24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η μάχη των πάγκων είχε ξεκάθαρο νικητή

Ο Παναθηναϊκός Superfoods νίκησε τη Φενέρμπαχτσε κι αυτό είναι έργο και του προπονητή του.

Ο Νίκος Παππάς μπορεί να ήταν εκείνος που υπέγραψε τη μεγάλη νίκη των «πράσινων», αλλά τα credits πρέπει να πάνε και στον Τσάβι Πασκουάλ. Όχι χαριστικά, αλλά διότι του αξίζουν. Όπως στα άσχημα -εκτός έδρας εμφανίσεις- ο Καταλανός δέχεται την δικαιολογημένη κριτική, έτσι και στα καλά θα πρέπει να παίρνει «κανονάκια».

Βλέποντας λοιπόν ότι η ομάδα του στο επιθετικό κομμάτι ήταν εγκλωβισμένη κατάλαβε ότι το παιχνίδι μπορούσε να κερδηθεί μ' έναν και μόνο τρόπο. Μέσω της άμυνας. Το μπασκετικό «ξύλο» που έπαιξε το «τριφύλλι» στο τρίτο και το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν, αν δεν ήθελε να πέσει στο 1-3 και στην γκρίνια με την οποία θα συνοδευόταν αυτό το ρεκόρ, παρά τις δεδομένες δυσκολίες του προγράμματος στο ξεκίνημα. Για πρώτη φορά, η ελληνική ομάδα απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο παιχνίδι του αντιπάλου. Και δικαιώθηκε.

Ο 45χρονος τεχνικός έκανε μία ακόμη κίνηση που έμελλε να αλλάξει τον ρου της ιστορίας. Πήγε μέχρι το βάθος του πάγκου. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο φρόντισε να δώσει ενέργεια και λύσεις, την ίδια στιγμή που στο αντίπαλο «στρατόπεδο» ο Μπράντλεϊ Ουόναμεϊκερ φαινόταν ότι έπρεπε να αφήσει τα... κόκαλά του στο παρκέ. Η Φενέρ είχε δεδομένες απουσίες, αλλά ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς προτίμησε να πάει με συγκεκριμένους παίκτες στη «μάχη» χωρίς να παίξει κάποια πιο απρόβλεπτη ζαριά. Και στο φινάλε αυτό του κόστισε. 

Αν μένει κάτι στους νταμπλούχους Ελλάδας από αυτή τη νίκη; Μα φυσικά ότι διατήρησαν αλώβητο το κάστρο τους, αλλά και ότι θα πρέπει να προβληματιστούν ακόμα περισσότερο για την εντελώς διαφορετική εικόνα τους εντός κι εκτός έδρας. Το επόμενο παιχνίδι -στην έδρα της Μπασκόνια στις 2/11- αποτελεί ευκαιρία για όλους ούτως ώστε να αποδείξουν ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι ομάδα έδρας. Ο βαθμός δυσκολίας μετά την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία των Βάσκων μεγάλωσε, όμως είναι στο χέρι των «πράσινων» να φτάσουν στο πρώτο τους «διπλό». Κι αν όχι σε αυτό, να δείξουν τι μπορούν να κάνουν μακριά από την ασφάλεια του ΟΑΚΑ.

Το σίγουρο είναι ότι πέραν της ηρεμίας ο Παναθηναϊκός κέρδισε και στον τομέα της αυτοπεποίθησης. Όταν μία ομάδα νικάει με το «βαρόμετρό»της επιθετικά σε κακή μέρα -ο Κρις Σίνγκλετον σκόραρε μόλις έξι πόντους- τότε μπορεί να ελπίζει σε καλύτερο μέλλον. Παράλληλα, το «τριφύλλι» σούταρε με το ισχνό 7/23 τρίποντα, την ώρα που η Φενέρ εκτέλεσε με 7/13, κάποια εκ των οποίων τραβηγμένα από τα μαλλιά. Όπως και να' χει πάντως, αν οι «πράσινοι» θέλουν ένα καλύτερο μέλλον θα πρέπει να δείξουν βελτίωση στα εκτός έδρας παιχνίδια. Ξεκινώντας από την άμυνα, που πρέπει να αποτελεί το βασικό τους «όπλο», μέχρι να αφομοιωθεί το επιθετικό παιχνίδι του Πασκουάλ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ