20.5 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Η Εφες στο ύψος της, το Μιλάνο στο σπίτι του

Η Εφες δεν χαρίστηκε στο Μιλάνο και με μεγάλη αντεπίθεση στην τρίτη περίοδο γύρισε το ματς, κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους και με το 101-95 έστειλε τους Ιταλούς στο σπίτι τους! Οι Τούρκοι ήταν τέταρτοι ο,τι κι αν συνέβαινε, γνωρίζοντας μάλιστα και τον αντίπαλό τους που θα είναι η Μπαρτσελόνα, όμως, έπαιξαν για το γόητρο και την αξιοπιστία την δική τους και της διοργάνωσης. Αξιοι της μοίρας τους οι Ιταλοί που είναι και φέτος μία από τις μεγάλες απογοητεύσεις της Ευρωλίγκας.

Το Μιλάνο έδειξε από νωρίς ότι θα πούλαγε ακριβά το τομάρι του για την μεγάλη νίκη, έπαιζε δυνατά στην άμυνα και γρήγορα αλλά αποτελεσματικά στην επίθεση, πήγε το ματς σε ρυθμό που το βόλευε και προηγήθηκε με 18-12 στο 7'. Ενα σερί 12-0 της Εφες μετά το τάιμ άουτ έδειξε αντίδραση, το δεκάλεπτο έληξε με τους Τούρκους στο 24-20, αλλά το Μιλάνο επανήλεθα άμεσα.

Ο Μπρουκς ηγήθηκε της επίθεσης, η άμυνα παρέμενε σε υψηλά επίπεδα, απέφερε μάλιστα 7 κλεψίματα στο ημίχρονο, στο 16' το σκορ ήταν 31/40 με 5/11 τρίποντα και το 42-53 του ημιχρόνου ήταν δίκαιο για τους Ιταλούς που είδαν σταδιακά και τ0ν Τζέιμς να ανεβαίνει.

Το τρίτο δεκάλεπτο άρχισε ιδανικά για το Μιλάνο και μετά το γήπεδο... έγειρε. Το 48-61 στο 23' έδειχνε απόλυτη κυριαρχία των Ιταλών, όμως, ο Μίσιτς είχε πεισμώσει. Με αυτόν μπροστάρη σε οργάνωση καο σκορ, τον Σιμόν να σιγοντάρει με τα τρίποντα και τον Μπομπουά να προστίθεται στην παρέα προς το τέλος, η Εφες με σερί 26-8 έκλεισε το δεκάλεπτο στο +5, με επί μέρους σκορ περιόδου 32-16 και έχοντας αφήσει τους Ιταλούς να κοιτάζονται χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν.

ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ: Ο Βασίλιε Μίσιτς, ίσως ο σταθερότερος παίκτης της φετινής Εφες, ήταν αυτός που σήμανε την μεγάλη αντεπίθεση της τρίτης περιόδου, παρέσυρε και τους συμπαίκτες του και δίνοντας ρυθμό στις δύο πλευρές του γηπέδου, γύρισε το ματς.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Το Μιλάνο πήγε να παίξει... τρίποντη ρουλέτα. Οταν είχε 6/12 κρατούσε τον έλεγχο του ματς. Τελείωσε όμως με 9/26 και έτσι εξηγείται το διάστημα που δεν έβαζε, ενώ δεχόταν εύκολα καλάθια από την Εφες των 22 ασίστ και έχασε ματς και πρόκριση.

  Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ