21.4 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Η ευκαιρία της Γαλλίας

Ο Ρούντι Γκομπέρ δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από την άνοδο της Γαλλίας στο πρώτο σκαλί του βάθρου του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, που θα λάβει χώρα στην Κίνα.

Ο 27χρονος σέντερ των Γιούτα Τζαζ θα ενισχύσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του στα ασιατικά παρκέ, στο μεγάλο φετινό «ραντεβού» (31/08-15/09), και ο στόχος του είναι υψηλός, καθώς θέλει να προσθέσει ακόμα ένα μετάλλιο στη συλλογή του μετά το χάλκινο τόσο στην προηγούμενη διοργάνωση στην Ισπανία όσο και στο Ευρωμπάσκετ 2015. «Ο στόχος μας είναι τα κερδίσουμε όλα. Ξέρουμε πως υπάρχουν πολλές καλές ομάδες στο τουρνουά, αλλά νομίζουμε πως έχουμε μια ευκαιρία», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «The New York Times».

Οι ΗΠΑ, που κατέχουν τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή από το 2010, θα εμφανιστούν αποδυναμωμένοι στην Κίνα, με το Γάλλο διεθνή να δικαιολογεί τους Αμερικανούς ΝΒΑers που αποφάσισαν να αρνηθούν το κάλεσμα του ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκρεγκ Πόποβις: «Πρέπει να σέβεστε την επιλογή του καθενός. Κάποιοι βλέπουν το μπάσκετ ως δουλειά. Εγώ το βλέπω διαφορετικά. Με την Εθνική εκπροσωπώ τη χώρα μου και ζω στιγμές διαφορετικές από εκείνες που βιώνω στο ΝΒΑ. Είμαι πολύ υπερήφανος για την καταγωγή μου. Τα συναισθήματα που αισθάνεσαι σε τέτοιες διοργανώσεις αξίζουν περισσότερο από τα χρήματα, αν και τα χρήματα είναι κάτι που προφανώς χρειαζόμαστε όλοι. Ωστόσο, για εμένα είναι πιο σημαντική αυτή η υπερηφάνεια που αισθάνομαι. Αν και όλοι γνωρίζουμε πως υπάρχει ο κίνδυνος του τραυματισμού, δεν θεωρώ πως θα μετανιώσω ποτέ την επιλογή μου να αγωνίζομαι με τη χώρα μου. Όλοι, όμως, είμαστε διαφορετικοί ως άνθρωποι και πρέπει να σέβεστε την απόφαση του κάθε παίκτη, όποια κι αν είναι αυτή».

Ο Ρούντι Γκομπέρ έκανε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα των «τρικολόρ» στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, στην Ισπανία. Πλέον, αποτελεί από τα «δυνατά» ονόματα της Εθνικής, με τον ίδιο να προσθέτει πως με μια ενδεχόμενη επιτυχία τους θα βοηθήσουν και στην εξέλιξη του μπάσκετ στη Γαλλία. «Πρόκειται για μια ευκαιρία, για εμάς, να κερδίσουμε την καρδιά των Γάλλων φιλάθλων», εξήγησε. Θυμίζουμε πως το συγκρότημα του Βενσάν Κολέ έχει κληρωθεί στο ΖΌμιλο, που θα διεξαχθεί στην πόλη Σεντζέν, και στο πλαίσιο της πρώτης φάσης θα τεθεί αντιμέτωπο με τη Γερμανία, τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Ιορδανία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ