25.3 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Γκραν Κανάρια “εκτέλεσε” την Μπουντούτσνοστ (vids)

Η Γκαν Κανάρια πήρε μία επιβλητική νίκη απέναντι στην Μπουντούτσνοστ, επικρατώντας επί των Μαυροβούνιων με 95-85 . Σε μία αναμέτρηση όπου η ομάδα του Αλεξάντερ Τζίκιτς φάνηκε χαμένη ήδη από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν στο έπακρον τη μεγάλη ευστοχία τους και πλέον βρίσκονται μία νίκη μακριά από την οκτάδα. 

Η Γκραν Κανάρια μπήκε... άκρως θυμωμένη στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε από την πρώτη στιγμή στην Μπουντούτσνοστ, πως δεν μπορεί να κάνει το παιχνίδι της στην έδρα των "νησιωτών". Ενώ στο πρώτο μισό της πρώτης περιόδου, οι δύο ομάδες ήταν αρκετά ισορροπημένες, από το 8' και μετά, οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίρνουν επικίνδυνο προβάδισμα, κλείνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με ένα ασφαλές 26-20. Η εικόνα του αγώνα άλλαξε δραματικά στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Γκραν Κανάρια να παίρνει κυριολεκτικά φωτιά. Οι παίκτες του Βίκτορ Γκαρσία ήταν ασταμάτητοι από τα 6,75 μ, κάνοντας ένα εντυπωσιακο σερί 17-0. Η διαφορά πήγε εύκολα στο +20 (55-31, 19'), με τον Αλεξάντερ Τζίκιτς να ζητάει το ένα time out μετά το άλλο ζητώντας από τους παίκτες του να κάνουν φάουλ. Η Μπουντούτσνοστ ωστόσο φάνηκε να είναι υπνωτισμένη σε όλο το πρώτο ημίχρονο.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, τα πράγματα για την Μπουντούτσνοστ όχι μόνο δε βελτιώθηκαν, αλλά χειροτέρεψαν, με την Γκραν Κανάρια να ανεβάζει ακόμη περισσότερο τη διαφορά της (75-48, 27') και να βρίσκεται με το ένα πόδι σε μία καταιγιστική νίκη απέναντι σε μία από τις πιο απρόβλεπτες ομάδες της διοργάνωσης. Το τελικό 82-57 της περιόδου διαμόρφωσε ο Οντρέι Μπάλβιν με μία εύστοχη βολή. Το τέταρτο δεκάλεπτο στην αρχή φάνηκε να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα και για τις δύο ομάδες, αφού η Γκραν Κανάρια συνέχισε με την τρομακτική ευστοχία της και η Μπουντούτσνοστ απλά ακολούθησε το ρυθμό της. Ωστόσο, οι Μαυροβούνιοι προσπάθησαν να κάνουν την ανατροπή, μειώνοντας τη διαφορά και φτάνοντας στο -9 (91-82, 38'), και μετατρέποντας το τέλος του αγώνα σε ντέρμπι. Η Γκραν Κανάρια ωστόσο αντιστάθηκε στο επιθετικό σερί της φιλοξενούμενης ομάδας και εξασφάλισε εύκολα τη νίκη της, με τον Ραμπασέδα να διαμορφώνει το τελικό 95-85 .

Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ ΚΑΙ Ο... ΜΟΙΡΑΙΟΣ:

Η υπόθεση για την Γκραν Κανάρια ήταν απλή. Ο Ραντίσεβιτς έδινε τις ασίστ και ο Έρικσον εκτελούσε από το 6,75μ. Το ποσοστό τουΜάρκους Έρικσον  στα τρίποντα τα λέει όλα και δικαιολογεί τους 15 πόντους του. Με 5/8 τρίποντα, ο άσος της Γκραν Κανάρια έδειξε το δρόμο για τη νίκη. Όσο για τον μοιραίο της υπόθεσης, ο λόγος δε γίνεται για άλλον παρά για τον Νικόλα Ραντίσεβιτς, που πέτυχε το double double, σκοράροντας 12 πόντους και μοιράζοντας 11 ασίστ.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Πως θα μπορούσε η Γκραν Κανάρια, να χάσει έναν αγώνα στον οποίο παρουσίασε τόσο μεγάλη ευστοχία. Με 61,8% στα δίποντα και 42,3% στα τρίποντα, οι παίκτες του Αλεξάντερ Τζίκιτς δεν είχαν καμία ελπίδα απέναντι στο θηρίο στο οποίο εξελίχθηκαν απόψε οι νησιώτες.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δεκάλεπτα: 26-20, 56-34, 82-57, 95-85

Δείτε βίντεο από την αναμέτρηση:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ