24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ξεχωριστή κίνηση του Ρόουζ

Τις έντονες κοινωνικές ευαισθησίες του απέδειξε για ακόμα μία φορά ο Ντέρικ Ρόουζ, ανακοινώνοντας πρόγραμμα υποτροφιών για μαθητές που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν -μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο- σε πανεπιστήμιο.

Ο 29χρονος γκαρντ των Μινεσότα Τίμπεργουλφς δεν είναι η πρώτη φορά που χρηματοδοτεί πρόγραμμα για μαθητές. Εν έτει 2014 πρόσφερε το ποσό του ενός εκατ. δολαρίων σε σχολείο του Σικάγο προκειμένου να θεσπίσει πρόγραμμα απασχόλησης για τα παιδιά μετά το πέρας των καθημερινών μαθημάτων τους. Τώρα, μέσω του «Rose Scholars», θα δώσει 400.000 δολάρια  σε μαθητές που το έχουν ανάγκη, ώστε να μπορέσουν να φοιτήσουν εκεί που επιθυμούν.

«Να είστε δημιουργικοί, να κάνετε την εργασία σας, να κυνηγάτε τα όνειρά σας, να αλλάξετε τον κόσμο, να τον κάνετε καλύτερο», είναι το σύνθημα του προγράμματος που χρηματοδοτείται από τον Ντέρικ Ρόουζ και θα μοιραστεί σε τρεις φοιτητές, με τον πρώτο να λαμβάνει υποτροφία για τέσσερα χρόνια και τους άλλους δύο για τη σπουδαστική χρονιά 2018-2019.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ