26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ομάδα της χρονιάς… και ο «Βασιλιάς» (vids)

Οι απίθανοι Σέλτικς πιστεύουν στην απόλυτη υπέρβαση του τίτλου στην Ανατολή, αλλά μπροστά τους ορθώνει το ανάστημα ο «τερατώδης» ΛεΜπρόν Τζέιμς, με τους Καβαλίερς να διεκδικούν τη διατήρηση των «σκήπτρων».

Όσο περνά ο καιρός, πλησιάζουμε όλο και περισσότερο στην ανάδειξη του πρωταθλητή του ΝΒΑ για την φετινή σεζόν και η κατάσταση... σοβαρεύει, αφού απόψε (22:30) ξεκινούν οι τελικοί Περιφερειών. Η Ανατολή σέρνει... τον χορό και το ζευγάρι είναι το ίδιο με πέρυσι. Πρόκειται για τους Μπόστον Σέλτικς και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, με την περσινή τους συνάντηση να έχει φέρει ως θριαμβευτές τους δεύτερους με 4-1.

Η φετινή διασταύρωση των «ξιφών» τους, φέρνει διαφορετικά δεδομένα στην εξίσωση. Κι αυτό γιατί, αφενός οι «Κέλτες» με το πλεονέκτημα έδρας, παίζουν όπως πάντα δίχως Κάιρι Ίρβινγκ και Γκόρντον Χέϊγουορντ, ενώ για τους «Ιππότες» απορία αποτελεί, το πόσο μπορούν να καταφέρουν με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στην απίστευτη κατάσταση όπου βρίσκεται, αφού ακόμη και οι ανταλλαγές του χειμώνα που άλλαξαν... το μισό ρόστερ, δεν τους κάνει πειστικούς. Με τους αντιπάλους αυτούς, πάντως, μια... χαρά πειστικοί είναι, με δύο νίκες σε τρεις αγώνες στην κανονική περίοδο, ενώ ο «Βασιλιάς» μετρά τέσσερις συνεχόμενες προκρίσεις σε σειρές playoffs εναντίον τους.

Οι μάγκες του Στίβενς

Τι άλλο μπορείς να πεις για τη συγκεκριμένη ομάδα! Οι Σέλτικς, παρά τις τεράστιες απουσίες που αντιμετωπίζουν, ξεπέρασαν τα «εμπόδια» των Μιλγουόκι Μπακς και Φιλαδέλφεια 76ερς και βρίσκονται στους τελικούς της Ανατολής. Ποιος θα στοιχημάτιζε, άλλωστε, ότι οποιαδήποτε ομάδα με πρώτο σκόρερ των playoffs τον ρούκι Τζέισον Τέιτουμ (18.8 π. ανά αγώνα) και δεύτερο τον Τέρι Ροζίερ (18.2 π. ανά αγώνα), θα έφτανε σε αυτό το σημείο; Ίσως μόνο ο Μπραντ Στίβενς.

Ο προπονητής των «τριφυλλοφόρων» έχει καταφέρει να βγάλει κάθε «άσο από το μανίκι», ώστε η ομάδα του να θριαμβεύσει με τους Αλ Χόρφορντ (17 π., 8.7 ρ.), Τζέιλεν Μπράουν (16.9 π., 4.8 ρ.) και Μάρκους Μόρις (12.3 π., 5 ρ.) επίσης σε πολύ καλή κατάσταση, και να βρεθεί αντιμέτωπη με τους Καβαλίερς. Το ακόμη καλύτερο για την ίδια, είναι ότι η εικόνα ήταν πειστική, για το ότι μπορούσε να είναι ανταγωνιστική ακόμη και για τον τίτλο στην Περιφέρεια της. Κι αυτό, ειδικά από τη μέρα που επανήλθε ο Μάρκους Σμαρτ (10.6 π., 4 ρ., 4.4 ασ.), στη σειρά με τους Μπακς, αν και τελευταία είναι... με τις εκλάμψεις του. Όταν, όμως, λείπουν οι δύο σούπερ σταρ (σ.σ. Ίρβινγκ-Χέϊγουορντ) κι ένας εξαιρετικός ρολίστας (σ.σ. Τάις), τότε οποιαδήποτε παρουσία είναι απαραίτητη.

Με αυτό τον τρόπο, καταλαβαίνει κανείς πως οι Σέλτικς έχουν ήδη κάνει μία σημαντική υπέρβαση έως εδώ και είναι η πιο αξιοσημείωτη ομάδα της σεζόν. Το ζήτημα για αυτούς, είναι το αν θα μπορέσουν να κάνουν άλλο ένα «βήμα», το οποίο θα μπορούσε να κερδίσει άνετα την αποθέωση από άπαντες. Η «κατάρα» των σειρών με τον ΛεΜπρόν, άλλωστε, διόλου αμελητέα είναι για να «σπάσει».

Έχουν τον «Βασιλιά», αυτό...

Κάτι λέγαμε περί «ομάδας της χρονιάς» για τους Σέλτικς, αλλά τώρα ας μιλήσουμε για τον παίκτη της χρονιάς. Αυτά που κάνει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς στα φετινά playoffs του ΝΒΑ... δεν έχουν προηγούμενο και ο μέσος όρος των 34.3 πόντων, 9.4 ριμπάουντ, εννέα ασίστ και η πρώτη θέση σε πόντους, ασίστ, κλεψίματα και μπλοκ, είναι στοιχεία μόνο ενδεικτικά όσων έχουν δει τα μάτια μας από τον ίδιο.

Η «σκούπα» στο πρωτοπόρο της κανονικής περιόδου Τορόντο φέρει ξεκάθαρα τη δική του «υπογραφή», όπως και η πρόκριση σε επτά αγώνες έναντι των Πέισερς με... ολίγη από Κέβιν Λαβ. Ο φόργουορντ των «Καβς» μετρά 14.7 πόντους με 10.1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά αγώνα, όντας το βασικό «στήριγμα» του ΛεΜπρόν, με τους ρολίστες της ομάδας κατά βάση να οφείλουν να κάνουν «βήματα» μπροστά, ώστα να πετύχει, αφού όπως είπαμε και νωρίτερα, τα αποτελέσματα έρχονται, αλλά η εικόνα δεν είναι τόσο πειστική.

Δεν έχει τίποτα να φοβάται, όμως, όταν βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση ο Τζέιμς. Με τον τρόπο που αγωνίζεται αυτή τη στιγμή, μπορεί να «διαλύσει» κάθε άμυνα, είτε εκτελώντας ο ίδιος είτε δημιουργώντας για τους υπόλοιπους, σε ένα πλήρες σύνολο. Η υγεία του συγκροτήματος του Τάιρον Λου, άλλωστε, είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας, όπως έχουμε αναφέρει και παλαιότερα. Ο ΛεΜπρόν, όμως, μοιάζει αποφασισμένος και, αν βάλει κάτι στο μυαλό του...

Πρόβλεψη: Μία ομάδα μισή που έχει ξεπεράσει... αμέτρητες φορές φέτος τον εαυτό της, έναντι ενός αντιπάλου που έχει στους κόλπους του, τον καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος. Αναμένεται μία σπουδαία σειρά και θεωρούμε πως, αυτή την φορά, το πρόσωπο των Σέλτικς θα είναι πιο ανταγωνιστικό. Ίσως όχι αρκετό, όμως, για να πάρουν επιτέλους πρόκριση έναντι ομάδας με τον ΛεΜπρόν Τζέιμς στη σύνθεσή της. Θα πάμε, λοιπόν, με τον «Βασιλιά»...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ