24.7 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Η επανάσταση δεν έχει αντίσταση

Πλεονέκτες δεν είμαστε, δικά μας δεν γίνεται να τα έχουμε όλα. Οπότε, μπορεί να έχει γίνει πεποίθηση και στους πλέον αισιόδοξους ότι και η φετινή Stoiximan.Gr Basket League είναι για 2+12, αλλά το ότι οι δύο δεν έχουν αντίπαλο, τουλάχιστον δίνει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα παρακάτω.

Εδώ που τα λέμε, κοντεύουμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο και να βλέπεις τους υποτιθέμενους αντίπαλους πόλους της κορυφής να μην κόβουν ούτε με βαλέ εκτός έδρας. Ούτε που απειλήθηκε ο Κολοσσός από την ΑΕΚ στην τελική ευθεία, ούτε που ίδρωσαν τα Τρίκαλα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ.

Εχουν τα ζόρια τους οι “δικέφαλοι” και αυτά δεν κρύβονται. Και μέχρι τώρα τους έχει βοηθήσει η Ευρώπη και γιατί δεν έχουν πολύ χρόνο να σκεφτούν και να μιζεριάσουν και γιατί τους προσφέρει καμιά καλή νίκη που δίνει παράταση, γενικώς. Να προχωρήσουν σε βάθος χρόνου με αμιγώς ίδιο ρόστερ πάντως, δεν το λες και πιθανό. Ολο και κάποιο ανακάτεμα θα γίνει για να βρεθεί το σωστό μοντάρισμα.

Θα μου πεις, εκεί που έχουν και δυο φράγκα παραπάνω δεν θα γίνει, όταν όλη η κατηγορία έχει αρχίσει ήδη τα... μερεμέτια; Η Κύμη που δεν έχει κάνει σεφτέ σε τέσσερα ματς και νιώθει άβολα, έχει ξαμολυθεί να βρει και άσο και πέντε. Δεν τους πάει τους Ευβοιώτες με τους ξένους, πέρυσι δεν είχαν πετύχει τίποτα από την αρχή, φέτος που έχουν κοπεί και οι σπατάλες, άντε να βρεις και καλύτερους να αλλάξεις.

Ο άλλος άσεφτος, ο Πανιώνιος έχει φάει και τη μούτζα του. Εξω ο Γάλλος, έξω ο σουτέρ, έξω και αυτός που λογιζόταν για σουτέρ αλλά... δεν. Και δεν είναι το τελευταίο σουτ που έχασε ο Αυστραλός, αλλά είναι συνολικά ότι τον είχαν πάρει για καυτό πιστόλι κι αυτός ήταν μονίμως μπουκωμένος. Πάει στο καλό τώρα, θα έρθει άλλος, αλλά αν φτάνει ένας εκεί θα φανεί. Και στην Αμαλιάδα, καλύτερα να έχανε με δέκα παρά αυτό. Οσοι ξέρουν από ψυχολογία αθλητισμού, καταλαβαίνουν...

Στο Ρέθυμνο έτρεξαν να πάρουν οργανωτή, μέχρι και στον Προμηθέα που είναι τούμπανο πήραν και τον έκτο ξένο που είχαν αφήσει κενό, αν κι εκεί μπορεί απλά να είδαν πώς είναι οι άλλοι και να σκέφτηκαν ότι είναι η ευκαιρία τους για κανα ιστορικό πλασάρισμα.

Μόνο στον Κολοσσό που καμαρώνει ο Λυκογιάννης ότι κάθε χρόνο πιάνει και τουλάχιστον ένα λαυράκι, στο Λαύριο και στον Κόροιβο που κάνουν το ίδιο δεν δείχνουν να έχουν τέτοιες σκοτούρες, αν και για τον Κόροιβο ας μην πάρουμε και όρκο. Ενας μπορεί να ήταν ήδη παρελθόν, αλλά το 3-1 δίνει περιθώρια για δεύτερες ευκαιρίες...

Κι αν η τωρινή διακοπή λόγω του κυπέλλου δεν βγάλει πήγαινε – έλα στην επόμενη που είναι κοντά για τις Εθνικές, ας έχουμε τα τεφτέρια εύκαιρα. Χωριό που φαίνεται...

Στην Α2 πέντε ματς τελείωσαν με τους δύο αντιπάλους σε απόσταση ενός σουτ και μόνο ένα με διψήφια διαφορά. Ετσι θα πάει η δουλειά και όσο πάει έτσι, τα σκωτσέζικα ντους θα είναι στην ημερήσια διάταξη.

Τον Παπαδόπουλο τον θεωρούσαν επισφαλή αρκετοί και είχαν έτοιμο και τον διάδοχο. Και η διοίκηση πήγε κι έφερε τον Ακερ στον Παπαδόπουλο, ο οποίος γκρέμισε το αήττητο του Ηρακλή και ο κατά τους σεναριογράφους διάδοχος, βρέθηκε στο Κόσσοβο για το μεροκάματο...

Τώρα έχουν βάλει στο μάτι τον Χατζηκυριακίδη, αλλά κι εκεί οι νοικοκυραίοι άλλα έχουν κατά νου. Το εσωτερικό ταρακούνημα που προγραμματίζεται μάλλον στηρίζει παρά αγγίζει τον προπονητή.

Οπως λέγαμε εξάλλου και τις περασμένες εβδομάδες, η φαντασία είναι εύκολη αλλά να την ψάχνουμε και λίγο. Διότι και τον Καλογήρου με τον Σούλιο που είναι “μπετόν” τους είχαν για να... τρίζουν, δείχνοντας απλώς ότι δεν ξέρουν πώς λειτουργούν οι συγκεκριμένες διοικήσεις.

Οι μόνοι που δεν έχουν σκοτούρες είναι στο Περιστέρι, με το τρένο να έχει μπει στις ράγες και να μένει εκεί και στις επικίνδυνες στροφές όπως στο Σαλπέα. Κι αν ο Εθνικάρας με την έμφυτη ευγένεια αποκάλεσε πριγκιπέσα την διαιτητίνα για κάποια σφυρίγματα, στη διοίκηση δεν εκφράζονται και με τόση ευγένεια, ούτε γι' αυτήν ούτε για τους παρτενέρ της. Το να γκρινιάζει ένας ηττημένος δεν είναι παράδοξο. Το να απεμπλέκει όμως τον νικητή από τις διαμαρτυρίες, παραδεχόμενος ότι πρόκειται για ομαδάρα και να τους δίνει και τον τίτλο του φαβορί για την άνοδο, προκαλεί όσο να 'ναι απορίες. Οχι για τον νικητή, αλλά για το ποιός μπορεί να ήθελε το κακό του ηττημένου.

Ορεξη να 'χουμε να ασχολούμαστε. Είναι μεγάλη η χρονιά...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ