16.6 C
Athens
Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024

Η απίστευτη αποθέωση του Νοβίτζκι στο L.A. (vid)

Είναι από τις στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει. Και οι άνθρωποι που αναγνωρίζουν αξίες. Το σκηνικό που στήθηκε στο Λος Άντζελες, λίγο πριν το τέλος του αγώνα των Κλίπερς με τους Ντάλας Μάβερικς είναι η πεμπτουσία του μότο του ΝΒΑ "This is why we play".

Με 9''4 στο ρολόι και το σκορ στο 121-112 για τους Κλίπερς, ο προπονητής τους, Ντοκ Ρίβερς, πήρε τάιμ άουτ, αλλά για καλό σκοππό. Πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε ουσιαστικά από το κοινό να αποδώσει τα εύσημα σε έναν αντίπαλο: Στον Ντιρκ Νοβίτζκι! Το γήπεδο ανταποκρίθηκε με θέρμη και ο Γερμανός σταρ των Μάβερικς έζησε μια μοναδική στιγμή, φορτισμένη συναισθηματικά, σε ένα γήπεδο όπου βρισκόταν στο παρκέ ως αντίπαλος. Τα λόγια είναι περιττά σε αυτές τις περιπτώσεις... Απλά απολαύστε τη στιγμή...

 

Τι είπε για όλο αυτό μετά το τέλος του αγώνα ο Νοβίτζκι; "Εκτιμώ πάρα πολύ αυτό που έκανε. Στην αρχή δεν κατάλαβα κι έλεγα "μα, τι κάνει τώρα;" Πραγματικά ήταν μια συγκινητική στιγμή και το εκτιμώ. Είναι απίθανο αυτό που συμβαίνει. Πολύ όμορφες στιγμές. Να έρχονται όλοι οι παίκτες σε εμένα για να μου δώσουν συγχαρητήρια για την καριέρα μου. Πολύ συγκινητικό...»

Πάντως όταν ρωτήθηκε για το αν είναι η τελευταία του χρονιά στα παρκέ απάντηση ουσιαστικά δεν έδωσε: "Παίρνετε εσείς τις αποφάσεις για μένα, ε; Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια και τι θα φέρει η σεζόν. Γενικά είναι απίστευτη η υποδοχή που μου επιφυλάσσουν σε όλα τα γήπεδα. Θέλω να παλεύω για τις νίκες, να προσφέρω σε αυτήν την ομάδα. Να παίζω με αυτούς τους συμπαίκτες μου. Το απολαμβάνω. Στη Σάρλοτ φώναζαν 'θέλουμε τον Ντιρκ'. Απίστευτο αυτό που συμβαίνει, πραγματικά».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ