16.1 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Βαλένθια διαχειρίστηκε το «πρέπει» (vids)

Υπό το βάρος των τριών διαδοχικών ηττών που την υποχρέωσαν να υποχωρήσει σημαντικά στην προσπάθεια διατήρησης της στο γκρουπ των ομάδων που «βλέπουν» τα πλέι οφ, η Βαλένθια έβγαλε αντίδραση και επέστρεψε στις επιτυχίες. Η ισπανική ομάδα επιβλήθηκε του Ερυθρού Αστέρα με 91-71 και ανέβηκε στο 11-9. Οι Σέρβοι αρχίζουν πια να χάνουν και τις ελάχιστες, θεωρητικές πιθανότητες τους για την οχτάδα, αφού με ρεκόρ 6-13 δεν μπορεί να έχει τέτοιες απαιτήσεις.

 

 

Ένα σερί 12-0 μετά το πρώτο πεντάλεπτο, μετέτρεψε το 12-7 στο 21-7 και έδειξε από νωρίς τις προθέσεις των Ισπανών που δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να μπλέξουν σε ένα κλειστό παιχνίδι. Η εικόνα αυτή δεν άλλαξε ως το τέλος της πρώτης περιόδου που βρήκε τη Βαλένθια στο +12 (27-15). Ο Ερυθρός Αστέρας βελτίωσε κάπως την εικόνα του στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου, όμως η Βαλένθια συνέχισε να έχει τον έλεγχο της κατάστασης (46-30 στο 16') εκτελώντας με συνέπεια τόσο από κοντά, όσο και από μακριά. Εκεί όμως χαλάρωσε σε τέτοιο βαθμό, που επέτρεψε στον Ερυθρό Αστέρα να μπει στο παιχνίδι. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς «έτρεξε» ένα σερί 12-3 ως το τέλος του ημιχρόνου, μαζεύοντας τη διαφορά (49-42).

 

 

Οι Σέρβοι πλησίασαν ακόμη και στους πέντε (53-48) στο 24' γεγονός που αφύπνισε τους γηπεδούχους που άνοιξαν την «ψαλίδα» στους 10 σε σχεδόν 1,5 λεπτό (61-51), επίπεδα στα οποία τη διατήρησαν στο φινάλε της τρίτης περιόδου (68-57) και την άνοιξαν ακόμη περισσότερο στις αρχές της τέταρτης (72-57 στο 31'). Ήταν φανερό ότι ο Ερυθρός Αστέρας δεν πίστευε πια σε μία ακόμη επιστροφή, συμβιβάστηκε με την ήττα (83-69 στο 36') και τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα.

 

 


ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Η Βαλένθια επέδειξε επιθετική πολυφωνία, έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Σε αυτούς δεν ανήκε ο Σαμ Βαν Ρόσομ που όμως έκανε σπουδαία δουλειά για τους Ισπανούς. Οργάνωσε το παιχνίδι τους χωρίς λάθη και φόρτωσε τους Σέρβους με επτά φάουλ.

 

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Όταν οι 16 πόντοι του 16ου λεπτού έγιναν πέντε στο 24', η Βαλένθια διαχειρίστηκε καλά την πίεση που της έβαλε ο Ερυθρός Αστέρας. Ανέκτησε ένα διψήφιο προβάδισμα και έφτασε στην επικράτηση.

 

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Η Βαλένθια εκτέλεσε με συνέπεια σε όλες τις κατηγορίες των σουτ αλλά ειδικά στα δίποντα, ήταν εντυπωσιακή. Τελείωσε το παιχνίδι έχοντας 22/33.

 


Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ