε σε άμεσο τάιμ άουτ τον Μπάνκι, για να βρεθούν κάποιες λύσεις απέναντι στην πίεση στα 4/4 του γηπέδου από τον αντίπαλο κι έτσι να κλείσει το παιχνίδι, τουλάχιστον με την νίκη.

Δεκάλεπτα: 15-18, 31-25, 54-44, 73-63

Ο ΝΕΟΣ... ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΣ: Σε ένα παιχνίδι, όπου η ΑΕΚ δεν έχει να δείξει πολλά εκτός από την νίκη της, η εμφάνιση του Γιώργου Τσαλμπούρη είναι ένα ευχάριστο μήνυμα για τον Λούκα Μπάνκι. Ο ταλαντούχος φόργουορντ τελείωσε με 11 πόντους (4/5 δ., 1/2 τρ.) και πέντε ριμπάουντ μόλις σε 14 λεπτά, εντυπωσιάζοντας στο διάστημα, όπου έπαιξε.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 33% στα σουτ εντός παιδιάς, ήτοι 19/56 σουτ, και ειδικά το ποσοστό των 5/28 τριπόντων, είναι πολύ δύσκολο να περιμένεις κάτι σε εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ. Αυτό είναι και το στατιστικό, που θα ξεχωρίσει κανείς στην νίκη της Ένωσης, τον άστοχο δηλαδή Χολαργό, αφού εκείνη είχε 46% στα σουτ εντός παιδιάς.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ