25.3 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Η Θεσσαλία κρίνει πλέι οφς και πλέι άουτ!

Στην 23η του στροφή μπαίνει το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, με το πρωτοπόρο Περιστέρι να έχει χαράξει την δική του πορεία, κοιτάζοντας προς το 23-0. Δυνατά παιχνίδια δίνουν Χολαργός, Ηρακλής και Απόλλωνας, ενώ το μεγάλο ενδιαφέρον βρίσκεται στην Καρδίτσα, με τον ΑΣΚ να υποδέχεται τον Παπάγου σε ένα παιχνίδι κριτήριο για τα πλέι άουτ.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Νεάπολης 17.00 ΑΕ Λάρισας-Αμύντας Μπήτης-Τζίμα-Παπαγερίδης (Μπεκιάρης)

Παιχνίδι με μονόπλευρο ενδιαφέρον στο κλειστό της Νεάπολης, με τον Αμύντα να θέλει να φτάσει σε μια ακόμη εκτός έδρας νίκη ώστε να φτάσει τις 13, και να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφς. Η ΑΕΛ περιμένει να ολοκληρωθεί η σεζόν και αγωνίζεται για την υστεροφημία της.

Αγ. Θωμά 17.00 Μαρούσι-Ψυχικό Μπίκας-Κάρδαρης-Τσολάκος Εμ. (Σταύρου)

Παιχνίδι που αναμένεται να ξεκαθαρίσει πολλά αναφορικά με το τοπίο των πλέι άουτ. Το Μαρούσι αποτελεί την ομάδα που «καίγεται» περισσότερο για τη νίκη, όντας μια πίσω από το Ψυχικό, και βλέποντας τις ομάδας που είναι γύρω του να συνεχίζουν με νίκες. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα από την πλευρά της έχει +19 (83-64) από τον πρώτο γύρο, και με τυχόν διπλό αρχίζει να ξεμπερδεύει σιγά σιγά με το φάσμα της ζώνης των πλέι άουτ.

Ιβανώφειο (ΚΘ) 17.00 Ηρακλής-Εθνικός Παφίλης-Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρής (Τζιοπάνος)

Δύσκολη αποστολή για τον Ηρακλή, ο οποίος φιλοξενεί τον φορμαρισμένο Εθνικό, σε παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, και θέλει να βρει τον τρόπο να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών, μετρώντας τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, με την τελευταία στο Ψυχικό, και τον τρόπο που ήρθε, να έχει ξεσηκώσει έντονες διαμαρτυρίες. Στον αντίποδα η ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη μετράει 8 νίκες στα τελευταία 9 παιχνίδια της, και είναι ικανή να βάλει πολύ δύσκολα στον «γηραιό».

Αντ. Τρίτης 17.00 Χολαργός-Δόξα Λευκάδας Κατραχούρας-Μαλαμάς-Κυριακόπουλος (Τεφτίκης)

Το σερί των δέκα συνεχόμενων νικών σταμάτησε την προηγούμενη αγωνιστική στο «Π.Σαλπέας» και απέναντι στον Εθνικό, για τον Χολαργό, ο οποίος ωστόσο σε συνδυασμό με την ήττα του Ηρακλή στο Ψυχικό, δεν έχασε ουσιαστικά τίποτα, μένοντας δυο νίκες μπροστά από τον βασικό του αντίπαλο για την πρωτιά στα πλέι οφς, και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Στο παιχνίδι απέναντι στην Δόξα Λευκάδας η ομάδα του Στέργιου Κουφού θέλει να συνεχίσει την πορεία της προς τον στόχο της, έχοντας απέναντι της μια ομάδα που θέλει να παραμείνει σε τροχιά πλέι οφς, έχοντας ωστόσο πολλές δυσκολίες μακριά από το νησί!

Α. Παπανδρέου 17.00 Περιστέρι-Δούκας Καραβίτης-Λύρας-Σκαλτσής (Άκελ)

Μόνο με θαύμα δεν θα γίνει το 23-0, και όσο μαχητικός και να είναι ο Δούκας, δύσκολα θα μπορέσει να ανακόψει την πορεία του Περιστερίου προς ένα ακόμη ρεκόρ, και φυσικά ένα βήμα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Καστοριά Ψαριανός-Κωνσταντινόπουλος-Λιότσος (Γιαλικάρης)

Κομβικό παιχνίδι για τον Αρκαδικό, ο οποίος αναζητεί μόνο τη νίκη, για να μπορέσει να έχει ελπίδες σε καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι άουτ, στα οποία όπως όλα δείχνουν θα έχει μειονέκτημα έδρας, Η Καστοριά από την πλευρά της κρατάει την πέμπτη θέση, και μια θέση στα πλέι οφς, αλλά βλέποντας τις ομάδες που την ακολουθούν να κάνουν την δική τους προσπάθεια, θέλει να εξασφαλιστεί, ψάχνοντας ένα πολύ σπουδαίο διπλό.

Αγιάς 17.00 Ερμής Αγιάς-Απόλλων Π. Γεωργιάδης-Ξενικάκης-Τζιοπάνος (Σταμάτης Γ.)

Από τα πλέον αμφίρροπα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής, με τον πολύ δυνατό στην έδρα του Ερμή (8-3) να υποδέχεται τον Απόλλωνα Πατρών, θέλοντας να βάλει φρένο στην εξαιρετική πορεία της ομάδας του Νίκου Οικονόμου. Οι Θεσσαλοί, που ακόμη περιμένουν την απόφαση του ΑΣΕΑΔ για τον μηδενισμό με τον Χολαργό, έχουν μπλέξει για τα καλά σε σενάρια πλέι άουτ, ενώ οι Πατρινοί, οι οποίοι θα έχουν και τον Τσιάρα στη σύνθεση τους, ψάχνουν κάτι παραπάνω από την τέταρτη θέση.

Καρδίτσας 17.00 Καρδίτσα-Παπάγου Πουρσανίδης Κ.-Ταρενίδης Στ.-Λόρτος (Χλωρός)

 Ο Τελικός!Αν ο ΑΣΚ θέλει να έχει πολλές ελπίδες παραμονής, θα πρέπει σίγουρα να ψάξει το ματσάρισμα με τον Παπάγου, τον οποίο έχει νικήσει τον πρώτο γύρο με 57-52 και θέλει να επαναλάβει και σήμερα, ώστε να αυξήσει στο ακέραιο της ελπίδες παραμονής του. Οι «Στρατηγοί» από την πλευρά τους έχουν κάνει ένα εξαιρετικό ντεμαράζ, φτάνοντας στις 9 νίκες, και σε τυχόν διπλό ενδέχεται να μπορέσουν να αποφύγουν και την διαδικασία των πλέι άουτ. 

Η Βαθμολογία (σε 22 αγώνες)

1.Περιστέρι 44 (22-0)
————————————
2.Χολαργός 40 (18-4)
3.Ηρακλής 38 (16-6)
4.Απόλλωνας Πατρών 37 (15-7)
5.ΑΣ Καστοριάς 35 (13-9)
————————————
6. Δόξα Λευκάδας 34 (12-10)
7.Αμύντας 34 (12-10)
8.Εθνικός 34 (12-10)
9.Ψυχικό 32 (10-12)
10.Μαρούσι 31 (9-13)
————————————
11.ΑΣ Παπάγου 31 (9-13)
12.Ερμής Αγιάς* 31 (10-12-1 μηδ)
13.ΑΣ Καρδίτσας 29 (7-15)
14.Αρκαδικός 28 (6-16)
————————————
15.Δούκας 25 (3-19)
16.ΑΕ Λάρισας 24 (2-20)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ