26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Ζαλγκίρις «λύγισε» στο κάστρο της τη Βιλερμπάν

Η Ζαλγκίρις εκμεταλλεύτηκε για δεύτερη σερί αγωνιστική την έδρα της επικρατώντας της Βιλερμπάν με 70-56 και κάνοντας το ρεκόρ της 2-2 στη φετινή Euroleague.

Το ματς ξεκίνησε με τη Ζαλγκίρις να εμφανίζεται άστοχη και τη Βιλερμπάν να δημιουργήσει μια μικρή διαφορά στην πρώτη περίοδο με κύριο όπλο την αποτελεσματική της άμυνα, αλλά και την υπέροχη της μέσα στη ρακέτα αφού οι Γάλλοι μέτρησαν 5 μπλοκ (!) σε αυτό το διάστημα.

Η άνοδος των Λιθουανών όμως, με μπροστάρη τον Μιλάκνις, τους έδωσε το προβάδισμα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Οι Γάλλοι έχασαν τη συγκέντρωση τους και συμπλήρωσαν πέντε λεπτά χωρίς καλάθι στην αρχή της δεύτερης περιόδου, αλλά οι παίκτες της Ζαλγκίρις δεν εκμεταλλεύτηκαν όσο θα έπρεπε το «νεκρό» διάστημα των φιλοξενούμενων, αφού είχαν και το Ζακ Λεντέι εκτός ρυθμού, στο ημίχρονο μόνο με το +5 (33-28).

Οι δύο ομάδες ήταν λίγο πιο εύστοχες στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Ζαλγκίρις όμως να ανοίγει την ψαλίδα της διαφοράς (55-45 σκορ περιόδου) αφού και ο Λεντέι επανήλθε στα γνώριμα.. ύψη.Οι άμυνες και η δυσκολία στο σκοράρισμα έκαναν εκ νέου την εμφάνισή τους στις αρχές της τελευταίας περιόδου. Από τα μέσα της όμως και μετά οι Λιθουανοί ανέβασαν στροφές κι έφτασαν στην τελική επικράτηση με .

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: H φοβερή αστοχία της περιφέρειας των Γάλλων, που είχαν μόλις 6/23 εύστοχα τρίποντα, δεν τους επέτρεψε να διεκδικήσουν τη νίκη, παρά το γεγονός ότι στη ρακέτα ήταν συνεπείς σε άμυνα και επίθεση.

Περισσότερα σε λίγο...

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ