25.3 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Η ιστορική ευκαιρία της ΑΕΚ και ο Ήφαιστος

Η νέα αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό εξαιτίας της άρνησής του να κατέβει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό δημιουργεί νέα δεδομένα στη βαθμολογία και προσφέρει μια ιστορική ευκαιρία στην ΑΕΚ. Με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός πιθανότατα δεν θα προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ κατά αυτής της απόφασης και ανεξάρτητα από την ετυμηγορία του ανώτατου αθλητικού δικαστηρίου επί της προσφυγής κατά της απόφασης για την αποχώρηση από τον ημιτελικό Κυπέλλου (αν δηλαδή θα αφαιρέσει έναν, δύο ή έξι βαθμούς τελικά), οι "ερυθρόλευκοι" θα χάσουν πάνω από έξι βαθμούς στην βαθμολογία.

Κι αυτό αναθεωρεί προς τα πάνω τον στόχο της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα!

Αν ο Ολυμπιακός μείνει τουλάχιστον πέντε βαθμούς πίσω από την Ένωση, η τελευταία θα γίνει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στην κανονική περίοδο. Αυτό θα της δώσει πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους ημιτελικούς των πλέι οφ, όπου αν αποφύγει τον Ολυμπιακό, θα γίνει το μεγάλο φαβορί για να παίξει στους τελικούς για πρώτη φορά μετά από 14 ολόκληρα χρόνια! Από το 2005, δηλαδή, όταν έπαιξε για τελευταία φορά με προπονητή τον Φώτη Κατσικάρη και τους Νίκο Χατζή, Νίκο Ζήση και Γιάννη Μπουρούση ακόμα στην ομάδα. Αλλά και απέναντι στον Ολυμπιακό με πλεονέκτημα έδρας δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι καταδικασμένη.

Για να φτάσει ως εκεί, πάντως, η ΑΕΚ θα πρέπει να διατηρήσει την απόσταση που έχει από τον Προμηθέα, το Περιστέρι και τον ΠΑΟΚ, που την καταδιώκουν, άρα να συνεχίσει να πετυχαίνει νίκες στην Basket League, ειδικά σε παιχνίδια σαν κι αυτό που θα παίξει το Σάββατο στη Λήμνο με αντίπαλο τον Ήφαιστο. Ο αγώνας γίνεται πιο περίπλοκος όχι μόνο από την δυναμικότητα του Ηφαίστου, που είναι αρκετά μεγάλη, ειδικά στην έδρα του, όχι μόνο λόγω του αυξημένου κινήτρου που έχει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ώστε να δείξει ότι άξιζε περισσότερες ευκαιρίες πέρυσι ως πρώτος προπονητής στην Ένωση, αλλά και λόγω Μπάμπεργκ.

Την ερχόμενη Τετάρτη η ΑΕΚ δίνει τον πρώτο αγώνα για τα προημιτελικά του BCL στη Γερμανία και το μυαλό είναι λογικό να βρίσκεται και εκεί. Όμως ο Λούκα Μπάνκι δεν θέλει να ακούει τέτοια πράγματα και μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ, προσπαθεί να κρατήσει συγκεντρωμένους τους παίκτες του:

«Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο ματς αύριο, το οποίο πρέπει να προσεγγίσουμε σωστά. Ο Ήφαιστος έχει εκπλήξει τους πάντες στην πρώτη του χρονιά στη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος.

Ειδικά εντός έδρας παρουσιάζει εξαιρετικό πρόσωπο και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι επτά από τις έντεκα νίκες του τις έχει κάνει στη Λήμνο. Διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ με παίκτες που έχουν την ικανότητα να προκαλέσουν σε οποιονδήποτε αντίπαλο ζημιές.

Από την πλευρά μας πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα πολύ επικίνδυνο ματς και να μην αφήσουμε την αναμέτρηση με τη Μπάμπεργκ για το BCL να μας επηρεάσει. Πρέπει να κάνουμε μια σοβαρή εμφάνιση αύριο και να χτίσουμε το ηθικό και την αυτοπεποίθησή μας ενόψει της συνέχειας. Σίγουρα οι απουσίες στους γκαρντ θα κάνουν το έργο μας πιο δύσκολο, αλλά πιστεύω στους παίκτες μου», δήλωσε.

Η ΑΕΚ θα παίξει και πάλι χωρίς καθαρό πόιντ γκαρντ, αφού ταξίδεψε στη Λήμνο χωρίς τους Τζόρνταν Θίοντορ και Βασίλη Ξανθόπουλο. Αμφότεροι εξακολουθούν να υποβάλλονται σε εντατική θεραπεία προκειμένου να προλάβουν τον αγώνα της Τετάρτης με την Μπάμπεργκ, γι' αυτό έμειναν στην Αθήνα, όπως και ο Καββαδάς, ο οποίος έτσι κι αλλιώς έχει ξεχάσει πότε έπαιξε για τελευταία φορά.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ