17.1 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Ζαλγκίρις υπέβαλλε σε μαρτύριο την Μπασκόνια (vid)

Το παιχνίδι της περασμένης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό μπορεί να αποδειχτεί σταυροδρόμι για τη Ζαλγκίρις. Με τη νίκη στο ΟΑΚΑ σταμάτησε τον αγωνιστικό -και βαθμολογικό βέβαια- κατήφορο της και σήμερα χρησιμοποίησε την ψυχολογική ώθηση που της έδωσε, για να φτάσει σε μία ακόμη σημαντική επιτυχία. Οι Λιθουανοί επικράτησαν της Μπασκόνια με 92-73 σε ένα ματς, παράσταση για έναν ρόλο. Αν δεν σήκωνε το πόδι από το γκάζι στην τέταρτη περίοδο, η διαφορά θα μπορούσε να πάει ακόμη πιο ψηλά. Έτσι είναι πια στο 7-7, ενώ οι Βάσκοι περιορίστηκαν στο 6-7. 

 

 

Με τους Γκριγκόνις και Λοβέρν ιδιαίτερα παραγωγικούς στα πρώτα λεπτά, σημειώνοντας τους 14 από τους πρώτους 20 πόντους της, η Ζαλγκίρις προηγήθηκε στο 7' με 20-15. Στο τέλος της περιόδου ωστόσο η Μπασκόνια ήταν κοντά (25-22), αν και σκόραρε ο Λεκαβίτσιους στην εκπνοή της. Οι Λιθουανοί επιχείρησαν να ξεφύγουν και στη διάρκεια της δεύτερης περιόδου, αφού στα μισά της ήταν μπροστά με έξι (35-29). Οι Ισπανοί είχαν δυσκολίες στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, έχοντας μόλις επτά πόντους στα πρώτα έξι λεπτά του δεκαλέπτου, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Ζαλγκίρις για να ξεφύγει με 10 (39-29), ένα προβάδισμα που ουσιαστικά συντήρησε ως το τέλος του ημιχρόνου (44-36), το οποίο τη βρήκε με το εντυπωσιακό 60% στα τρίποντα (9/15).

 

 

 

Η ανάπαυλα μεταξύ των δύο ημιχρόνων και το μειονέκτημα των οχτώ πόντων δεν αφύπνισαν την Μπασκόνια. Η Ζαλγκίρις μπήκε αποφασισμένη στο τρίτο δεκάλεπτο για να βγάλει το παιχνίδι από τη σχετική ρευστή κατάσταση του. Με ένα σερί 11-4 στα πρώτα τέσσερα λεπτά, εκτόξευσε τη διαφορά στους 15 (55-40) και το τέλος της περιόδου δεν άφηνε πια καμία αμφιβολία για τον νικητή (68-47).

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Σε μία εμφάνιση όπως αυτή της Ζαλγκίρις είναι λογικοί πολλοί να διεκδικούν αυτόν τον τίτλο. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι είχε οκτώ παίκτες με διψήφιο ranking! Ο Αρτούρας Μιλάκνις ήταν πρωταγωνιστής στη βροχή τριπόντων των Λιθουανών, τελειώνοντας το παιχνίδι με 5/7.

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε σε πάρτι για έναν. Η Μπασκόνια όχι μόνο δεν επιχείρησε την επιστροφή από το -8 του ημιχρόνου αλλά πέταξε και λευκή πετσέτα. Στη διάρκεια της η Ζαλγκίρις έκανε επιμέρους σκορ 24-11.

 

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Είτε γιατί οι παίκτες της ήταν εκνευριστικά εύστοχοι, είτε γιατί η περιφερειακή άμυνα της Μπασκόνια ήταν «αόρατη», είτε και για τους δύο λόγους, στη στατιστική της Ζαλγκίρις αποτυπώθηκε το εξωπραγματικό 69,2% στα τρίποντα. Οι Λιθουανοί είχαν 18/26!

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ

 


Photo Credits: Zalgiris twitter



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ