23.8 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Η βραδιά που ο Ντάριους Γκάρετ κατέβασε τους διακόπτες (vids)

Τον Ντάριους Γκάρετ περιμένουν απόψε (20:30) οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου περιμένει τον παίκτη που θα δώσει διαφορετική οντότητα στο αμυντικό παιχνίδι της ομάδας του. Αν άλλωστε ο Αμερικανός με καταγωγή από τη Ρουάντα -θα φύγει σχετικά σύντομα για να αγωνιστεί στα τρία παιχνίδια της Εθνικής του ομάδας για τα προκριματικά της αφρικανικής ζώνης όπως και ο Αγκολέζος Γιανίκ Μορέιρα- έχει κάποια συγκεκριμένη “ταυτότητα”, αυτή είναι του παίκτη που κάνει τη “βρώμικη” δουλειά στην άμυνα.

 

Αυτήν έκανε από τα πρώτα χρόνια της διαδρομής του. Από το κολέγιο αφού άλλωστε ως παίκτης του Ρίτσμοντ έγραψε ιστορία ως ο 1ος μπλοκέρ του με 124 τάπες.

 

Η πιο ξεχωριστή βραδιά του ίσως όμως, ήταν εκείνη της 13ης Ιανουαρίου 2010. Τότε το Ρίτσμοντ νίκησε τη Μασαχουσέτη με 70-63 με τον νέο παίκτη του ΠΑΟΚ να σημειώνει οχτώ πόντους και να μαζεύει 13 ριμπάουντ. Το σημαντικότερο όμως ήταν ότι έκανε 14 κοψίματα που είναι η 2η μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία της κατηγορίας του Ρίτσμοντ (NCAA Division I).

https://youtu.be/EefDQk69trs

 

https://youtu.be/NmjEHX76kkk

 

Περνώντας τον Ατλαντικό, ο Γκάρετ δεν ξέχασε την τέχνη των κοψιμάτων. Στην πρώτη επαγγελματική σεζόν του στην Ελβετία με την Φράιμπουργκ Ολίμπικ, είχε επτά κοψίματα κόντρα στην Ουνιόν Νιουκατέλ. Στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα με την Κηφισιά (2013-14) είχε τουλάχιστον μία τάπα στα 18 από τα 23 παιχνίδια του στο Πρωτάθλημα. Σε εννιά από αυτά είχε τρεις ή τέσσερις τάπες, αριθμός πολύ μεγάλος για τα δεδομένα της Basket League τα τελευταία χρόνια. Είχε αναδειχτεί μάλιστα ο κορυφαίος μπλοκέρ της κανονικής περιόδου μοιράζοντας 42 κοψίματα σε 23 ματς.

 

Με τον Κόροιβο ένα χρόνο μετά ήταν ακόμη πιο αποτελεσματικός αφού από τις 1,78 πήγε στις 2 τάπες ανά αγώνα. Όσο για την κορυφαία επίδοση του στα ελληνικά γήπεδα; Είχε πέντε τάπες στο εντός έδρας ματς του Κόροιβου με το Ρέθυμνο.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ