25.2 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η εφτάψυχη Μακάμπι του Σφαιρόπουλου…

Πολύ μεγάλη νίκη για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ η οποία λύγισε εντός έδρας τη Χίμκι με 80-77 παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε.

Το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου έπαιξε με πάρα πολλές απουσίες αλλά κατόρθωσε να κάμψει την αντίσταση των Ρώσων και να ανέβει στο 15-8, πατώντας καλύτερα στην πέμπτη θέση, μετά την γκέλα του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι. Στον αντίποδα οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο 9-14 και φαίνεται ότι χάνουν το τρένο των πλέι οφ.

Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Ρίμας Κουρτινάιτις εκμεταλλεύτηκαν την ευστοχία τους και είχαν σταθερά προβάδισμα, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με 47-36 υπέρ τους. Η «ομάδα του λαού» κατόρθωσε να μαζέψει την κατάσταση στην τρίτη περίοδο και στο 30', ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραψε 60-60. Όλα έδειχναν ότι ο αγώνας θα κρινόταν στις λεπτομέρειες όπως και συνέβη, με τη Μακάμπι να εκμεταλλεύεται τις γκάφες που έκανε για μία ακόμα φορά η ρώσικη ομάδα και να παίρνει τη νίκη με 80-77.

ΕΠΙΚΟΣ: Χρειαζόταν να βγει μπροστά και το έκανε. Ο Ελάιζα Μπράιαντ έκανε την κορυφαία εμφάνιση της καριέρας του. Πέτυχε 21 πόντους σε 27 λεπτά συμμετοχής και παράλληλα πρόσθεσε 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, χωρίς να κάνει κανένα λάθος. Για τους ηττημένους ο Αλεξέι Σβεντ τελείωσε το παιχνίδι με 18 πόντους και 10 ασίστ, αλλά στο τέλος για πολλοστή φορά «έκαψε» τη Χίμκι.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Μακάμπι σούταρε με 40% στα τρίποντα (10/25) κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό, ενώ εξίσου κομβικά ήταν και τα δέκα περισσότερα ριμπάουντ που μάζεψε (43-33) και τη βοήθησε πολύ να πάρει τη νίκη.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ