24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Η επιστροφή του Βεργίνη και η ελπίδα (pics)

Ο Δημήτρης Βεργίνης θα αγωνιστεί για τρίτη φορά στην καριέρα του στον Άρη κι εξέφρασε την πεποίθησή του πως, από εδώ και στο εξής, η κατάσταση θα βελτιωθεί σε όλους τους τομείς.

Ο Θεσσαλονικιός γκαρντ επέστρεψε στη γενέτειρά του, μετά την περιπλάνησή του στη Βουλγαρία (Λουκόιλ Ακαντέμικ), τη Νέα Σμύρνη (Πανιώνιος), την Πάτρα (Απόλλωνας) και το Λαύριο. Εν όψει της τρίτης θητείας του στον Άρη γνωρίζει πώς έχουν τα πράγματα στις τάξεις της ομάδας, ελπίζει όμως στο καλύτερο δυνατό. Μάλιστα, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ δεν έκρυψε τη χαρά του για την επιστροφή του στον Άρη, τον οποίο -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- έχει μες στην καρδιά του, ενώ παράλληλα στάθηκε στην παρουσία του Βαγγέλη Αγγέλου στην τεχνική ηγεσία και τη σπουδαιότητά της στην απόφασή του.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στην οικογένεια του Άρη. Είναι μια ομάδα που είναι μέσα στην καρδιά μου, όπως και ο κόσμος της. Αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι όσοι έχω συνεργαστεί μαζί τους. Έρχομαι σε μια φάση που ο Άρης έχει γυρίσει σελίδα σε διοικητικό επίπεδο και προσπαθεί να ξεπεράσει τα προβλήματά του. Πιστεύω ότι τα πράγματα από εδώ και πέρα θα πηγαίνουν ολοένα και καλύτερα, σε όλους τους τομείς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Γουλιέλμο, τον κ. Παπαγεωργίου και όλα τα μέλη της διοίκησης. Στις συζητήσεις που είχα μαζί τους διαπίστωσα αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια, σοβαρότητα και ήταν κάτι που μου άρεσε και το εκτίμησα ιδιαίτερα. Είμαι χαρούμενος και για έναν ακόμη λόγο, γιατί θα παίξω και πάλι σε αυτό το γήπεδο, μπροστά σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο, που η αλήθεια είναι ότι μου έχει λείψει. Ο κόσμος είναι απαραίτητος και τον χρειαζόμαστε στην καινούρια αυτή προσπάθεια. Θα ήθελα να τους ζητήσω να στηρίξουν και να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια», τόνισε αρχικά.

 

Συνεχίζοντας, ο 31χρονος γκαρντ στάθηκε στο επιπλέον κίνητρο που έχει φορώντας τη φανέλα του Άρη: «Είμαι πιο ώριμος μπασκετικά από την προηγούμενη θητεία μου στην ομάδα. Όταν φοράς τη φανέλα του Άρη, αυτό είναι από μόνο του ένα κίνητρο. Για εμένα είναι τεράστιο κίνητρο να παίξω όσο καλύτερα μπορώ και να τη βοηθήσω με το δικό μου τρόπο, ώστε να έχει επιτυχίες στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη».

 

Η παρουσία του Βαγγέλη Αγγέλου, με τον οποίο ο Θεσσαλονικιός παίκτης συνεργάστηκε και στην προηγούμενη θητεία του στην ομάδα, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της επιστροφής του. Όπως πρόσθεσε, άλλωστε: «Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Αγγέλου για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Είχαμε μια πετυχημένη συνεργασία πριν από μερικά χρόνια και χαίρομαι που θα συνυπάρξω και πάλι στην ομάδα με μια ισχυρή προσωπικότητα κι έναν εξαιρετικό προπονητή. Τον εκτιμώ απόλυτα, τον σέβομαι ως άνθρωπο και σαν προπονητή. Ήταν ένας από τους κύριους λόγους που ήρθα στην ομάδα». 

   

Αναφορικά με τις απαιτήσεις, την καινούρια σεζόν, συμπλήρωσε: «Πάντα υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις όταν παίζεις στον Άρη, ανεξαρτήτως της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ομάδα. Πιστεύω ότι τα πράγματα έχουν βελτιωθεί σε όλους τους τομείς. Η χρονιά θα είναι δύσκολη, όμως νομίζω τόσο ο κόουτς όσο και όλοι όσοι θα είναι στην ομάδα είναι έτοιμοι να προσφέρουν, προκειμένου ο Άρης να φθάσει εκεί που πραγματικά αξίζει».

   

Ο Δημήτρης Βεργίνης είναι πλέον οικογενειάρχης και πατέρας κι όπως επεσήμανε αυτό θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην απόδοσή του, όπως επίσης και στην αυτοπεποίθησή του. «Η ζωή μου έχει αλλάξει και είμαι πολύ ευτυχισμένος μετά το γάμο, αλλά και τη γέννηση της κόρης μου. Έχω δημιουργήσει μια ωραία οικογένεια κι αυτό είναι ακόμη ένα κίνητρο που έχω για να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου», κατέληξε. Δείτε, παρακάτω, κι άλλες φωτογραφίες του με τη φανέλα του Άρη από την προηγούμενη θητεία του, τις αγωνιστικές περιόδους 2010-2012 και 2012-2013…

 

Φέτος, με το Λαύριο, αγωνίστηκε σε 25 παιχνίδια στην κανονική διάρκεια της Stoiximan.gr Basket League έχοντας κατά μέσο όρο 3,8π., 1,2 ριμπάουντ και 1,4 ασίστ σε 14.34’ και σε δύο ματς στα πλέι οφ, έχοντας συνολικά 2π., μία ασίστ κι ένα κλέψιμο σε 6.22’.

  

Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ από τις ακαδημίες των Αστεριών Πανοράματος κι έπαιξε, επίσης, στο Ανατόλια (2004-2005), τον ΠΑΟΚ (2005-2008) και τον Παναθηναϊκό (2008-2010). Το 2012 συμφώνησε με την Μπιλμπάο, αλλά αποχώρησε τον Οκτώβριο, επιστρέφοντας στον Άρη.

 

Υπήρξε και διεθνής με τα «μικρά» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, όπως και την Εθνική Ενόπλων, με την οποία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο το 2015 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νότιας Κορέας.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ