22.3 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Η Εφές κράτησε σε περιπέτειες την Μπασκόνια

Πραγματοποιώντας άλλο ένα τρομερό επιθετικό παιχνίδι για φέτος, η Αναντολού Εφές φιλοδώρησε με «κατοστάρα» (102-92) την Μπασκόνια και πρόσθεσε άλλη μια νίκη μην παρουσιαζόμενη στη Βιτόρια... προκλητικά αδιάφορη, όπως είχε γίνει με τη Ρεάλ την προηγούμενη μόλις αγωνιστική, για να συνεχίσει να αγωνιά το συγκρότημα του Βέλιμιρ Περάσοβιτς για το αν θα περάσει στα playoffs της Ευρωλίγκα.

Το παιχνίδι

Ο Μοερμάν άρχισε κεφάτος από μακριά και στο πρώτο τρίλεπτο η Εφές πήρε κεφάλι στο σκορ (8-12), με τις απαντήσεις των Σιλντς και Βόιτμαν να μην φτάνουν στην αρχή, αφού ο «φρενήρης» ρυθμός των παικτών του Αταμάν οδήγησε στο 26-30 της πρώτης περιόδου, με τον Σανλί να δίνει λύσεις και τον Μίτσιτς να πετυχαίνει γκολ-φάουλ στο τέλος της. Ο Τζόουνς εμφανίστηκε, για να πάρει επιτέλους προβάδισμαη Μπασκόνια με 39-37 στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου, φτάνοντας μέχρι και στο +5 με καλάθι του Χίλιαρντ για το 45-40 στο 18ο λεπτό και δείχνοντας να κρατά την τύχη στα χέρια της με έναν εκπληκτικό Βιλντόζα (53-48).

Στην τρίτη περίοδο ο Μίτσιτς... έκοβε και ο Πλάις έκοβε για την νέα αλλαγή σκηνικού, για να πάρει η τουρκική ομάδα τα ηνία και η διαφορά των επτά πόντων στο τέλος της να μη μοιάζει απαγορευτική για τους γηπεδούχους θεωρητικά, αλλά ήταν τελικά... βουνό, αν σκεφτεί κανείς τον εξαιρετικό ρυθμό της επιθετικά (67-74). Αυτό επιβεβαιώθηκε στο τέλος, με τον Γερμανό να κάνει «πάρτι» χαμηλά και τους Λάρκιν-Μοερμάν να βάζουν «σφραγίδα», οδηγώντας την Εφές στην «κατοστάρα», που κράτησε σε περιμέτειες την ισπανική ομάδα για τα καλά.

Δεκάλεπτα: 26-30, 53-48, 67-74, 92-102

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΘΩΡΗΚΤΟ: Αρκετοί παίκτες της Εφές αξίζουν τα εύσημα, αλλά θα προτιμήσουμε τον Τίμπορ Πλάις. Με τη δραστηριότητά του κοντά στο καλάθι στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τη μορφή του αγώνα και οδήγησε στην νίκη την ομάδα του, φτάνοντας τους 21 πόντους με 12 ριμπάουντ, σε ένα από τα ματς της ζωής του.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με ποσοστά σαν το 62.9% στα δίποντα και το 46.9% στα τρίποντα σε αντίπαλη έδρα, πολύ δύσκολα μπορείς να χάσεις. Πολύ περισσότερο, δε, αν συγκρίνεις με το 48.1% και το 38.1% των γηπεδούχων αντίστοιχα, αυτός ήταν ο λόγος της νίκης της Εφές, που αντιπαρέταξε την τρομερή της ευστοχία απέναντι στις 7 παραπάνω κατοχές της Μπασκόνια.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ